Home » , » Η φυλλάδα "Δημοκρατία" αναβιώνει τα εμέσματα της χουντικής πατσαβούρας "Ελεύθερος Κόσμος"

Η φυλλάδα "Δημοκρατία" αναβιώνει τα εμέσματα της χουντικής πατσαβούρας "Ελεύθερος Κόσμος"

Από giorgis , Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 | 6:35 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Στην εποχή που ζούμε δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι μέσα από την φυλλάδα «Δημοκρατία» αναβιώνει η χουντική πατσαβούρα «Ελεύθερος Τύπος» του Κωνσταντόπουλου. Σημεία των καιρών, που θα έλεγε και ο Λιακόπουλος.

Τα ρυπαρογραφήματα που συνοδεύουν κάθε Κυριακή αυτή την φυλλάδα σαν «βιβλία» δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα έντυπα που κυκλοφορούσε το διδακτορικό υπουργείο Εσωτερικών της Απριλιανής χούντας.

Εντυπα γεμάτα συκοφαντίες, παραχάραξη της ιστορίας, αισχρότητες, που παριστάνουν τα βαθυστόχαστα ιστορικά συμπεράσματα. Που να αρχίσεις και που να τελειώσεις …

Εχουμε αναφερθεί σε ένα πόνημα που κυκλοφόρησε μαζί μ’ αυτή την φυλλάδα και είχε τίτλο «Στην τελική νίκη του Εθνικού στρατού, στο χρονολόγιο των μαχών και στο παιδομάζωμα», ενώ επίσης έχουμε αναρτήσει σχολιασμό για την σπίλωση που επιχείρησε στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη.

Αυτή την Κυριακή η «Δημοκρατία» -έχει τόση σχέση με την δημοκρατία όσο είχαν τα πρόσωπα που εξυμνεί, Παπαδόπουλος, Μεταξάς κλπ- βάζει  στο συκοφαντικό στόχαστρο της την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου 1973.

Ας δούμε όμως ποιος είναι ο συγγραφέας αυτού του αισχρού λιβελογραφήματος. Λέγεται Μάνος Χατζηδάκης και σύμφωνα με ευχετήριο τηλεγράφημα που του είχε στείλει ο Στυλιανός Παττακός πρόκειται για έναν  «Χριστιανόν ορθόδοξον, ελληνολάτρειν» συγγραφέα που ο μακαρίτης δικτάτορας αισθάνεται την  ανάγκη να του στείλει τις «πατρικές του ευχές».

Στο οπισθόφυλλο μιας «αγιογραφίας» που έχει κάνει στον δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο, (και την κυκλοφόρησε πάλι η «Δημοκρατία»), το ίδιο άτομο που αναλαμβάνει σήμερα να λασπώσει τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, φιλοξενεί τα εύσημα που εισπράττει από άλλον έναν χουντικό γνώριμό μας. Τον υφυπουργό της χούντας και αρθρογράφου του επίσημου δημοσιογραφικού οργάνου της «Ελεύθερο Κόσμο». Τον Γ. Γεωργαλά. «Με το έργο του ο Μ. Χατζηδάκης αποδεικνύει ότι έχει όλες τις δυνατότητες ενός πραγματικού ιστορικού», μας γράφει ο θεωρούμενος θεωρητικός της Απριλιανής δικτατορίας.

Μετά τα παραπάνω χρειάζεται κάτι περισσότερο για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η φυλλάδα «Δημοκρατίας» έχει αναλάβει να αναβιώσει την χουντική προπαγάνδα; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger