Home » , , » Ενας πανικόβλητος Κασιδιάρης μπροστά σε αντιναζιστική παρέμβαση καλεί σε βοήθεια τους μπάτσους "για να μην τους σκοτώσουν".

Ενας πανικόβλητος Κασιδιάρης μπροστά σε αντιναζιστική παρέμβαση καλεί σε βοήθεια τους μπάτσους "για να μην τους σκοτώσουν".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 | 10:26 μ.μ.

Εισαγωγικά με πούμε ότι εμείς σαν μπλοκ πριν κάποια χρόνια είχαμε οργανώσει μια συζήτηση με θέμα «Αριστερά και Χρυσή Αυγή». Συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Κάθε ομιλητής προσέγγισε με το δικό του σκεπτικό τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να υπάρξει η αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου. Εδώ η τοποθέτηση του τραγουδιστή Γιώργου Σαρρή, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ.

Στην πορεία φτιάξαμε ένα άλλο βιντεάκι με αυτό το θέμα στο οποίο παραθέταμε τις απόψεις που είχε διατυπώσει από το βήμα της βουλής η τότε γ,γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σύμφωνα με τις οποίες «η απάντηση στην Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι οδόντας αντί οδόντος, ούτε κάποια πολιτική ρεβανσισμού. Την απάντηση πρέπει να την δώσει στις εκλογές ο λαός».
Αντίθετη άποψη -με την οποία είχαμε εκφράσει την συμφωνία μας- είχε το τότε στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννης Ραχιώτης: «Η αντιμετώπιση των φασιστών δεν μπορεί να είναι άλλη, σε πρώτη ανάγνωση πέρα απ’ την βία. Χρειάζεται βίαιη αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους διαλόγου. Και χρειάζεται κάθε είδους βία που μπορεί να καταλάβουν αυτές οι συμμορίες. Το λαϊκό κίνημα πρέπει να χρησιμοποιήσει και να συνεργαστεί με τους αναρχικούς σ’ αυτό το ζήτημα οι οποίοι έχουν πολύ μακρά ιστορία σύγκρουσης με τους φασίστες σε όλα τα επίπεδα…».


Κάναμε αυτή την εισαγωγή για να παραθέσουμε στην συνέχεια μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο indymedia που περιγράφει την "υποδοχή" που αντιμετώπισαν από τους αντιφασίστες οι ναζιστές, όταν προσπάθησαν στα "κρυφά" -χωρίς να την ανακοινώσουν δηλαδή- να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Περιστέρι. Μην μας πείτε ότι δεν θα θέλατε να βλέπατε την εικόνα ενός πανικόβλητου Κασιδιάρη να εκλιπαρεί τους μπάτσους "να κάνουν κάτι" φοβούμενος ότι οι αντιφασίστες "θα τους σκοτώσουν";! (Οι επισημάνσεις και η εικόνα δική μας παρέμβαση)

 Εκτεταμένες συμπλοκές και μάχες σώμα με σώμα στο Περιστέρι σε μη ανακοινωμένη (αλίμονο) εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με ομιλητή τον Ηλία Κασιδιάρη στον 3ο όροφο μαγαζιού πέριξ του γηπέδου του Ατρομήτου.

Σήμερα Δευτέρα 12/12 υπήρχαν πληροφορίες για εμφάνιση του Ηλία Κασιδιάρη στο συγκεκριμένο μαγαζί, οι οποίες συνοδευόντουσαν με την εκτίμηση ότι λαμβάνει χώρα κλειστή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.
Κατόπιν διασταύρωσης και επιβεβαίωσης των πληροφοριών, 20 αντιφασίστες της περιοχής (αναρχικοί,κομμουνιστές,οπαδοί του Ατρομήτου) συγκεντρώθηκαν σε πάρκο πλησίον του μαγαζιού που γινόταν η εκδήλωση (100 μέτρα απόσταση περίπου). Οι πόρτες παρέμεναν ερμητικά κλειστές, όπως και τα παράθυρα διαρκώς κλειστά.

Οι αρουραίοι της Χ.Α ήξεραν πολύ καλά που βρίσκονταν και δεν ήθελα να δώσουν σε καμία περίπτωση στόχο. Η φύλαξη των ταγμάτων εφόδου βρισκόταν στο πάρκιν παρακείμενου σούπερ μαρκετ και αποτελούνταν από δύο περιπολικά της ελ.ας, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας και μία ομάδα διας.

Κάποια στιγμή οι πόρτες άνοιξαν και οι μπροστάρηδες ποντικοί φάνηκαν φορώντας κράνη, κρατώντας λοστούς και πυροσβεστήρες (προφανώς είχαν πληροφορηθεί την παρουσία μας, που η αλήθεια είναι ότι δεν την κρύψαμε ιδιαίτερα, εδώ είναι η γειτονιά μας άλλωστε).

Βγήκαμε και μεις στο δρόμο, παραταχθήκαμε και τους περιμέναμε. 45-50 φασίστες βγήκαν στο δρόμο, αν και οι διπλάσιοι και κάτι παραπάνω από εμάς, με αρκετούς από την "αφρόκρεμα" τους (εδώ γελάμε) να είναι μπροστάρηδες, ξεκίνησαν να έρχονται προς τα πάνω μας. Φωνές, βρισιές, κομπασμοί. Οι φωνακλάδες αυτοί, περίμεναν ότι η ομοιόμορφη παρουσία τους και οι συντονισμένες φωνές τους θα ήταν αρκετές, για να μας κάνουν να πισωπατήσουμε. Ερχόντουσαν, μέναμε και περιμέναμε χωρίς κομπασμούς, χωρίς φωνές. Στεκόμασταν απέναντί τους γιατί ξέραμε ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν και ποιων συμφέροντα εξυπηρετούν. Σταθήκαμε απέναντί τους γιατί ο κόσμος του αγώνα όπου τους βρίσκει, δεν πρέπει να τους αφήνει σπιθαμή γης.

Τα πρώτα καπνογόνα άναψαν και φύγαμε πάνω τους. Κατευθείαν αντικρίσαμε τις πλάτες τους και το κυνήγι άρχισε. Κάθε φορά που σταματούσαν και ανασυντασσόντουσαν, επιχειρώντας να έρθουν ξανά πάνω μας, άναβαν κι άλλα καπνογόνα και φεύγαμε ξανά πάνω τους.
Χωρίς να έχουμε κράνη, κοκάλινα γάντια ή λοστάρια και αγνοώντας την βροχή από τις πέτρες που εκσφενδόνιζαν, πηγαίναμε μπροστά και βλέπαμε ξανά τις πλατες τους. Οι εξοπλισμένοι ''λεβέντες'' με κράνη, λοστούς, πυροσβεστήρες και πέτρες βαρεθήκανε να τρέχουν πίσω και ξανά πίσω, ώσπου τους φτάσαμε πίσω στην ποντικότρυπα τους.

Είναι πραγματικά μία όμορφη εικόνα να βλέπεις τον Ηλία Κασιδιάρη να ωρύεται στους μπάτσους και να τους λέει: ''τι κάθεστε και κοιτάτε, κάντε κάτι θα μας σκοτώσουν''.

Στη λαϊκή γειτονιά που μεγαλώσαμε, που ζούμε και αγωνιζόμαστε, οι φασίστες δεν έχουν θέση, δεν παίρνουν μέτρο γης και αυτό το καταλάβανε πολύ καλά σήμερα.

Σ' αυτή τη γειτονιά ,όπου το ένδοξο παρελθόν της αντίστασης και της αλληλεγγύης αποτελεί οδηγό για την δική μας γενιά και φωτίζει το δρόμο για τις επόμενες. Είναι αυτή η γειτονιά που πολέμησε με θάρρος και αυταπάρνηση τον χιτλεροφασισμό, που έδωσε ένα καλό μάθημα στο ντόπιο δωσιλογισμό.

Η γειτονιά αυτή που πάρα τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε, συνέχισε να αντιστέκεται, να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των καταπιεσμένων.

Σήμερα οι απόγονοι των δοσίλογων και των χιτλεροφασιστών πήραν το μάθημα που τους άξιζε, για να μην ξεχνούν ποτέ πως πάντα θα τρέχουν και θα τσακίζονται όπου βρεθούν.

Φασίστες δεν σας περιμένουμε, σας ψάχνουμε, σας βρίσκουμε, σας τσακίζουμε.

Μαχητικός αντιφασισμός παντού.

υ.γ. στα δυτικά λημέρια , στους ναζί καρτέρια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger