Home » , » To Χαλέπι είναι εντελώς ελεύθερο

To Χαλέπι είναι εντελώς ελεύθερο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 | 11:04 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175. 

To Χαλέπι είναι εντελώς ελεύθερο, απαλλαγμένο από την τυραννία των φασιστών μισθοφόρων των ΗΠΑ, της Τουρκίας και των άλλων Ιμπεριαλιστών. Η θυελλώδης επίθεση του Συριακού Στρατού και των Συμμάχων του έφερε μια μεγάλη νίκη ανατρέποντας τα σχέδια των ξένων, που επιβουλεύονταν τη Συρία. Τώρα ο Συριακός στρατός μπορεί να διαθέσει αρκετές δυνάμεις για την απελευθέρωση άλλων περιοχών, όπως και να αμυνθεί αποτελεσματικά. Το που θα στραφεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τόσο στρατιωτικούς όσο και πολιτικούς.

Η επέμβαση της Δύσης μαζί με τους δικτατορίσκους της περιοχής, που ονειρεύονται κατακτήσεις, απέτυχε και τυπικά σήμερα. Η ιστορική πόλη με τη στρατηγική σημασία ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο η κατάληψη μιας σπουδαίας μεγαλούπολης. Το πλήγμα που υπέστησαν οι μισθοφόροι τόσο στο ηθικό όσο και σε απώλειες είναι συντριπτικό. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στους ξενόφερτους κατσαπλιάδες, τους φανατικούς βασανιστές και δολοφόνους. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι νεκροί ενώ υλικό από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία κλπ, καταστράφηκε ή έπεσε στα χέρια του Συριακού Στρατού. Βέβαια το τίμημα ήταν βαρύ. Χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν, πολλοί πρώτα βασανίστηκαν από τους δήθεν "μετριοπαθείς" ενώ τα περισσότερα κτήρια της πόλης, που κάποτε ήταν "κόσμημα" της Μέσης Ανατολής έχουν καταστραφεί. Οι Σύριοι πανηγυρίζουν, ενώ είναι αποφασισμένοι να ανοικοδομήσουν την πόλη κάνοντας την ομορφότερη και καλύτερη από πριν. Είναι επίσης έτοιμοι να πολεμήσουν και να αντισταθούν σε κάθε εισβολέα, να ματαιώσουν τα σχέδια των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστών, οι οποίοι βλέποντας τώρα ότι οι προσπάθειες να ρίξουν τον Άσαντ απέτυχαν, θέλουν να διαιρέσουν τη χώρα.

Η αιφνιδιαστική επίθεση του ISIS στην Παλμύρα κατ' εντολή των ξένων αφεντικών, απέτυχε ως προς τον Αντικειμενικό της Σκοπό, που ήταν η απόσυρση σημαντικών δυνάμεων του Συριακού Αραβικού Στρατού από το κρίσιμο μέτωπο στο Βορρά (Χαλέπι) ώστε να παραμείνουν οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ (και δικοί τους) στο Χαλέπι, μέχρι οι Τούρκοι να καταλάβουν την πόλη Al Bab. Σήμερα η Αεροπορία χτύπησε τους Ισλαμοφασίστες, ενώ ο Στρατός όχι μόνο επέκρουσε επιθέσεις στην αεροπορική βάση αλλά κι ανακατέλαβε απολεσθέν έδαφος. Πρόκειται περί άθλου, αφού 1.000 Σύριοι στρατιώτες πολεμούν πάνω από 5.000 τζιχαντιστές! Εντούτοις η επίθεση του ISIS παρά την αρχική της "επιτυχία", θα φέρει κοντύτερα το τέλος του, όπως έγινε με την επίθεση στο Χαλέπι, το καλοκαίρι από την δήθεν "αντιπολίτευση". Και τότε ο Συριακός στρατός παραχώρησε έδαφος, για να αποφύγει απώλειες, έκανε οικονομία δυνάμεων, ενώ παγίδεψε τους επιτιθέμενους.

Στην Παλμύρα, που αναγκαστικά εγκαταλείφτηκε, αφού πρώτα εκκενώθηκε από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, οι γενναίοι στρατιώτες της Συρίας έδωσαν σκληρή μάχη ενάντια σε πενταπλάσιους εχθρούς, που είχαν άρματα και άλλα βαρέα όπλα. Αναδιπλώθηκαν σε νέα αμυντική γραμμή. Κατάφεραν να επιβραδύνουν τους φονιάδες του ISIS προκαλώντας τους βαρύτατες απώλειες. Πάνω από 300 ισλαμιστές χάθηκαν μόνο στις συγκρούσεις γύρω από την Αρχαία πόλη. Κατόπιν διαταγής όμως οι στρατιώτες αποχώρησαν. Η δύσκολη απόφαση ήταν σωστή, αφού ο θύλακας της Παλμύρα είχε περίμετρο πάνω από 200 Km και ήταν αδύνατο να κρατηθεί από 1.000 άνδρες. Για σύγκριση, τόσο περίπου είναι τα σύνορα μας με την Τουρκία. Ήδη όμως φαίνεται το αποτέλεσμα της "επίθεσης αυτοκτονίας". Οι Κούρδοι κάνουν νέα προέλαση στο Βορρά, ενώ η Ρωσική και Συριακή Αεροπορία τιμωρεί τους ισλαμιστές δήμιους. Το τέλος της αιματηρής αλλά αποτυχημένης επέμβασης των ΗΠΑ ίσως είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε, αφού όταν αρχίσει η αντεπίθεση οι Αποικιοκράτες θα ξεμείνουν από πληρωμένους εγκληματίες. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger