Home » , » Ποιός Παίσιος και ποιός Νοστράδαμος; Simpsons ρε γατάκια!

Ποιός Παίσιος και ποιός Νοστράδαμος; Simpsons ρε γατάκια!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 | 6:03 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

 Ποιός Παίσιος και ποιός Νοστράδαμος; Simpsons ρε γατάκια! Πρόβλεψαν τόσα, μέχρι και την νίκη του μουρλό-Τράμπ. Πριν καν βάλει υποψηφιότητα έτσι; Να δεις που θα πέσουν μέσα και στην επόμενη πρόβλεψη: Ότι ο νέος "καταλληλότερος" για "σερίφης" του πλανήτη θα χρεοκοπήσει το Αμέρικα. Μετά θα απολαύσουμε τα κλάματα των νεοφιλελέ "αιγοπροβάτων". Το κακό είναι πως δεν θα καταστρέψει μόνο τις ΗΠΑ, θα μας πάρει η μπάλα όλους. Ω ναι Ντόναλντ, κάνε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα, να γελάσουμε με τις φάπες που θα φας.

Αντιγράφω την είδηση: "Δίνοντας σημάδια του πώς θα κινηθεί στην εξωτερική πολιτική, ο εκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε συνέχεια στην κόντρα με την Κίνα, προκαλώντας ξανά αντίδραση του Πεκίνου -επίσημα και ανεπίσημα. Ο Τραμπ έθεσε εν αμφιβόλω την διατήρηση της 40ετούς στάσης της Ουάσινγκτον απέναντι στο ζήτημα της Ταϊβάν, διαμηνύοντας πως θα την χρησιμοποιήσει ως μέσο πίεσης για αλλαγές στο πλαίσιο εμπορικών σχέσεων. Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν παράνομα αποσχισθείσα επαρχία της και τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες οι ΗΠΑ έχουν θέσει την Ταϊβάν στο διπλωματικό περιθώριο και διατηρούν ανεπίσημες μόνο σχέσεις. Αυτό επιβεβαιώνεται με τις νέες αναφορές του Τραμπ.

Μιλώντας στο Fox, είπε: «Αντιλαμβάνομαι πλήρως την "πολιτική της Μίας Κίνας", αλλά δεν ξέρω γιατί πρέπει να δεσμευόμαστε στην "πολιτική της Μίας Κίνας" αν δεν κάνουμε συμφωνία με την Κίνα που αφορά άλλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου». Επανέλαβε τα όσα είχε πει και μετά το τηλεφώνημα με την Ταϊβάν -αναφερόμενος στους δασμούς και στο ζήτημα της Νότιας Σινικής Θάλασσας- προσθέτοντας αυτή τη φορά και το ζήτημα της Βορείου Κορέας, κατηγορώντας το Πεκίνο πως «δεν μας βοηθά» με την Πιονγκγιάνγκ. Όσον αφορά την αντίδραση στο τηλεφώνημα με την πρόεδρο της Ταϊβάν, ο Τραμπ είπε στο Fox πως «δεν θέλω να μου υπαγορεύει η Κίνα τι να κάνω και επρόκειτο για ένα τηλεφώνημα που μου έγινε». «Παιδικά αφελής ο Τραμπ» το έμμεσο σχόλιο του Πεκίνου Ανεπίσημοι κύκλοι της κινεζικής κυβέρνησης χαρακτήριζαν αφελή τον Τραμπ. Στη συνέχεια, το κινεζικό ΥΠΕΞ προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε την «εξαιρετική ανησυχία» του για τις δηλώσεις Τραμπ.

Αν το πιάσατε αμερικανάκια, οι Κινέζοι μόλις είπαν τον Πρόεδρο σας "μαλάκα". Το είπαν βέβαια με ευγενικό τρόπο. Πάντα ευγενικοί οι Κινέζοι διπλωμάτες. Υποκλίνονται, πριν αρχίζουν το Κουγκφού και δέσουν τον αντίπαλο "φιόγκο".

Φυσικά η Κίνα δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. Ξέρει ότι μοιραία θα έρθει κάποτε σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ. Ειρηνική φυσικά, αφού πόλεμος σημαίνει καταστροφή όχι μόνο των δυο υπερδυνάμεων, αλλά όλων των ανθρώπων του πλανήτη. Άτιμα όπλα τα πυρηνικά, πέφτει ένα στην πόλη του "εχθρού" την πληρώνουν και οι γείτονες του. Η ραδιενέργεια είναι "άτακτη", δεν κάθεται σε ένα μέρος, αλλά εξαπλώνεται.

Λοιπόν, μπορεί η ΗΠΑ να ξοδεύουν πολλαπλάσια σε όπλα από την Κίνα αλλά οι Κινέζοι παράγουν πλέον τα πάντα. Σχεδόν τα πάντα αλλά έτσι όπως πάνε ακόμα και τα αόρατα αεροπλάνα των Αμερικανών made in PRC θα γράφουν. PRC = People's Republic of China, δηλαδή Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Που είναι τα εργοστάσια των Αμερικανικών πολυεθνικών είπαμε; Τα περισσότερα στην Κίνα βρίσκονται γιατρέ. Οι ΗΠΑ στηρίζονται στα πολυάριθμα φθηνά κινεζικά εργατικά χέρια. Κι οι Κινέζοι το ξέρουν καλά mister Trouble. Οικονομολόγοι των ΗΠΑ είπαν πως αν η χώρα τους γλύτωσε ως τώρα τη χρεωκοπία το οφείλει στο γεγονός ότι τους έχουν αγοράσει οι Κινέζοι. Μιλάνε έτσι στα αφεντικά ρε Ντόναλντ; .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger