1848 μ.Χ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 | 10:58 μ.μ.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο - πολύμορφο και πολυεπίπεδο. Τα μέτωπα που άνοιξε στο εξωτερικό της επιστρέφουν μπούμερανγκ στο εσωτερικό της. Συνηθισμένη στα πογκρόμ, η ήπειρος αυτή, αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, κάποια στιγμή θα φερθεί στους ενδημούντες στην Ενωση Μουσουλμάνους με τον ίδιο τρόπο που οι περισσότεροι Ευρωπαίοι κι όχι μόνον οι Ναζί φέρθηκαν κάποτε στους Εβραίους.

Οχι πως οι παλιές «αγαπημένες συνήθειες» ξεχνιούνται -μόλις προ ημερών οι νεοφασίστες βανδάλισαν Συναγωγή στη Γερμανία- αλλά, όσον θα περνάει ο καιρός τη φιγούρα του εχθρού-Εβραίου θα αντικαθιστά ο εχθρός-Μουσουλμάνος. (Δεν) είναι ιστορικό οξύμωρο το ότι οι ακροδεξιοί και οι φασίστες που εκμεταλλεύτηκαν κάποτε την Εβραιοφοβία, σήμερα είναι οι ίδιοι που εκμεταλλεύονται την Ισλαμοφοβία.

Ο ασύδοτος καπιταλισμός που γέννησε τότε τον φασισμό με εμβληματική «ιδεολογία» την καταδίωξη των Εβραίων, σήμερα καταστρέφει την αστική δημοκρατία, με εργαλείο (και) την αντιτρομοκρατία, ώσπου στο τέλος να φθάσει στις ανοιχτές διώξεις και τα πογκρόμ - αυτήν τη φορά, εναντίον των μουσουλμάνων.

Επιπλέον ο καπιταλισμός έγινε πάλι τόσον κοντόθωρος ώστε να μη βλέπει ότι καταστρέφοντας τις κατακτήσεις των εργαζομένων, οδηγεί: α) σε εμφύλιους πολέμους και β) σε διεθνικές συρράξεις. Αλλά αν η Ευρώπη είναι σε πόλεμο, η Ελλάδα ψυχορραγεί σαν να έχει χάσει πόλεμο.

Πόσο θα αντέξουν οι Ελληνες να ζουν υπό τον «τρόμο και την αθλιότητα» μιας Ευρώπης που υπηρετούν μόνον οι καθ' ημάς δημαγωγοί, είναι ένα ερώτημα. Ενα ακόμα ερώτημα (ακόμα μεγαλύτερο) είναι πόσο ακόμα θα αντέξει η Ευρώπη τον εαυτόν της.

Το 1848 μία σειρά επαναστάσεων διαπέρασαν τη Γηραιά Ηπειρο, συνέτριψαν τις απολυταρχίες και στερέωσαν τις αστικές δημοκρατίες. Η λύση που δόθηκε τότε επανέρχεται ως πρόβλημα σήμερα. Το δίλημμα Δημοκρατία ή Τυραννία πλανιέται ξανά σαν φάντασμα πάνω στους σκοτεινιασμένους ουρανούς της Εσπερίας...

Πηγή: Στάθης - Realnews
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger