Home » , » Ματαίωση πλειστηριασμών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Ματαίωση πλειστηριασμών σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 | 8:26 μ.μ.

Εικόνες με δυναμικές παρεμβάσεις  πολιτών που ματαίωναν πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας σε Ειρηνοδικεία, συνήθως παρακολουθούσαμε μόνο στην Θεσσαλονίκη.  Σήμερα παρόμοιο σκηνικό παρουσιάστηκε και στην Αθήνα με τα εξ ίσου θετικά αποτελέσματα όπως συμβαίνει εδώ και καιρό στην συμπρωτεύουσα.

Και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο χαρτογιακάς συμβολαιογράφος που είχε αναλάβει τον άθλιο καθήκον –με το αζημίωτο φυσικά- να εκποιηθεί λαϊκή ιδιοκτησία και να καταλήξει στα νύχια κορακιών, χαρακτηρίζει «τραμπουκισμό» την αντίδραση πολιτών.
Προφανώς θεωρεί ότι ο ίδιος επιτελεί «θεάρεστο» έργο.  Αντί να είναι και ευχαριστημένος που η προκλητική του στάση απέναντι στους πολίτες που συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, δεν είχε την απάντηση που του χρειαζόταν παρουσιάζεται στις τηλεοπτικές κάμερες και σαν παραπονούμενος. Πολύ σωστά πολίτης του απάντησε: «Παίρνουν τα σπίτια του κόσμου, ζητάνε και τα ρέστα».

Σε μια ακόμα περίπτωση μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» ματαίωσαν πλειστηριασμό του σπιτιού ενός ανέργου με τέσσερα παιδιά. Παρόμοιο σκηνικό υπήρξε και στην Θεσσαλονίκη.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger