Home » » To Κίεβο δολοφονεί (video)

To Κίεβο δολοφονεί (video)

Από askordoulakos , Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 | 10:55 μ.μ.

Από solidarityantifascistukraine.wordpress.



Δολοφονήθηκε στις 8/2, ο επικεφαλής του εθελοντικού τάγματος «Σομάλια» και συνταγματάρχης του στρατού της ΛΔ Ντονιέτσκ, Μιχαήλ Τόλστιχ -γνωστός με το προσωνύμιο «Givi». Σύμφωνα με τα πρώτα ρεπορτάζ πρόκειται για άλλη μία τρομοκρατική πράξη του ουκρανικού στρατού. Ο «Givi» δολοφονήθηκε από έκρηξη την ώρα που βρισκόταν στο γραφείο του στο Ντονιέτσκ. Κάποιες πηγές μιλάνε για εκτοξευτή χειροβομβίδας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο «Givi» είχε τραυματιστεί ελαφριά στο πόδι στις 4/2 αλλά είχε ήδη επιστρέψει στα καθήκοντά του. Απόπειρα εναντίον της ζωής του είχε σημειωθεί και πέρυσι τον Μάρτιο (ένα μήνα αφότου η ΕΕ τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα με τις κυρώσεις της) όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο αυτοκίνητό του κοντά στην πόλη Μακέεβκα της ΛΔ Ντονιέτσκ. Με τη σημερινή δολοφονία του ολοκληρώνεται ο κύκλος δολοφονιών των μορφών που είχαν αναδειχτεί μέσα από την πρώτη διετία των μαχών του λαού του Ντονμπάς, με την εξαίρεση του πρωθυπουργού της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο, ο οποίος παραμένει ζωντανός κι ο οποίος χθες σε συνέντευξή του δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δείχνουν σημάδια προετοιμασίας για μια νέα επίθεση. Ίσως στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας να εντάσσεται κι η δολοφονία του «Givi» στον οποίον προσωποποιούνταν ο ηρωισμός κι η περηφάνεια των κατοίκων του Ντονμπάς.

Έχοντας υπηρετήσει στον ουκρανικό στρατό ως οδηγός τανκ τη διετία 1998-2000, αργότερα εργάστηκε ως εργοστασιακός εργάτης και φύλακας σε σούπερ-μάρκετ πριν καταταγεί εθελοντικά στις πολιτοφυλακές που υπερασπίζονταν το Ντονμπάς. Πήρε μέρος σε όλες τις μεγάλες μάχες: Σλαβιάνσκ, Ιλοβάισκ, Αεροδρόμιο Ντονιέτσκ και συνέβαλλε τα μέγιστα -μαζί με τον επίσης δολοφονηθέντα Αρσέν Παβλόφ «Μotorola»- σε μερικές απ’ τις πιο ντροπιαστικές ήττες του ουκρανικού στρατού και των φασιστικών ταγμάτων του. Το πολυεθνικό τάγμα «Σομάλια» του οποίου ηγούνταν ο «Γκίβι» είχε αποκτήσει τη φήμη της πιο σκληροτράχηλης μονάδας του στρατού της ΛΔ Ντονιέτσκ.
Ο «Givi» είχε γεννηθεί στην κωμόπολη Ιλοβάισκ του Ντονιέτσκ, ήταν γεωργιανής καταγωγής και ο παππούς του είχε πολεμήσει στον Β’ΠΠ -γεγονός για το οποίο δήλωνε υπερήφανος-. Ο ίδιος σημείωνε συχνά ότι δεν ασχολείται με την πολιτική αλλά αγωνίζεται για την ελευθερία του λαού του Ντονμπάς κι ενάντια στη φασιστική χούντα που κυβερνά την Ουκρανία. Έγινε παγκοσμίως γνωστός από ένα βίντεο που τον δείχνει να συνεχίζει ατάραχος τη συνέντευξή του ενώ δίπλα του προσγειώνεται βλήμα από βολή του ουκρανικού στρατού: 
Πρόκειται για έναν λαϊκό μαχητή που αναδείχτηκε μέσα από τον ηρωικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς για την ελευθερία.
 Παρά τη δολοφονία του θα μείνει αξέχαστος στις καρδιές μας.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger