Home » , » Tι είναι αυτά τα πράγματα; Μέρα πένθους να γλεντάτε στο ιντερνέτ;

Tι είναι αυτά τα πράγματα; Μέρα πένθους να γλεντάτε στο ιντερνέτ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 | 4:30 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175 

Tι είναι αυτά τα πράγματα; Μέρα πένθους να γλεντάτε στο ιντερνέτ; Δεν μιλάω για τη Βασιλεύουσα, κάτι που έγινε παλιά, σήμερα χάσαμε ένα μεγάλο πολιτικό. Πόσο μεγάλο; 99 χρονών. Δεν τον λες μικρό. Εντάξει υπάρχουν και μεγαλύτεροι, αλλά όχι σαν αυτόν. Κανένας δεν είναι σαν αυτόν.
Φυσικά κι ο νεκρός δεδικαίωται όταν αυτό εξυπηρετεί το Σύστημα.

Να συμβάλλουμε λοιπόν στην εθνική προσπάθεια των ΜΜΕ για να γίνει η αγιογραφία του πρώην Επιτίμου της ΝΔ, ώστε να μας πείσουν πόσο καλός ήταν ο ίδιος και πόσο καλός για μας είναι ο κανιβαλισμός τον οποίο υπερασπίστηκε με πάθος σε όλη τη μακρά πολιτική του διαδρομή.

Οφείλω να πω δυο καλά λόγια για τον εκλιπόντα. Όχι μόνο για να μην κατηγορηθώ για ηθική αυτουργία, όπως κατηγορούν σήμερα οι νεοδημοκράτες το Λεβέντη γιατί είχε ευχηθεί «να ψοφήσει ο Μητσοτάκης», πριν αρχίσει να γλείφει τον Κούλη, αλλά επειδή πονάω πραγματικά. Έχω χτυπήσει το γόνατο μου. Φυσικά δεν πονάω όπως πονάει ο Σαμαράς, που πνίγει τον πόνο του στη σαμπάνια, αλλά όπως και να ’χει έχουμε περάσει τόσα μαζί με το «Ψηλό». Αποστασίες, χούντες, σκάνδαλα, χαράτσια, καταστολή... Αυτός τα έκανε, σε μας έρχονταν ο λογαριασμός, «δίκαια πράγματα».

Το πρώτο λοιπόν προτέρημα που οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε εμείς, οι πολιτικοί του αντίπαλοι, ήταν η ειλικρίνεια του. Πάντα έλεγε αυτό που ήθελε να πει. Εκτός από μια περίοδο που ήταν βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός, κι αναγκάζονταν να κρύψει αυτό που είχε πραγματικά στο νου του, ίσως γιατί ήθελε να μας κάνει έκπληξη. Όταν όμως έγινε Επίτιμος φανέρωσε τα πραγματικά του αισθήματα.

Ήταν πάντα γλυκομίλητος όταν βέβαια πρόκειται για βασιλιάδες που «αδικήθηκαν» κι έτσι δεν μπορούσαν πια να κάνουν δικτατορίες. Κρίμααα. Αγαπούσε όμως τη χώρα. Έλεγε πως έπρεπε να ρίξουμε το επίπεδο, μερικά εκατομμύρια εργαζόμενους στον Καιάδα, να πεθάνουν κι οι συνταξιούχοι, ώστε να γλιτώσουν από τα προβλήματα. Τι πονόψυχος!
Εδώ πραγματικά ήταν και συνεπής. Σήμερα απεβίωσε, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Σύμφωνα με άλλους πάντως δεν πέθανε, αποσύρθηκε για να εμφανιστεί όταν θα έχουμε βγει από το Μνημόνιο, σε μερικά εκατομμύρια χρόνια, ώστε να μας ευχηθεί ξανά «καλή τύχη». Με την ευκαιρία μια διάψευση:

Όχι, δεν είπε ποτέ «να τα εκατοστίσω» - δεν ήταν ανόητος, απλά κατάλαβε πως κι 99 δισεκατομμύρια χρόνια να κάτσει, ο Κούλης πρωθυπουργός δεν γίνεται. Τουλάχιστο με εκλογές…
Ήταν μαθηματική διάνοια, αφού μόνο αυτός μπορούσε να αποδείξει πως 0+0=14. Θα συμφωνήσω με τους νεοδημοκράτες ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Πράγματι, αφού ήθελε να κάνει Μνημόνιο από τη δεκαετία του 1990. Αν τον ακούγαμε βεβαίως θα ήμασταν σήμερα πολύ «μπροστά», στο σημείο που θα καταργούνταν εντελώς η σύνταξη κι ο μισθός, ενώ η συκωταριά μας θα πουλιόνταν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς... Όπου να 'ναι όμως θα δικαιωθεί και σ αυτό.

Το ΠΑΣΟΚ είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου. Μόνο τη σημάδεψε; Τη σακάτεψε τολμώ να πω. Όπως περνάει ένας τυφώνας, ένα τσουνάμι, έτσι πέρασε κι ο Μητσοτάκης πάνω από την Ελλάδα. Καλέ τι λέω, ποια Ελλάδα; Ποιος ήταν πρωθυπουργός όταν άλλαξαν τα Βαλκάνια; Όταν η Γιουγκοσλαβία ένιωσε στο πετσί της τα αποτελέσματα της εξωτερικής του πολιτικής; Άφησε βέβαια ένα θεματάκι με τη FYROM αλλά το έχουμε ξεχάσει. Βέβαια η μεγάλη αγάπη της οικογένειας ήταν και μένει η Γερμανία και πιο συγκεκριμένα κάποιες εταιρείες της…

Είναι πολλά τα όσα έκανε και δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο. Να πως μόνο «ο Θεός να τον συγχωρέσει» γιατί οι άνθρωποι χλωμό το κόβω… Αχ βαχ! Να τον αποχαιρετήσω μ’ ένα τραγούδι όπως απαιτεί η περίσταση: Ο Μάρκος υπουργός (όσοι γίνουν Πρωθυπουργοί) - Μάρκος Βαμβακάρης 1935.

ΥΓ: Ρε σεις με το φάκελο - βόμβα, τι βάλατε μέσα; Σε άλλον πρώην πρωθυπουργό έσκασε στα μούτρα, άλλος πέθανε;










Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

Ανώνυμος
30 Μαΐου 2017 στις 12:00 μ.μ.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_63.html


Για τον Δωσίλογο Κ Μητσοτάκη

30 Μαΐου 2017 στις 5:48 μ.μ.

Πάλι έπαιξες και έχασες Σαμιωτάκη αυτή την φορά μαζί με τον ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΚΑΖΑΚΗ. Ο Καπετάν Γιώτης ανέλαβε Γ.Γ του ΚΚΕ το 1973. Ο ίδιος ήταν εξορία απο το 1954. Το ΚΚΕ το 1974 έβγαινε απο τις εξής Συνθήκες. Απο το 1936 παράνομο απο το 1943 μέχρι το 1968 χωρίς ΚΝΕ. Απο το 1958 χωρίς Κ.Ο απο το 1949 στην Πολιτική προσφυγιά και απο το 1955 με λάθος πρόγραμμα Πολιτικά Μέτωπα και ενδιάμεσα Στάδια.... Σε αυτή την κατάσταση ξεκίνησε το 1974 η ανασυγκρότηση απο το ΜΗΔΕΝ χωρίς Στελέχη χωρίς τίποτα. Συμμαχία με τους Προδότες του ...εσωτερικού... Πραγματική αλλαγή....17% το 1981 Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ Σαρτζετάκης το 1985 Κοινό πόρισμα ΚΚΕ ΕΑΡ το 1988... Συνασπισμός το 1989. Οταν λοιπόν Σαμιωτάκη έχεις στο Πρόγραμμα ...στάδια... ήθελε κάθάρση ο Καπιταλισμός και πήγανε να τον ...καθαρίσουνε... ωστε μετά με το καλό... ΠΑΣΟΚ και έχωντας πάρει το 13ο Συνέδριο το 1991 με επικεφαλής τον ήδη Γ.Γ ΑΘΛΙΟ ....ΦΑΡΑΚΟ..... Διαχειρηστες του Καπιταλισμού. Δυστυχώς για εσας και ευτυχώς για τους Κομμουνιστές Σαμιωτάκη έστω και Οριακά χάσατε το 1991... Και ορκιστήκαμε τότε οτι όλα αυτά δεν θα ξανασυμβούν. Η 26 χρονη πορεία μας δικαίωσε. Εχεις να μας πεις τίποτα για αυτά Σαμιωτάκη εσύ η ο Καζάκης. ΠΕΡΙΜΕΝΩ.......

30 Μαΐου 2017 στις 5:55 μ.μ.

Ο Καπετάν Γιώτης το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο το 1990 76 χρονών άνθρωπος έφερε γύρω όλη την Ελλάδα παραμονές του 13ου Συνεδρίου το 1991. Και η Συμβολή του ήταν καθοριστικότατη εκείνες τις κρίσιμες ώρες όταν η Αντεπαναστατική Συμμορία του Φαράκου.... όρμησε να διαλύση το ΚΚΕ. Ηταν επικεφαλής μας και στάθηκε Βράχος. Τον θυμάμε σαν τώρα Ζωντανό μπροστά μου. Αλλου αυτά.

30 Μαΐου 2017 στις 10:46 μ.μ.

γιατι τοση βεβαιοτητα για την μη εκλογικη δυνατοτητα κυριακου μητσοτακη; ο παπανδρεου με 44 τοις εκατο βγηκε. και ο κουλης οσο περναει η ωρα μοιαζει του γαπ και πιο πολυ. (μπορει να το κανει και επιτηδες;)

31 Μαΐου 2017 στις 2:54 π.μ.

Γιάννη ο κόσμος δεν ψηφίζει κανίβαλους, όταν ξέρει ότι είναι τέτοιοι. Μπορεί πολλές φορές να παραπλανηθεί, αλλά όταν ο άλλος λέει ότι θα απολύσει κι ότι θα κόψει κι άλλα χρήματα, ψήφο δεν παίρνει που να χτυπιέται. Ο Κούλης μπορεί να βγει πρώτος από σπόντα λόγω φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοδύναμος; Θα συμμαχήσει με ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα δεκανίκια δεν έχουν τύχη. Αυτή είναι η εντύπωση. Όταν είναι να αλλάξει κυβέρνηση βράζει ο τόπος, το καταλαβαίνεις. Κάθε φορά υπάρχει ένα δίλλημα διαφορετικό από αυτό που βάζουν οι πολιτικοί κι ο κόσμος απαντά ανάλογα. Σήμερα λένε «και ο Κούλης να ’ρθει τα ίδια και χειρότερα θα κάνει». Όταν ακούς κάτι τέτοιο, δύσκολα παίρνει ψήφους ο νέος καταλληλότερος, ότι κι αν λένε οι μαϊμούδες. Που μάλλον μπούμερανγκ είναι το λιβάνισμα από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Πιο πιθανό έχω μια επανάληψη του Μαΐου του 2012. Ποιός θα ψηφίσει ΝΔ, όταν αυξάνονται οι φτωχοί; Τα κουκιά είναι μετρημένα κι οι περισσότεροι δεν θέλουν Μνημόνιο. Άσχετα αν υπάρχει καχυποψία για όλους - ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τεράστια ζημιά στην Αριστερά - Κούλη δεν θέλουν. Τον σιχαίνονται εκατομμύρια. Έχει ταυτιστεί με τη διαφθορά, την αναξιοκρατία, το Μνημόνιο. Το Μητσοτακέικο κατέβηκε μόνο του. Ξέρεις πόσο πήρε; Όσο περίπου ο ΓΑΠ, μόνος του μετά το Μνημόνιο. Έμειναν κι οι δυο εκτός Βουλής. mitsos175.

31 Μαΐου 2017 στις 1:35 μ.μ.

Μήτσο. Γιατί τόσος καημός ποιά Αστική κυβέρνηση θα βγει. Εσυ είπες οτι είσαι κομμουνιστής. Δεν ξέρεις οτι τους Κομμουνιστές δεν τους ενδιαφέρει αυτό... ΠΑΡΑΞΕΝΟ...

1 Ιουνίου 2017 στις 12:35 π.μ.

Παναγιώτη έχεις δίκιο. Να μην ψηφίσω κι εγώ τίποτα λοιπόν, ούτε το ΚΚΕ που ψήφιζα… Τι με νοιάζει και ποιο κόμμα θα είναι στη Βουλή; Βλέπεις που πάει;
Λοιπόν αυτό που είπα λέγεται «εκτίμηση». Τα έχω χώσει και στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο, με ενδιαφέρει η πολιτική. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ κλπ για μένα είναι ίδιοι. Πολύς κόσμος όμως πιστεύει το ίδιο για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως. Και για το Κόμμα. Όταν εξαρτάται η ζωή μου από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οποιαδήποτε είναι αυτή, με ενδιαφέρει. Θα τα χώνω σε όσους θέλω, όποτε θέλω, να μην νομίσουν ότι συναινώ επειδή σωπαίνω. Φυσικά αγωνίζομαι κι αλλιώς. Το στοίχημα για τους Κομμουνιστές είναι να δείξουμε ότι εννοούμε αυτά που λέμε, ότι διαφέρουμε κι ότι έχουμε λύση. Αν αύριο γίνονταν Επανάσταση θα ήταν ότι καλύτερο. Εγώ μπορεί να έχω εδώ και καιρό πεισθεί αλλά άλλοι όχι.
Τον τελευταίο καιρό ξεπλένουν το νεοφιλελευθερισμό, επιλογές που απέρριψε ο κόσμος. Αν ο Μητσοτάκης επιστρέψει, γιατί ο γιος θα είναι κλώνος του Επίτιμου σε όλα, ή παραμείνει ο Τσίπρας, το μόνο που θα γίνει είναι να χειροτερέψουν πολύ τα πράγματα. Γιατί; Γιατί θα γίνουν εκατομμύρια λούμπεν με τα νέα χειρότερα Μνημόνια. Κι ο λούμπεν δεν σκέφτεται αλλαγές, συμβιβάζεται με λιγότερα, ολοένα και λιγότερα.
Ούτε περιμένω να γίνει πρώτα Επανάσταση για να κάνω κάτι. Αντίθετα θα γίνει Επανάσταση μόνο αν κάνουμε περισσότερο αγώνα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γρήγορη ριζική αλλαγή. Αλλιώς ας ξαπλώσουμε να κοιμηθούμε βλέποντας όνειρο ότι θα ξυπνήσουμε και θα έχουν αλλάξει τα πράγματα χωρίς να κουνηθούμε καν.
Ευχαριστώ. mitsos175.

1 Ιουνίου 2017 στις 11:38 π.μ.

Μήτσο. Αυτό που νοιάζει τους Κομμουνιστές είναι πως θα γίνουμε καλύτεροι στην Ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας ώστε ο λαός σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ να πάρει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Αυτός είναι ο δρόμος. Και όταν γίνονται Αστικές Εκλογές συμμετέχουμε απο Θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης χωρίς να μας νοιάζει ποιός θα είναι ο Διαχειρηστής του Καπιταλισμού. Μας αφήνει παγερά Αδιάφορους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger