Home » , , » Ν. Μπογιόπουλος: Υπόθεση Noor 1. Αφόρητη καπιταλιστική μπόχα (Ηχητικό)

Ν. Μπογιόπουλος: Υπόθεση Noor 1. Αφόρητη καπιταλιστική μπόχα (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 | 10:36 μ.μ.

«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» 

Εμμανουήλ Ροΐδης

Μπήκαμε στο τρυπάκι της αυτοκατανάλωσης και παρακολουθήσαμε την συζήτηση που έγινε σήμερα στο κοινοβούλιο τους σχετικά με την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1, και όσους φέρονται να εμπλέκονται σ’ αυτή.
Είδαμε λοιπόν το αναμενόμενο. Ατέλειωτες χωρίς καμιά ουσία κοκορομαχίες από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Κι αυτό σε άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση που μας δείχνει πραγματικά το πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, το ότι δηλαδή καπιταλισμός και διαφθορά είναι έννοιες συνώνυμες.

Κι αυτή την πραγματικότητα οι κοινοβουλευτικοί αγορητές, την μετέτρεψαν σε ένα αστυνομικό θρίλερ. Ανούσιο όμως γιατί δεν είχε καθόλου σασπένς όπως διαθέτουν τα βιβλία του Γ. Μαρή. Ο ένοχος είχε αποκαλυφθεί από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Έίναι το εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που φυσικά είναι επόμενο να στηρίζεται και να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα. Ελάχιστη σημασία έχει να τα κατονομάσεις. 

Γι’ αυτό λοιπόν η τοποθέτηση που έκανε στην ραδιοφωνική του εκπομπή ο Νίκος Μπογιόπουλος ήταν όαση μέσα στην έρημο της μπουρδολογίας που παρακολουθούμε από το απόγευμα.

Ο κομμουνιστής δημοσιογράφος απέφυγε τα αστυνομικά σενάρια και επικεντρώθηκε στον πυρήνα του θέματος. Αφού έκανε μια τηλεγραφική αναφορά στο ότι  το πολιτικό εποικοδόμημα, ο καπιταλισμός δηλαδή, παράγει διαχρονικά διαφθορά. και ανηθικότητααπό την «υπόθεση Πάμπερς» με Α. Παπανδρέου και Κοσκωτά και τις καταθέσεις του μακαρίτη Αλαφούζου για τις επιταγές πολλών εκατομμυρίων που έδινε στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, μέχρι την υπόθεση του σκανδάλου της Ζήμενς και την εμπλοκή σ’ αυτό πολιτικών προσώπων- έφτασε και στην τωρινή περίπτωση με τους τόνους ναρκωτικών.

Ο Ν. Μπογιόπουλος με εκτενή αναφορά σε πρόσωπα και αναμφισβήτητες καταστάσεις απέδειξε το «πως παίζεται το παιχνίδι». Το πώς γίνονται «αλλαξοκολεγιές» -προφανώς δικός του νεολογισμός- μεταξύ πλουτοκρατών, πώς από χθεσινοί εχθροί γίνονται σήμερα σύμμαχοι και τούμπλαλιν,   πώς πολιτικά αστικά κόμματα σήμερα επιδοκιμάζουν καταστάσεις που πριν λίγο καιρό επέκριναν. 

«Ξεδιπλώνεται ένα πολιτικό κουβάρι που ο τρόπος με τον οποίο αντιπαρατίθενται αναμεταξύ του οι διάφορες ίνες του και όσοι το συναπαρτίζουν νομίζω ότι θα έκανε ακόμα και γκάγκστερ να κοκκινίζουν», ακούμε τον δημοσιογράφο να μας λέει χαρακτηριστικά κάνοντας την διαπίστωση ότι «για πρώτη φορά τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ μνημονιακών συνεταίρων να διεξάγονται μέσω της επίκλησης ακόμα και υποθέσεων ναρκωτικών, ακόμα και τέτοιου είδους ποινικών υποθέσεων … 
Εχουμε μια ποιοτική διαφορά. Από την πολιτική που έρχεται να εκπροσωπήσει επιχειρηματικά συμφέροντα φαίνεται να έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπούν πολιτικά κόμματα ».  

Και συνεχίζει στην τοποθέτηση του ο ίδιος: «Θέλω να τονίσω ότι την ίδια στιγμή που η οικονομική και πολιτική εξουσία διεξάγει τον δικό της πόλεμο, υπάρχει ένας λαός. Ενας λαός  που παρά το γεγονός ότι παρακολουθεί σαστισμένος είναι και ρημαγμένος και μάλιστα διδάσκεται και το άθλημα του μιθριδατισμού. Να τα ανέχεται όλα αυτά, να τα θεωρεί ως κανονικότητα. Αυτός λοιπόν ο ρημαγμένος λαός από την οικονομική και πολιτική εξουσία  που επιφανείς εκπρόσωποι της τσακώνονται μεταξύ τους καλείτε να εντοπίσει ποιος είναι ο ειλικρινείς και ποιος ο συκοφάντης. Ποιος είναι ο τίμιος και ποιος είναι ο λασπολόγος. Να μας απαντήσει σ’ αυτό η δικαιοσύνη τους και οι πολιτικοί τους (σ.σ προφανώς μόνο σαν ρητορική αναφορά μπορεί να θεωρήσουμε την τελευταία πρόταση)».

«Εδώ υπάρχει ένα μέγιστο ερώτημα: Εχουμε καμιά σχέση με όλα αυτά εμείς οι υπόλοιποι; Μια μόνο σχέση αναγνωρίζω. Να πετάξουμε από πάνω μας όλη αυτή την δυσωδία» είναι η κατακλείδα των λεγομένων του Ν. Μπογιόπουλου.
  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Ιουνίου 2017 στις 11:18 μ.μ.

Μπα, ο λαός καθόλου δεν ενοχλείται από την μπόχα του Καπιταλισμού!
Μάλιστα, όπως λέει το σχετικό ανέκδοτο με το σπουργιτάκι: "Αμα, μέσα στην παγωνιά, αισθάνεσαι ζεστούλα κάτω από ένα βουνό σκατά, κράτα το στόμα σου κλειστό".
Και, όπως φαίνεται, το τηρεί με ευλάβεια.
Οι ηθικολογικές αναφορές έχουν περιορισμένο ακροατήριο, που πιθανόν, ενίοτε, να μην είναι και επαναστατικό.
Το θέμα είναι να πιάσουμε εκείνους, που δεν βρίσκουν ζεστασιά, ούτε και κάτω από σκατά, μαζί με εκείνους τους λίγους, που δεν βολεύονται εν γένει κάτω από σκατά, ας είναι και ζεστά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger