Home » , » 25/07/1952 Το Π.Γ του ΚΚΕ χαρακτηρίζει προδότη και χαφιέ τον Ν. Πλουμπίδη

25/07/1952 Το Π.Γ του ΚΚΕ χαρακτηρίζει προδότη και χαφιέ τον Ν. Πλουμπίδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 | 2:19 μ.μ.

 «Το Π.Γ εξετάζει δύο χρονιά τώρα την υπόθεση του Ν. Πλουμπίδη. [...] Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε βάρος του αποδείχνουν ότι είναι παλιός προβοκάτορας του ΚΚΕ. [...] Η δράση του ξεδιαλύνεται κυρίως από την 4η Αύγουστον».

ΚΚΕ: Επίσημα Κείμενα, τόμος 7ος, σ. 278-9.

Ηταν σαν σήμερα 25/07/1952 όταν το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πέφτοντας θύμα προβληματικών πληροφοριών βγάζει απόφαση με την οποία διαγράφει τον Νίκο Πλουμπίδη (Μπάρμπα) από μέλος του ΚΚΕ, αποδίδοντας του βαρύτατους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (προδότης, χαφιές κ.α) 
  
Οι βασικές κατηγορίες που αποδόθηκαν στον Ν. Πλουμπίδη ήταν οι χειρισμοί του στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1950-1951 και τα «χτυπήματα» που υπέστη ο παράνομος μηχανισμός. Η κυριότερη όμως κατηγορία ήταν ότι παρέδωσε τον Μπελογιάννη στις Αρχές. Μάλιστα η απόφαση, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν υποψίες εχρησιμοποιείτο ως κύριος εκπρόσωπος του Π.Γ σε κομβικές κομματικές δράσεις, υποστήριζε: «Η Ασφάλεια για να τον διευκολύνει και παράλληλα για να κρατά στα χέρια της κάθε νόμιμη κίνηση, έδινε τη δυνατότητα στον Ν. Πλουμπίδη να βγάζει εφημερίδες κ.ά. Μα αυτό επέτρεπε στο ΚΚΕ να χρησιμοποιεί κάθε νόμιμο βήμα [...] και ακόμη να μπαίνει στα ίχνη της αποκάλυψης του προβοκάτορα».

Η Ασφάλεια αξιοποίησε αμέσως την ανακοίνωση του ΚΚΕ και προσπάθησε να στρέψει τον Πλουμπίδη εναντίον της ηγεσίας του κόμματος για να του αποσπάσει πληροφορίες, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Πλουμπίδης παρέμεινε πιστός στην κομματική πειθαρχία. Θεώρησε ότι η ανακοίνωση της ηγεσίας «ήταν έκφραση των υπαρχόντων ερωτηματικών που γεννήθηκαν στην ΚΕ από γνώμες μου πάνω σε σοβαρά προβλήματα που εγώ καθοδήγησα και από πληροφορίες». Δικαιολόγησε μάλιστα την ενέργεια υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία αποτελούσε κλήση σε επαγρύπνηση. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε επιστολές του από τη φυλακή, πίστευε ότι η ηγεσία, αν και έχει κάνει λάθος, στη συνέχεια θα τον αποκαθιστούσε.

Ατός ο ήρωας του κομμουνιστικού και λαϊκού κινήματος, εκτελείται από το αστικό κράτος πικραμένος αλλά με ήσυχη τη συνείδηση ότι έκανε το χρέος του, και απόλυτα βέβαιος ότι αργά ή γρήγορα η προσφορά του στους λαϊκούς αγώνες θα αναγνωριζόταν, όπως και έγινε.

Την επόμενη μέρα μετά την δολοφονία του απ' το εκτελεστικό απόσπασμα, οι εφημερίδες της εποχής θα γράψουν: «Εξετελέσθη ζητωκραυγάζων υπέρ του ΚΚΕ, αντιμετώπισε με απόλυτον ψυχραιμίαν τας σφαίρας του αποσπάσματος» και «δεν εδέχθη ούτε να κοινωνήση, ούτε να του δέσουν τους οφθαλμούς του». Διαβάστε την συνέχεια εδώ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

25 Ιουλίου 2017 στις 2:35 μ.μ.

ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ η πρόταση του ίδιου του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ έλεγε να είναι υποψήφιοι με τα Ψηφοδέλτια της ...ΕΔΑ.... για να γλιτώσει την Εκτέλεση. Του το αρνήθηκαν με λύσσα. Αρνήθηκαν και την ύστατη πρόταση να γράφει ο κόσμος με το χέρι το όνομα του και ας βγει άκυρο. Τα πράγματα είναι πεντακάθαρα και όλα πλέον δημοσιευμένα στον 2ο Τόμμο 1949 1968. Τα τηλεγραφήματα του Βαβούδη είναι καταπέλτης. Μετά το 1948....Οπορτουνιστικές δυνάμεις με την Ανοχή του Αστικού Κράτους και την βοήθεια της ...ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ... προσπαθούν για την δημιουργία καινούργιου κόμματος και διάλυση του ΚΚΕ. Και το πέτυχαν όταν το ΚΚΕ πήγε να φτιάξει Εκλογικο Συνδυασμό για μια χαραμάδα νομιμότητας. Βρεθήκαμε με την ...ΕΔΑ.... Καπέλο που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την Αρχή μέχρι το Τέλος. Το λάθος του Πλουμπίδη ήταν η Επιστολή προς την Ασφάλεια. Την ημέρα που πιάσαν τον ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ο Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ Μενσεβίκος ΥΠΕΞ στην Γεωργία το 1921 πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους ήταν στο γραφείο του ΠΑΠΑΓΟΥ που του υποσχέθηκε οτι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν θα βγάλει την ..ΕΔΑ.... Παράνομη. ΟΙ Πλαστές πληροφορίες φτάνανε στην ηγεσία απο την Κυρία ΠΑΠΠΑ του ΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ......

25 Ιουλίου 2017 στις 5:10 μ.μ.

Τζαμαρίας, Τρομερός Σεχταριστής, το ανώτατο στάδιο της πολιτικής αποβλάκωσης...

25 Ιουλίου 2017 στις 6:02 μ.μ.

Πρέπει να κάνεις Κουράγιο. Δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. Είσαι η ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ.

25 Ιουλίου 2017 στις 7:13 μ.μ.

No name Δεν ξερει γραφή και ανάγνωση

25 Ιουλίου 2017 στις 7:23 μ.μ.

Τίτλος τιμής τα λόγια σου για τους Κομμουνιστές. Να είσαι καλά.

25 Ιουλίου 2017 στις 9:32 μ.μ.

Σε ενοχλεί παπαγαλάκι του Κύρκου και των προβοκατόρων του "εσωτερικού" η αλήθεια; Ξύδι.

26 Ιουλίου 2017 στις 10:24 π.μ.

Ποια αλήθεια ρε; Ξέρεις ποια είναι η αλήθεια; Αυτή που τόσες μέρες και ο Τζαμαρίας μας κρύβει και δεν θέλει να το παραδεχτεί και λέει ψέμματα. Ότι ο Πλουμπίδης με απόφασή του δεν έβαλε ούτε τον εαυτό του και κυρίως ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ υποψήφιους στα ψηφοδέλτια της ΕΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Προφανώς γιατί υποχώρησε στις πιέσεις των Κύρκων στην ΕΔΑ αλλά αυτό δεν αναιρεί τις δικές του ευθύνες γιατί τα βρήκε μαζί τους και συμφώνησαν. Και δεν χρειάζεται να ήταν πράκτορας ούτε προβοκάτορας γι'αυτό απλά η στάση του ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ο άνθρωπος υποχώρησε στις οπορτούνες (και σκεπτόμενος ότι οι υποψηφιότητες αυτές θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην ΕΔΑ και ότι θα επηρέαζε και τον εκλογικό της αγώνα καθώς και το αποτέλεσμα στις εκλογές)

Δεν πιστεύω ότι ο Πλουμπίδης ήταν συνειδητός προβοκάτορας ούτε πράκτορας αλλά μια σειρά από ενέργειές του και χειρισμοί του ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ οδήγησαν το κόμμα στο να σχηματίσει την άποψη ότι ήταν προβοκάτορας. Καταρχήν ο παράνομος μηχανισμός που υποτίθεται ήταν υπεύθυνος αλώθηκε από πράκτορες και ασφαλίτες και χτυπήθηκε. Στέργιος Αναστασιάδης, Βαγγέλης Καβαδίας, Π. Κιουρτσής (καθοδηγούμενος από τον Διβέρη που δεν πιάστηκε) μερικά μόνο ονόματα συλληφθέντων ενώ ο ίδιος δεν συνελήφθη πράγμα που κίνησε τις υποψίες στο κόμμα. Η επιστολή του επίσης με τα δαχτυλικά του αποτυπώματα που αναλάμβανε αυτός την ευθύνη για την παράνομη οργάνωση και τους ασυρμάτους για να σώσει τον Μπελογιάννη από το θάνατο ήταν αντικειμενικά, άσχετα αν δεν ήταν αυτός ο σκοπός του, προβοκατόρικη. Αν προσθέσουμε και το θέμα με τις υποψηφιότητες της ΕΔΑ τότε δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το κόμμα ότι σχημάτισε αυτή την άποψη για τον Πλουμπίδη σε εκείνες τις δύσκολες συνθήκες.

Βέβαια δεν θέλετε να παραδεχτείτε ότι κάποιος από το ΚΚΕ τα βρήκε με τους οπορτουνιστές της ΕΔΑ και δεν μπήκε υποψήφιος ο Μπελογιάννης για να βγαίνει ο Τζαμαρίας και να βγάζει λάδι τον Πλουμπίδη και να μην αναφέρει τα σοβαρά του λάθη και τις δικές του ευθύνες στην υπόθεση Μπελογιάννη.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2017 στις 12:12 μ.μ.

Τι φωνάζετε για τον Μπλουμπίδη .Το κόμμα έγκαιρα κατάλαβε το λάθος του κ μετά σαράντα χρόνια διόρθωσε.Έτσι κ οι τζαμαρίες μετά από σαράντα χρόνια θα λέβε προδότες τους κουτσούμπες λ τις παπαρήγες που κατάπιαν μια ντουζίνα μνημόνια κάνοντας βόλτες συνταγμα ομονοια μια φορά τον μήνα...

26 Ιουλίου 2017 στις 12:27 μ.μ.

Και βέβαια τίποτα απο όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν ο λαός έπαιρνε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944. Αυτό όμως απαιτούσε την ύπαρξη ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η Καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. ΠΑΝΤΑ.

26 Ιουλίου 2017 στις 4:17 μ.μ.

(Το ίδιο σχόλιο με αυτό "γειτονικής" ανάρτησης). Ο Τζαμαρίας μας λέει ότι είναι τίτλος τιμής για τους κομμουνιστές να τους λένε πανίβλακες!!! Λοιπόν ο άνθρωπος (;;;) μας ή είναι ακριβώς όπως τον τον περιγράφουμε ή είναι αντικομμουνιστής (με την πραγματική έννοια του όρου, όχι όπως τον εννοεί το ιερατείο του Περισσού) προβοκάτορας...

26 Ιουλίου 2017 στις 5:21 μ.μ.

Τίτλος τιμής τα λόγια σου. Είμαι περήφανος να με βρίζουνε Οπορτουνιστές. ΣΥΝΕΧΙΣΕ....

27 Ιουλίου 2017 στις 2:48 π.μ.

υπενθυμιζουμε οτι στο κκε δεν εχουν αποκαταστησει τον πλουμπιδη (οπως και τον αρη στον τιτλο του μελους αλλωστε)
αποτι φαινεται το κκε παραλληλα με την πολιτικη θεωρια εχει εξελιξει την διατυπωση θεωριων συνομωσιας
προδοτες, πρακτορες, συνομωτες, αλλο τιποτα δεν ειναι παρα η ατολμια, οι επιλογες, τα λαθη του
αποδιοπομπαιους τραγους να φορτωνονται τα κριματα μας

27 Ιουλίου 2017 στις 11:58 π.μ.

Ο Καπιταλισμός αναγνώρισε στα Μπολσεβίκικα Κ.Κ τον Ταξικό Αντίπαλο που θα οδηγήσει τους λαούς στην ανατροπή του. Ετσι αντιμετώπισε τα Κ.Κ με δυο τρόπους. Ανοιχτές Διώξεις φυλακές Εξορίες Εκτελέσεις με ταυτόχρονη Υπονομευτική Διαβρωτική Δουλειά απο τον Οπορτουνισμό όλων των Αποχρώσεων σε ρόλο 5ης Φάλαγγας. Ολόκληρος ο 20ος αιώνας είναι Καταπέλτης για τα Οπορτουνιστικά εγκλήματα. Ολη αυτή η βαρβαρότητα που ζούμε με τον Καπιταλισμό κυριαρχο παγκόσμια είναι προσφορα του Οπορτουνισμού στην Ιδεολογική μήτρα που τον Γέννησε. ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.

27 Ιουλίου 2017 στις 12:49 μ.μ.

Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ....ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.... Λέει ο Τρίκκας με Αναφορές στον ...παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ... απο το 1944... και ήρθε ο Ζαχαριάδης μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. Η ...ΕΔΑ... ήταν η Σύνδεση με του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ ΤΟΜΠΟΛΑ..... Να ποιοί παρέδωσαν τον λαό δεμένο χειροπόδαρα με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ Και δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 με τα ΦΟΥΜΑΡΑ για .....λαοκρατία..... δηλαδή ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. 20 Απρίλη του 1945 το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μετατράπηκε σε ...ενιαίο κόμμα...... Να ποιοί λέγανε ούτε νερό ούτε ψωμί στον ΑΡΗ και σε όσους δεν παραδώσανε τα όπλα Και όλα στο όνομα της ...λαοκρατίας.... Διαγράψανε τον ΑΡΗ στην 11η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ τον ΑΠΡΙΛΗ του 1945 την κράτησαν μυστική αδυνατώντας να δημοσιεύσουν αυτό το Αίσχος. Το κάνανε 12 ΙΟΥΝΗ για να το χρεώσουνε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ μετά απο 9 χρονη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ απουσία. Πίεζε απο την 1η μέρα για ΔΣΕ και όλο το βάρος εκεί. Τους καθυστερούσε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την .....λαοκρατία....με αποτέλεσμα να οργανωθε.ί το Αστικό Κράτος τέλη του 1947. Και απο το 1948.... τα Κόλπα με τον ΤΙΤΟ και την ....ΕΔΑ...... Μερικοί νομίζουν οτι θα καλύψουν τα Οπορτουνιστικά εγκλήματα. ΑΡΕ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ......

28 Ιουλίου 2017 στις 5:37 μ.μ.

Ας απαντήσει ο ίδιος ο"Μπάρμπας" στον κάθε οπορτουνίδη στομά:«Εκείνοι που με αγαπούν και με σέβονται οφείλουν να πειθαρχήσουν στο Κόμμα, να διαφυλάξουν την Ενότητά του και να έχουν εμπιστοσύνη στην ηγεσία του. Τιμή μου εγώ, πάνω απ' όλα, έχω την τιμή του Κόμματος».

28 Ιουλίου 2017 στις 6:16 μ.μ.

Σπύρος. Ο Πλουμπίδης ήταν Κομμουνιστής όπως οι ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΒΑΒΟΥΔΗΣ ΑΡΗΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ και τόσοι άλλοι που θυσιάστηκανε. Δεν ήταν η Κυρία Παππά οι Βαφειάδης Παρτσαλίδης Ζωγράφος Δημητρίου που υπηρέτησαν τον Καπιταλισμό με νύχια και με δόντια και ο λαός στην Σφαγή. Αυτοί ήταν και σήμερα σφάζουν πάλι τον λαό εδω και 2.5 χρόνια σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ευτυχώς που έχουμε ξεκαθαρίσει με όλους αυτούς ΣΥΝΤΡΟΦΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger