Home » , » Οι "θεούσες" του ΚΚΕ

Οι "θεούσες" του ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 | 5:51 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Θεούσα. «Άτομο το οποίο είναι (ή παριστάνει ότι είναι) σε υπερβολικό βαθμό θρήσκο ή ηθικό». Συνήθως παριστάνει. Θρησκόληπτο, δογματικό, «κολλημένο» κατηγορεί όλους τους άλλους χωρίς να σκέπτεται, χωρίς να έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Ο φανατικός θεωρεί ότι αγωνίζεται γι αυτό που πιστεύει. Στην πραγματικότητα εξοργίζει καθώς η συμπεριφορά του που κάνει μεγάλη ζημιά σε ότι δήθεν εκπροσωπεί. Γιατί δεν εκπροσωπεί τίποτε άλλο παρά μόνο τον υπέρμετρο εγωισμό του. Νομίζει πως έχει το αλάθητο, ότι είναι αυθεντία. Έτσι όμως καταντά γελοίος.

Δείγματα θεούσας οι ηλίθιοι τζιχαντιστές που ανατινάζονται σκοτώνοντας αδιακρίτως και που χάρη σ’ αυτούς οι ιμπεριαλιστές έχουν αφορμή να ξεκληρίσουν λαούς, οι αφελείς που αναμασάνε ότι κουταμάρα τους λέει το ιερατείο, ενώ ταυτόχρονα κατηγορούν άδικα όλους τους άλλους για τα χάλια που υπάρχουν, τα γαλάζια ή άλλου χρώματος αιγοπρόβατα ή κομματόσκυλα τα οποία θα αναμασήσουν το κουτόχορτο που προσφέρει ο κάθε ακαταλληλότερος κηφήνας, ενώ ταυτόχρονα εύχονται «ψόφο» ή «καρκίνο» στους πολιτικούς τους αντιπάλους έστω κι αν αυτοί στο τέλος συνεργαστούν με τους τσοπάνηδες της ΝΔ στο μεγάλο φαγοπότι του δημοσίου χρήματος.

Αλλά υπάρχουν θεούσες και στο ΚΚΕ! Κι εδώ να εξηγηθούμε να μην παρεξηγηθούμε. Αυτά που θα πω αφορούν λίγους, ελάχιστους. Δεν αφορούν το Κόμμα που ψηφίζω. Γιατί το ΚΚΕ έχει Συνέπεια και Αγώνες. Επίσης έχει την Αυτοκριτική και την κοινή Λογική, πράγμα που απουσιάζει από τα ταλιμπανιστήρια.
Μερικές φορές λένε τέτοια πράγματα που τα περνάμε για troll. Για νεοδημοκράτες ή φασίστες που παρουσιάζονται ως Κομμουνιστές, ως ψηφοφόροι ή μέλη άλλου κόμματος ώστε να εκνευρίσουν λέγοντας απίθανα. Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν όσα λένε έστω, κι αν αυτά δεν είναι σωστά. Ενώ κάνουν κριτική δεν δέχονται την κριτική.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Κάποιοι που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ κάνουν μια πράξη Αντίστασης. Κάνουν έναν αγώνα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέρ των εργαζομένων. Αυτό για μας τους Κομμουνιστές είναι καλό. Μπορεί εμείς να έχουμε τη δική μας τακτική, που φυσικά την επιλέξαμε, γιατί τη θεωρούμε καλύτερη πιο αποτελεσματική.

Η θεούσα δεν αρκείται να πει «εμείς από τη μεριά μας κάνουμε αυτές τις πράξεις και έχουμε την συγκεκριμένη άποψη για το θέμα». Όχι, θα γκρινιάξει. Δεν θα κάνει κριτική, γιατί η κριτική είναι καλή κι ωφέλιμη, αλλά θα προσπαθήσει να μειώσει να απαξιώσει τους αγώνες των άλλων.
Κάνε εσύ, ρε φίλε, τη δική σου κίνηση ενάντια στο σύστημα και μετά μίλα. Αλλά μην συκοφαντείς ανθρώπους που αγωνίζονται, γιατί εκνευρίζεις όχι μόνο αυτόν που κατηγορείς αλλά και όλους τους άλλους που σε ακούνε.

«- Όχι εμείς έχουμε δίκιο, γιατί είμαστε… εμείς»!!! «Το είπε ο Μαρξ, ο Λένιν στο τάδε εδάφιο». Παραθέτουν λοιπόν μια φράση αποσπασματική, για να ενισχύσουν αυτά που λένε. Πέρα από το ότι ο Μαρξ έδωσε ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ κι όχι ποίημα για αποστήθιση, πέρα από το γεγονός ότι κάποια πράγματα γράφτηκαν σε διαφορετικές συνθήκες επομένως πρέπει να τα δούμε υπό αυτό το πρίσμα χρησιμοποιώντας τη διαλεκτική μέθοδο, τα όσα λέγονται πρέπει να συμβαδίσουν με τη λογική και το πνεύμα του Μαρξισμού. Μια τακτική προσαρμόζεται στις συνθήκες που ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ αλλιώς αποτυχαίνει.

Όχι, δεν είναι όλοι οι άλλοι οπορτουνιστές. Πράγματι η ηγεσία κάποιων δήθεν «Αριστερών» κομμάτων είναι (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ). Υπάρχουν όμως απλοί άνθρωποι που δεν θέλουν αυτή τη συνεχιζόμενη αδικία και κάνουν κάτι γι αυτό. Οι Κομμουνιστές τους θέλουμε δίπλα μας. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος άσχετα με το αποτέλεσμα. Κερδίζεις πείρα, συμμάχους, ετοιμάζεται καλύτερα πιο οργανωμένα την επόμενη φορά. Οι θεούσες όμως όλους όσους δεν ασπάζονται τυφλά αυτά που λένε τους θεωρούν εχθρούς!

Τι να τους πεις; Απλά γελάς για να μην τους σιχτιρίσεις…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 22 σχόλια

24 Ιουλίου 2017 στις 6:15 μ.μ.

Μήτσο. Τα πράγματα είναι απλά. ΟΙ Κομμουνιστές συμμετέχουμε στην Ποιό πλατιά Συμμαχία Εργατών Αυτοαπασχολούμενων φτωχών Αγροτών. Μπορεί να Συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα Ανακούφισης γίνεται και η Διαπάλη των Απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας για Ζύμωση. Και η Ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ Μήτσο. ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ.

24 Ιουλίου 2017 στις 10:35 μ.μ.

Μήτσος, αυτοί που περιγράφεις "θεούσες στο ΚΚΕ" όλως τυχαίως είναι η ηγεσία του. Και δεν το κάνουν από "φανατισμό" ή "βλακεία" αλλά έτσι βγάζουν το ψωμί τους. Υπονομεύοντας όλους τους άλλους και διεκδικώντας την απόλυτη αλήθεια των "ιερών κειμένων".

25 Ιουλίου 2017 στις 2:03 π.μ.

Ο Σωκράτης έλεγε :"Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα"(ότι δεν γνώριζε τίποτα).
Κάποιος άλλος δίδασκε ταπεινότητα. Σήμερα πλημμυρίσαμε από "αυθεντίες".
Οι "αυθεντίες" εγείρονται στα στενά μυαλά των οπαδών.
Κάτω, λοιπόν, οι οπαδοί όλων των συνθημάτων, οι οποίοι και αγελαίοι είναι και μικρόνοες, αλλά και συμφεροντολόγοι!

25 Ιουλίου 2017 στις 10:06 π.μ.

Τα πράγματα δεν είναι απλά, είναι πάντα σύνθετα, αυτό μας λέει μαρξισμός.
Συντρ. Μήτσο εξεραιτικο και πολύ εύστοχο το άρθρο σου, γιατί ο άλλος το έχει παρακάνει. Να δούμε θα το αντιληφθεί? Πάντα προσπαθεί να σε νουθετήσει..!

25 Ιουλίου 2017 στις 1:21 μ.μ.

Τα κείμενα του Μαρξισμού Λενινισμού μαζί με την Εμπειρία του 20ου αιώνα λένε την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ποτέ και πουθενά δεν έγινε Σοσιαλισμός με Δικτακτορία του Προλεταριάτου μέσω των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό δηλαδή την 5η Φάλαγγα. Αποτέλεσαν το όχημα για την καταστροφή των Κ.Κ και την μετατροπή τους σε όχημα της Αντεπανάστασης. Με Αφετηρία στην Κ.Δ το 1935 με την κατάργηση του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ και τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ το 1943 καταστρέψανε τα πάντα λόγω Ευρωκομμουνισμού. Το Κόμμα των Μπολσεβίκων ΕΧΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ έκανε 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Η Αντίστροφη μέτρηση στην ΕΣΣΔ ξεκίνησε το 1953... Εχωντας μείνει απο στελέχη λόγω του πολέμου επικράτησε η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση το 1956 που με την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού κατέστρεψε τα πάντα μετατρέποντας τα Κ.Κ σε Οχημα της Αντεπανάστασης. 3η Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956

25 Ιουλίου 2017 στις 3:48 μ.μ.

Αν έτσουξε, τότε πέτυχε!

"Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ

Όποιος στοχαστικός, σα γιαταγάνι
το στοχασμό του αντρίκεια ας τονε βγάζει.
Πες τα, και ακέρια και γυμνά, δε φτάνει
να λαμπ’ η αλήθεια, πρέπει και να σφάζει.
Ο λόγος, που χτυπά και που θυμώνει
ριζώνει και της γης την όψη αλλάζει.

Ο λόγος, άξιος, και σφυρί, και ακόνι.
Μην κοιτάς το χοντρόλογο παζάρι,
μην ακούς τ’ ανοστόλογο σαλόνι.

Μα σ’ όλα νόημα, δύναμη και χάρη,
σ’ αρχοντιά και σε πλέμπα, γη δεν είναι
να την καταφρονάς, περιβολάρη.
Παντού μπορείς ν’ ανθίσεις, του νου κρίνε!"
(Κ. Παλαμάς)


25 Ιουλίου 2017 στις 6:06 μ.μ.

Το 1943 καταστρέψανε τα πάντα στην 3η Κ.Δ Λόγω Ευρωκομμουνισμού. Και στην ΕΣΣΔ το 1956. Οτι και να κάνεις η πραγματικότητα είναι πεισματάρα.

25 Ιουλίου 2017 στις 7:00 μ.μ.

Δεν πειράζει πασόκοι, νεοπασοκοσυριζαίοι, αριστεροί παντός είδους, προέλευσης και στόχευσης. Το ποιοί είναι "θεούσοι" το απέδειξε η ιστορία της πρωτοδεύτερης φοράς αριστεράς που υποστηρίζατε και εξακολουθείτε να υποστηρίζετε σαν ταλιμπάν για να σφάζει το λαό. Εάν τύποι σαν εσάς έπλεκαν το εγκώμιο του ΚΚΕ τότε θα έπρεπε να ψαχνόμασταν. Ζορίζεστε που το παραμύθι σας για δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ ΙΙ ως νέου αριστερού αναχώματος δεν πιάνει ούτε σε νήπια και έχετε αφρίσει από αντικομμουνισμό. Να απολογηθείτε για τα κακουργήματα που σας βαρύνουν, αυτό περιμένει να ακούσει από εσάς ο λαός, το ΚΚΕ δεν του είπε ψέμματα, δεν ψήφισε ούτε υποστήριξε μνημόνια, δεν αβαντάρισε τα ρεμάλια της ΠΦΑ ούτε έκανε κολεγιά μαζί τους στο δημοφήφισμα-παρωδία του ΝΑΙ στο μνημόνιο Τσίπρα το 2015 για να μπαλαμουτιάσει το λαό, και εάν υπάρχει ακόμη (όποιο) κίνημα στους δρόμους αυτό οφείλεται στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ. Γκε γκε πονηρίδηδες;

25 Ιουλίου 2017 στις 8:25 μ.μ.

@δσε
Ρε φύλαρχε, άντε πάλι στην Αφρική. Που θα μας κάνεις και μάθημα για ευρωκομμουνισμό όταν δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά του χώρου που ανήκεις.

26 Ιουλίου 2017 στις 2:45 π.μ.

συνηθως γραφεται πρωτα το αρθρο, μετα τα σχολια με βαση το αρθρο.
εδω μοιαζει να γραφτηκε το αρθρο (ο τιτλος τουλαχιστον) με βαση τα σχολια (καποια σχολια)
1 την χειροτερη υπηρεσια στο κομμα τους προσφερουν οσοι αποδεχονται οτι πει στο 99 τοις εκατο
2 καπου πιο πανω διαβαζει κανεις την φραση απολυτη αληθεια. μονο οπαδος της θεωριας του τελους της ιστοριας νομιζω μπορει να επικαλεστει κατι τετοιο. και καποιος "θεουσος" σιγουρα
θεουσες και στο κκε και στα αλλα αριστερα - κουμμουνιστικα κιμματα. γιατι υπαρχουν και αλλα κουμμουνιστικα κομματα και "θεουσες"

26 Ιουλίου 2017 στις 11:34 π.μ.

Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του προδοτικού ...εσωτερικού.... Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη..... είχαμε ετοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο.....το 1944 αλλά ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. ΤΟΜΠΟΛΑ. Η ..ΕΔΑ... ήταν η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ΜΠΙΓΚΟ. Τα λένε όλα μόνοι τους. 1943 διάλυση ΟΚΝΕ 1944 ΚΚΕ ...ομόσπονδο.... Ο ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ στα καλύτερα του........

26 Ιουλίου 2017 στις 1:34 μ.μ.

Η Πρόσκληση πάντως για ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ισχύει για όλους. Το οτι τους παρέσυρε ο τΣύριζα και αθελα τους στηρίξανε τον Καπιταλισμό δεν είναι πρόβλημα. Τα λάθη είναι Ανθρώπινα. Αγώνας λοιπόν μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιδεολογική Διαπάλη και Ζύμωση των απόψεων και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές την Επιδιώκουμε. ΕΣΕΙΣ.... ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

26 Ιουλίου 2017 στις 5:08 μ.μ.

Το γνωρίζουμε οτι ο Καπιταλισμός έχει πολλά Οπορτουνιστικά Αναχώματα. Τίτλος τιμής να ψηφίζουνε οι Κομμουνιστές τις Θέσεις του Κόμματος με 99.5%. Να πας να διαβάσεις για τον Ευρωκομμουνισμό και πότε εμφανίστηκε. Τα κόλπα δεν πιάνουνε. 1943..........

26 Ιουλίου 2017 στις 5:32 μ.μ.

Μήτσο, ο τύπος χρειάζεται ισχυρότερη "αντιβίωση". Η πρώτη, όπως διαπιστώνεται, δεν τον "έπιασε". Περαστικά του.

26 Ιουλίου 2017 στις 9:15 μ.μ.

"Κώστας Μ 26 Ιουλίου 2017 - 5:32 μ.μ.
Μήτσο, ο τύπος χρειάζεται ισχυρότερη "αντιβίωση". Η πρώτη, όπως διαπιστώνεται, δεν τον "έπιασε". Περαστικά του. "

Ξέρεις όχι από εκείνες που πήραν οι τσιπρολάγνοι με το δημοψήφισμα και μυαλό δεν έβαλαν. Αλλά τις άλλες τις ελληνοχριστιανικές αντιβιώσεις του 2016 που οι παπάδες κέρασαν στον τσίπρα για το σύφωνο συβίωσης.

Για κοίτα που ανεβήκανε στις πλάτες μας ρε μάγκα...

26 Ιουλίου 2017 στις 9:57 μ.μ.

"Δσε 26 Ιουλίου 2017 - 3:38 π.μ.
Ρε ανοίξτε κανένα βιβλίο. Ο Ο ευρωκομμουνισμός ξεκίνησε λίγο πριν το 1970 κυρίως στη Δυτική Ευρώπη ενω η επισημοποίηση του ήρθε τον Νοέμβριο του 1975, όταν σε συνάντηση των ΚΚ Γαλλίας και ΚΚ Ιταλίας στη Ρώμη συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές του."

Τελείωσε, το βιβλίο της βικιπαιδειας το γράφει καθαρά. Ο Ευρωκομουνισμός της είναι το ΑΚΟΑ στην Ελλάδα!
ή αλλιώς, αφού δεν καπνίζεις τι το θέλεις το ψυγείο;

Μην είν ο αλτουσερ;, μην είν ο γκαροντί; όχι! είναι το ΑΚΟΑ και ουχί ο πουλατζάς!
αθάνατη διανόηση από τα λιντλ που νομίζει πως η Σχολή της Φρανκφούρτης είναι κτίριο του 1930...

27 Ιουλίου 2017 στις 11:36 π.μ.

Σε ευχαριστούμε πολύ για την παραπομπή που έβαλες στο θέμα του Ευρωκομμουνισμού του ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ Σκολαρίκου. Επιβεβαιώνει αυτά που σου γράψαμε για το 1935 1943. Υπάρχει και σχετικό βιβλίο Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή του 2014. Αθελά σου μεσα στην Απόγνωση σου μας δικαίωσες. Να είσαι καλά. Καλό διάβασμα.

31 Ιουλίου 2017 στις 3:03 μ.μ.

Σιγά, σιγά, αποκαλύπτονται και οι κρυφο"θεούσες"...

31 Ιουλίου 2017 στις 3:52 μ.μ.

Είπαμε οτι στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωράμε όλοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Το οτι δεν είσαι Κομμουνμιστής δεν έχει σημασία. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η Διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές βάζουμε την δικιά μας για ζύμωση. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές το επιδιώκουμε. Εσύ φοβάσαι.... ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ..

31 Ιουλίου 2017 στις 10:01 μ.μ.

Κλαίω και δεν μπορώ να ανασάνω! Θα με πεθάνετε από τα γέλια φονιάδες!
Σχολιαστής κάτω από ανάρτηση με τίτλο θεούσες επανέρχεται διαρκώς όταν με δεξί κλικ στο όνομά του εμφανίζει:

"Ο Χριστιανισμός είναι η κατ εξοχήν θρησκεία της ΑΓΑΠΗΣ("αγαπάτε αλλήλους", λέει ο Χριστός), σε αντίθεση με την ιουδαϊκή θρησκεία που στηρίζεται αποκλειστικά στο ΜΙΣΟΣ και στην ΕΚΔΙΚΗΣΗ. Προφανώς η άτυχη δήλωση του Ποιμενάρχη για τα παιδιά του κ. Τσίπρα συγγενεύει μάλλον με τον Ιουδαϊσμό παρά με τον Χριστιανισμό.
Εξ άλλου η ΚΑΚΙΑ δεν έχει σχέση με τον Χριστιανισμό.
"Εάν ταις γλώσσες των ανθρώπων και των αγγέλων λαλώ, αγάπη δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον". Προς Κορινθίους Α΄ Επιστολή"

Ο ένας απάνω να γράφει για ηλίθιους τζιχαντιστές και ο χριστιανοταλιμπάν να του λέει μπράβο...
Βάζω στοίχημα πίσω από τον Κώστα Μ είναι η ΛΟΥΚΑ! Πιο πίσω είναι ο ίδιος ο Παίσιος.

1 Αυγούστου 2017 στις 12:12 π.μ.

Τον κακό σου τον καιρό. Απλώς τον πολέμησα με τα ίδια του τα "όπλα" για να τον ξεσκεπάσω αποτελεσματικα τον ομοφοβικο ρασοφόρο. Τελικά πολύ ρηχοί και πεζοί είσαστε,πολιτικά αμόρφωτοι ιδεολογικά άσχετοι, χαβαλέδες του διαδικτύου, κοινώς ιντερνετικα βαμπίρ,τενεκεδες!

1 Αυγούστου 2017 στις 3:03 μ.μ.

Τίτλος τιμής τα λόγια σου για τους Κομμουνιστές. Συνέχισε.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger