Home » , » Μόνο η Θάτσερ κι ο Αλέξης τόσο «Αριστεροί». «Σοβιετία» λέμε.

Μόνο η Θάτσερ κι ο Αλέξης τόσο «Αριστεροί». «Σοβιετία» λέμε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 | 9:18 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Καλέ θα έρθει η Ανάπτυξη! Κάτσε γλυκέ μου, πρώτα να τη δούμε κι έπειτα πανηγυρίζουμε. Γιατί πολύ αργεί. Ξέρετε πόσα χρόνια την περιμένουμε; Αμ πως δεν ξέρετε! Εγώ νομίζω ότι χάθηκε στο δρόμο. Είδε φως στο τούνελ, μπήκε μέσα, αλλά μετά η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και ακόμα ψάχνει να βρει την έξοδο.

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για μείωση της ανεργίας. Αυξήθηκαν οι δουλειές, μας λένε. Δεν τονίζουν καλά τη λέξη όμως, γιατί άλλο «δουλειά» κι άλλο «δουλεία». Δουλειά σημαίνει ότι πληρώνεσαι, ότι έχεις κάποια δικαιώματα. Να δούμε λοιπόν πόσο μειώθηκε η ανεργία.

Στο 23,3% διαμορφώθηκε στο α’ τρίμηνο του 2017 ο δείκτης ανεργίας, έναντι 24,9% το α’ τρίμηνο του 2016. Α, εντάξει τότε! Ανησυχούσα μήπως χάσουμε την πρωτιά στους ανέργους, αλλά πάλι πρώτοι είμαστε, δεν το χάνουμε βρε εμείς το μετάλλιο της ανοιχτής παλάμης.
Να δούμε λιγάκι όμως αυτή τη μείωση. Γιατί καλό είναι που μειώθηκε το ποσοστό είναι όμως έτσι; Εγώ πάντως δεν πιστεύω λέξη από αυτά που λέει ο Ντράγκι, ότι η ανεργία σήμερα στην Ελλάδα είναι 31,3%, γιατί Πρόεδρος της ΕΚΤ είναι, τοκογλύφος του κερατά δηλαδή, έχει μια τάση να τα ωραιοποιεί τα Μνημόνια.

Θα δω τι λένε οι ίδιοι που καυχώνται ότι τη μείωσαν. Όχι ότι τους πιστεύω, δεν τους δίνω ούτε το χέρι, γιατί μετά θα λείψουν δάκτυλα, αλλά να το εξετάσουμε λιγάκι το πράγμα. 8,2% είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης 91,8% είναι θέσης μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης. Σήμερα οι περισσότερες θέσεις αφορούν εποχικούς, ανασφάλιστους εργαζόμενους, εργαζόμενους που δουλεύουν ως σκλάβοι επίσημα λίγες ώρες, στην πράξη όμως από το πρωί ως το βράδυ, ενώ τώρα πάνε να τους εξοντώσουν τελείως καταργώντας και την αργία της Κυριακής.

Το να πεθάνει ο άλλος στη δουλεία, δηλαδή να εργάζεται χωρίς ασφάλεια, δικαιώματα, 7 μέρες τη βδομάδα και να μην πληρώνεται, δεν είναι τρόπος να λυθούν τα προβλήματα. Είναι μέθοδος αφανισμού. Οι πραγματικές λοιπόν θέσεις εργασίας εξακολουθούν να μειώνονται.

Τώρα βέβαια δικαιώνεται κι ο προφήτης Κουτσούμπας. Ο σύντροφος Κουτσούμπας δεν είναι προφήτης; Αδικία, γιατί εμείς οι Κομμουνιστές, αν πιστεύαμε σε Θεούς κλπ, θα ήμασταν «πρώτη μούρη» στα εικονοστάσια. Θα έβλεπες παπάδες να περιφέρουν τα σανδάλια της Παπαρήγας και το παντελόνι του Κουτσούμπα, ενώ θα θυμιάτιζαν την εικόνα της Λιάνας. Κι εγώ με το Ριζοσπάστη στο χέρι, θα γύριζα στους δρόμους και θα φώναζα «θαύμα - θαύμα» κι όχι «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά…»

Που λέτε, τα έλεγε το ΚΚΕ. «Μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας σε επιχορήγηση των εργοδοτών». Άρθρο του 902 μήνες πριν. Σήμερα λοιπόν βγήκε η υπουργάρα και δήλωσε: «Αν όλες αυτές οι θέσεις χρηματοδοτηθούν για οκτώ μήνες, όποιος δεν θα μπορεί να ενταχθεί στον ιδιωτικό τομέα ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ, οπότε αυτές οι θέσεις γίνονται είκοσι μηνών».

Αριστερέ μου εσύ! Μόνο η Θάτσερ κι ο Αλέξης τόσο «Αριστεροί». «Σοβιετία» λέμε. Ναι ρε! Θα δίνουν το επίδομα στον εργοδότη. Αφού μας δίνει δουλειά, να μην του δώσουμε κι εμείς το κατιτίς; Ρε σεις στο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και θα δουλεύουν και θα πληρώνουν από πάνω;
Επιδότηση σκλάβων πρώτη φορά βλέπω στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά. Βρε ουστ!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

9 Ιουλίου 2017 στις 11:05 μ.μ.

Σωστή η παρομοίωση του ΚΚΕ μόνο που ο Κουτσούμπας είναι ο αρχιερέας του ιερατείου, δεν μπαίνει ο ίδιος στα εικονοστάσια. Απλώς λιβανίζει και θα αγιοποιηθεί μετά θάνατον, όπως οι προκάτοχοί του.

10 Ιουλίου 2017 στις 8:10 π.μ.

γιαννακη προσεχε μη πας στα βαθια

10 Ιουλίου 2017 στις 10:59 μ.μ.

chris terzopoulos εγώ ξέρω κολύμπι, εσύ φόρα την κουλούρα μην πνιγείς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger