Home » » Το κράτος που κατέχει την Κύπρο δεν μπορεί να δίνει μαθήματα στο κράτος που κατέχει την Παλαιστίνη!

Το κράτος που κατέχει την Κύπρο δεν μπορεί να δίνει μαθήματα στο κράτος που κατέχει την Παλαιστίνη!

Από Unknown , Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 | 1:02 μ.μ.

Tα συστημικά ΜΜΕ, αυτά που έχουν κατηγορηθεί για τις οικονομικές και πολιτικές τους σχέσεις με την πρεσβεία του Ισραήλ, προβάλλουν τις δηλώσεις του Ακροδεξιού ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου:
«Δεν δεχόμαστε μαθήματα ηθικής από αυτούς που εισέβαλαν στην Κύπρο», απάντησε αυτός που συνεχίζει την Κατοχή της Παλαιστίνης, το απάνθρωπο καθεστώς του Απαρχάιντ και του Αποκλεισμού!
Με τον τρόπο αυτό απάντησε η ισραηλινή κυβέρνηση στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Πλατεία των Τεμενών, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ δεν έχει να πάρει κανένα «μάθημα ηθικής» από την Τουρκία. Νωρίτερα ο Τούρκος ηγέτης έκρινε «καλή», αλλά όχι αρκετή την απόφαση του Ισραήλ να καταργήσει τους ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδου της Πλατείας των Τεμενών, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, ένα γεγονός που πυροδότησε βίαιες διαδηλώσεις.
Η απομάκρυνση των μηχανημάτων «είναι ένα καλό μέτρο» δήλωσε ο Ερντογάν.
«Αλλά είναι επαρκές για εμάς; Όχι» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, επικρίνοντας με σφοδρότητα τους περιορισμούς που επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές και εμποδίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την πρόσβαση των μουσουλμάνων στην Πλατεία, ιδίως για την προσευχή της Παρασκευής.
«Καθημερινά, η ισραηλινή κυβέρνηση επιχειρεί με νέα μέτρα να καταστρέψει τον ισλαμικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Χθες, ο Ερντογάν προέτρεψε τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο να «επισκεφθούν» και να «προστατεύσουν» την Ιερουσαλήμ, μετά τα επεισόδια βίας που προκάλεσε η εγκατάσταση των ανιχνευτών μετάλλων.
Από την πλευρά του υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το χαρτοφυλάκιο του οποίου είναι στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις «αδιανόητες, ψευδείς και διαστρεβλωμένες».
Σήμερα, το υπουργείο ανέβασε τους τόνους και καταφέρθηκε κατά της τουρκικής κυβέρνησης.
«Οι ημέρες της οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν. Είναι γελοίο να ακούμε την τουρκική κυβέρνηση που εισέβαλε στη βόρεια Κύπρο, καταστέλλει με τη βία την κουρδική μειονότητα και φυλακίζει τους δημοσιογράφους, να παραδίδει μαθήματα ηθικής στο Ισραήλ, τη μόνη πραγματική δημοκρατία στην περιοχή» επισήμανε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

Φυσικά, οι δύο πρωθυπουργοί προβαίνουν σε αυτές τις σκληρές δηλώσεις για λόγους εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής:
Υπερασπιστής των Παλαιστίνιων ο Ερντογάν του Δημοψηφίσματος της βίας-νοθείας-τρομοκρατίας, επικεφαλής στον πόλεμο που διεξάγει το Τουρκικό κράτος εναντίον των Κούρδων, της Αριστεράς, εναντίον όποιου τον αμφισβητεί. Με διαιώνιση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, με χιλιάδες απολύσεις, φυλακίσεις, επιβάλλοντας ένα ολοκληρωτικό καθεστώς βουτηγμένο στα βασανιστήρια.
Είναι η ισλαμική εκδοχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που επιβάλλει άγρια αντεργατικά μέτρα ως χώρα πρότυπο του ΔΝΤ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, διεξάγοντας πόλεμο κατά των εργαζομένων στην Τουρκία, στην Συρία, στο Ιράκ, πόλεμο δια αντιπροσώπων με το ISIS, με βάση στο Κατάρ και Κατοχή της Κύπρου.
Αυτό είναι το σύγχρονο αστικό κράτος της Τουρκίας, πρότυπο καπιταλιστικό κράτος ισλαμικής δημοκρατίας για όλο το Μουσουλμανικό κόσμο, όπως υποστήριζαν ΗΠΑ και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ελληνική κυβέρνηση.

Απέναντι του η «πιο δημοκρατική χώρα της Μέσης Ανατολής», το Ισραήλ. Που έχει ως δούλους το εργατικό δυναμικό από την Παλαιστίνη και επιβάλλει άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Που κατέχει πυρηνικά όπλα και εκπαιδεύεται με τον Ελληνικό Στρατό για να επιτεθεί στο Ιράν, εξασφαλίζοντας το μονοπώλιο της πυρηνικής καταστροφής.
Ας θυμηθούμε και τον Κοροβέση, που γράφει
Παλαιστίνη. Το 70% του πληθυσμού της Γάζας (1,3 εκατομμύρια) ζει από ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό. Η ανεργία φτάνει στο 42% και είναι αδύνατον να βρεθεί δουλειά. Ανάμεσα στους νέους το ποσοστό φτάνει στο 60%.
Ζητιανιά, πορνεία έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχουν πολλαπλασιαστεί οι αυτοκτονίες με κάθε τρόπο. Το κράτος του Ισραήλ έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε ένα στρατόπεδο εξόντωσης. Όσοι είναι κάτω από τριάντα χρονών, απαγορεύεται να βγουν από τη χώρα.
Οι ναζί ανέλπιστα βρήκαν καλούς μιμητές. Και επιπλέον ΗΠΑ και Ε.Ε. εγκρίνουν.

Εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους λαούς.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.
Ανάγκη όσο ποτέ ενός εργατικού διεθνιστικού αντιπολεμικού εργατικού αντικαπιταλιστικού κινήματος.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Ιουλίου 2017 στις 1:18 μ.μ.

Οσο υπάρχει Καπιταλισμός θα υπάρχει πόλεμος. ΟΙ Λαοί έχουν ανάγκη απο Κ.Κ που θα είναι πιστά στην Ιστορική τους Αποστολή να Ενώσουνε τους λαούς σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μέσα απο την Κοινωνική Συμμαχία ωστε να χτίσουν την Δική τους Εργατική Λαική Εξουσία με Δικτακτορία του Προλεταριάτου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger