Home » , , » Κ. Πελετίδης: Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event

Κ. Πελετίδης: Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 | 4:56 μ.μ.

Ενα μεγάλο μπράβο από μας στον κομουνιστή δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη για την στάση που κράτησε απέναντι στην κατάπτυστη απόφαση της του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας να προχωρήσει σε συνεργασία με τον όμιλο του Αλαφούζου στην υλοποίηση ενός προγράμματος με τίτλο "Ολη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ".

Λίγο ακόμα και θα πιστέψουμε ότι μετά 7 χρόνια βάρβαρης ταξικής λιτότητας που έχει ρίξει το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών μαζών στα τάρταρα και το Δ.Σ της ΚΕΔΕ δεν βρήκε μια λέξη για να στιγματίσει τους οικονομικούς δολοφόνους του λαού μας, ξαφνικά "συγκινήθηκε" για το δράμα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα.
Σχεδόν έτοιμοι είμαστε να αποδεχθούμε ότι ο Σκάι που τόσα χρόνια αποτέλεσε την επικοινωνιακή δύναμη κρούσης για την εφαρμογή της μνημονικής, ανελέητης ταξικής πολιτικής "ως δια μαγείας" άλλαξε ρότα και ενδιαφέρετε για τις λαϊκές ανάγκες.

Και μόνο ο προκλητικότατος τίτλος αυτής της κίνησης δημιουργεί αγανάκτηση για τους εμπνευστές του.
Οχι δεν θα τους περάσει να κάνουν ζητιάνο και ικέτη τον ελληνικό λαό και να αναζητήσει αποκούμπι στην υποκριτική "φιλανθρωπία" τους. Τέτοιες μεθοδεύσεις καμιά σχέση δεν έχουν ούτε με την ταξική, ούτε με την κοινωνική αλληλεγγύη.

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε εμείς κάτι περισσότερο πέρα απ' την πολύ σωστή τοποθέτηση του δημάρχου Πάτρας (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Με πρόσφατη επιστολή του ο κ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., ενημέρωσε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., να υλοποιήσει δράση με τίτλο “Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ”, σε συνεργασία με τον φορέα “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και με την υποστήριξη του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με όσα σχεδιάζουν θα διοργανωθούν σε 52 Δήμους τοπικοί αγώνες δρόμου, όπου οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσφέρουν τρόφιμα στα αντίστοιχα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία θα θέλαμε να θίξουμε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων προς όλους εκείνους που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία.

Είναι γνωστή στον πατραϊκό λαό και δοσμένη η ευαισθησία και η στήριξη του Δήμου μας στις λαϊκές οικογένειες που βιώνουν καθημερινά, τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Έχουμε αναπτύξει μια σειρά δραστηριότητες, όπως την απαλλαγή ή τη μείωση στα δημοτικά τέλη και στην ύδρευση, τα Λαϊκά Φροντιστήρια, τις θερινές κατασκηνώσεις κ.ά.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σε όλες τις δομές του Δήμου μας, μόνιμο μέλημα μας είναι να μπορούν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να βρίσκουν αποκούμπι χωρίς να χάνουν την αξιοπρέπειά τους.

Γι’ αυτό δεν έχουμε δώσει δημοσιότητα και ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε στο μέλλον, σε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη συλλογή τροφίμων, ώστε να καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε οικογένειες της πόλης μας. Πρωτοβουλίες που στηρίζονται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, από επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, χωρίς να απαιτούν τη διαφήμισή τους ως χορηγοί. Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event…

Αυτές οι εκφράσεις της αλληλεγγύης του λαού μας, καμία σχέση δεν έχουν με εκδηλώσεις – πυροτεχνήματα που διοργανώνονται για τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν. Το ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την ΚΕΔΕ, που δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη τόσο καιρό, για την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της Ε.Ε., θυμίζουν σε όλους μας πως «…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…», όπως γράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Με τον προκλητικό τίτλο «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ», δείχνουν ακριβώς ποια είναι τα όρια τους. Ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους σήμερα και από αύριο πίσω στην ανεργία και την πείνα.

Ως Δήμος Πατρέων θα συνεχίσουμε στη ρότα που έχουμε χαράξει, στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις όποιες ανάσες μπορούμε, μέσα στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο και παράλληλα να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Nα διεκδικούμε Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

26 Ιουλίου 2017 στις 8:05 μ.μ.

Αυτή ακριβώς είναι η Δουλειά των 5 Κομμουνιστών Δημάρχων σε Πάτρα Ικαρία Καισαριανή Πετρούπολη Χαιδάρι. Δεν έχουν αυταπάτες δεν ταίζουν τον λαό αυταπάτες. Είναι επικεφαλής στην περιοχή τους της Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης για την διεκδίκηση όσων γίνεται περισσότερων μέτρων προσωρινής ανακούφισης. Ταυτόχρονα εξηγούν στον λαό οτι δεν υπάρχει καμμία κυβέρνηση που να μπορεί να κάνει το παραμικρό υπερ του όσο τα μέσα παραγωγής είναι στους Καπιταλιστές με Ευρώ η με Δραχμή με Ε.Ε η με ΕΥΡΩΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ με Ρωσσία Κίνα. Και η μοναδική λύση είναι η Εξοδος απο την Ε.Ε με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

27 Ιουλίου 2017 στις 3:48 π.μ.

δήμαρχε σύντροφε είμαστε μαζί σου συνέχισε την καλή δουλειά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger