Home » , » Hay'at Tahrir al-Sham ως διάδοχος του ISIS

Hay'at Tahrir al-Sham ως διάδοχος του ISIS

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 | 12:21 μ.μ.


Γράφει ο  mitsos175.

«Η Οργάνωση Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), είναι μια ομάδα σαλαφιστών τζιχαντιστών που εμπλέκεται στο συριακό Εμφύλιο Πόλεμο . Σχηματίστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2017, από την συνένωση της τρομοκρατικής οργάνωσης al-Nusra Front με άλλες ομάδες. Στόχος του σχηματισμού είναι να ενώσει όλες τις ομάδες με ακραία ιδεολογία της Αλ Κάιντα κάτω από μία σημαία, και να αποκτήσει όσα περισσότερα όπλα». Αποσπάσματα από την εγκυκλοπαίδεια

Έχει κάνει αμέτρητα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον αμάχων ενώ σε βαρβαρότητα συναγωνίζεται τον ISIS με τον οποίο έχει θεωρητικές μόνο διαφορές. Η HTS άνηκε στη λεγόμενη «μετριοπαθή αντιπολίτευση» και κάποτε πολεμούσε πλάι με τον FSA και τους αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Είναι όμως «ανεξάρτητοι επαγγελματίες» δολοφόνοι. Έτσι μετά τις συντριπτικές αποτυχίες της δήθεν Συριακής αντιπολίτευσης στη Συρία και των Γκρίζων Λύκων στο Κουρδιστάν, προσφέρει πάλι τις υπηρεσίες της ως διάδοχος του ISIS.

Χάρη στο ISIS η Τουρκία, οι ΗΠΑ, όπως κι άλλοι βρήκαν αφορμή να επέμβουν στη Συρία. Τώρα που το κράτος των φονιάδων ουσιαστικά διαλύθηκε, οι εργοδότες των μισθοφόρων έβαλαν «αγγελία» για νέους τρομοκράτες, οι οποίοι θα συνεχίσουν τον πόλεμο.
Η απευθείας επίθεση όμως στο Συριακό Στρατό, όπως έδειξαν οι μάχες, θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία. Οι υποστηρικτές του Προέδρου Άσαντ προελαύνουν παντού, ενώ οι Κούρδοι αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία τις τελευταίες Τουρκικές επιθέσεις.

Ο αδύναμος κρίκος είναι ο FSA οι πρώην σύμμαχοι της Hay'at Tahrir al-Sham, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς να καταλάβει την εξουσία εκτός από κάποιες περιοχές στο Βορρά και το Νότο. Στη Βόρεια Συρία λοιπόν στο προπύργιο της αντιπολίτευσης ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών. Το πλιάτσικο λιγόστεψε, η «φτώχεια» (οι πανωλεθρίες παρά τον εφοδιασμό από ΗΠΑ - Σαουδική Αραβία - Τουρκία) έφερε γκρίνια μεταξύ των πλιατσικολόγων δημίων.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των «άσπονδων φίλων» στην Ιντλίμπ δίνουν ευκαιρία «λουκούμι» στην Άγκυρα να ξανακάνει επέμβαση με τις ευχές των ΗΠΑ, τακτική που την ξέρει καλά από παλιά, από την Κύπρο, ενώ πρόσφατα την είχε εφαρμόσει και στη Συρία λόγω ISIS. Επειδή όμως θεωρεί πως πήρε λίγα εδάφη, ετοιμάζεται για το β’ γύρο, ώστε να ελέγχει όλη τη Βόρειο Συρία. Λεπτομέρειες (στα Αγγλικά) εδώ.

Κάτι για τους φίλους Κούρδους: Σενάρια δήθεν συμφωνίας μεταξύ Άσαντ, Ρώσων και Τουρκίας, για να επιστρέψουν εισβολή στο Κουρδικό Καντόνι Αφρίν σε αντάλλαγμα την Ιντλίμπ, είναι - όπως φάνηκε άλλωστε- ψέμα, που σκοπό έχει τη δημιουργία καχυποψίας μεταξύ Κούρδων και Σύριων. Ο Άσαντ δεν θέλει η Συρία να γίνει Κύπρος, να διχοτομηθεί de facto. Αν και σκοπός του είναι η διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας του, προτιμά στα Βόρεια τους Κούρδους, παρά τους Τούρκους. Οι Τούρκοι θα μείνουν στη Συρία και μετά τη λήξη του πολέμου, εκτός αν αναγκαστούν να φύγουν από Κούρδους και Σύριους. Το δείχνει η συμπεριφορά του στρατού κατοχής στα εδάφη που κατέλαβαν, όπου διώκουν τους πάντες.

Αλλά ο Συριακός Στρατός κι οι Κούρδοι αυτή τη στιγμή είναι απασχολημένοι να απελευθερώσουν τη Συρία από τα δεσμά του ISIS. Έτσι οι Τούρκοι δημιούργησαν τη σύγκρουση ΤΩΡΑ, ώστε να επέμβουν, πριν στραφούν οι Σύριοι ξανά προς το Βορρά κι απελευθερώσουν τα τελευταία μέρη που μένουν στα χέρια των μισθοφόρων φανατικών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger