Home » , » Νίκος Ζαχαριάδης

Νίκος Ζαχαριάδης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 | 1:30 π.μ.

Μας στάλθηκε από Κ. Μ.

Μέσα από το μαρτυρολόγιο του επαναστατικού ΚΚΕ ξεχωρίζουν αμέτρητες ηρωικές μορφές, σταχυολογώ, των: Δημοσθένη Λιγδόπουλου, Χρήστου Μαλτέζου, Νίκου Μπελογιάννη και του ιστορικού ηγέτη του  Νίκου Ζαχαριάδη. 

Νίκος Ζαχαριάδης, από τις σπουδαιότερες πολιτικές προσωπικότητες του περασμένου αιώνα στη χώρα μας, αλλά και από τους σημαντικότερους κομμουνιστές ηγέτες του διεθνούς επαναστατικού  κινήματος.

Με την εκλογή του (και όχι το διορισμό του) στη θέση του Γενικού Γραμματέα,  το ΚΚΕ έγινε μαζικό λαϊκό κόμμα, σταμάτησε η εσωτερική  διαμάχη των φατριών, διορθώθηκε η θέση για το «Μακεδονικό» και προσδιορίστηκε σωστά ο χαραχτήρας της επικείμενης επανάστασης στην Ελλάδα.

Με το ιστορικό γράμμα του μας χάρισε ένα αθάνατο κειμήλιο ηθικής και πατριωτικής υπεροχής και στάσης. 

Το ΄45 συνέβαλε στη σταθεροποίηση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος σε  χρόνο ρεκόρ από την επαίσχυντη συμφωνία της Βάρκιζας, με απόφαση που   πήρε το Πολιτικό Γραφείο, χωρίς να ερωτηθεί  το κόμμα!

Καθοδήγησε το κόμμα σ’ έναν ένοπλο αγώνα για τη λαϊκή εξουσία, όταν οι προσπάθειες για ομαλή λύση είχαν αποτύχει οριστικά, κάτω από την επίδραση της όξυνσης της ταξικής αντιπαράθεσης.
Είχε τάσεις ανεξαρτησίας από τον Στάλιν και τη Σ.Ε..

Μπήκε στο μάτι της γραφειοκρατίας της Σ.Ε. στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει υπαρκτά προβλήματα του κομμουνιστικού κινήματος με όρους συνθηκολόγησης με τον ιμπεριαλισμό (7ο Συνέδριο, οι δυο πόλοι).

Έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενος μέχρι τέλους το μαρξισμό-λενινισμό και το «ρωμαίϊκο φιλότιμο» όπως του άρεσε να λέει.

Αν οι ηγεσίες του μαρτυρικού ΚΚΕ χρειάσθηκαν να περάσουν 38 χρόνια για να μισοαποκαταστήσουν κομματικά έναν τόσο μεγάλο κομμουνιστή ηγέτη χωρίς να καταδικάζουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς (Χρουστσόφ, Μπρέζνιεφ, Πονομαριόφ, Κουουζίνεν, Σουσλόφ, Βινογκράντοφ, Πετρόφ, και Σέμεσκιν)  που τον οδήγησαν στην απονενοημένη (;)  ενέργεια (αυτοχειρία)  τι μπορεί να περιμένει κανείς από δαύτους για την  κοινωνική δικαιοσύνη και τον σοσιαλισμό;  

Μετά από πόσα χρόνια θα αποκαταστήσουν πολιτικά τους συντρόφους  Κώστα Κάππο,  Κώστα Τζιαντζή  και Κώστα Μπατίκα;  

                                                                                    Κ. Μ.  03. 05. 2013

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

3 Αυγούστου 2017 στις 1:53 π.μ.

Καλό το παραμύθι σου αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Η Ελλάδα είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ απο το 1911.... Το 2ο και 3ο Γράμμα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ μιλάνε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που σημαίνει οτι το ΕΑΜ έπρεπε να φτιαχτεί σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ωστε ο λαός να πάρει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. δΕΝ ΈΓΙΝΕ ΛΌΓΩ εαμ πολιτικο μετωπο ΠΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ έφερε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ. Τον ΔΣΕ τον χρωστάμε στον ίδιο. Απο την 1η μέρα πίεζε να πέσει όλο το βάρος εκεί Τους καθυστερούσε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και η ...λαοκρατία. Τα υπόλοιπα με την Αντικομμουνιστική λύσσα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Πρέπει να κάνεις κουράγιο. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991.....ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

3 Αυγούστου 2017 στις 2:34 π.μ.

Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ....ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ..... Λέει ο Κρίττας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο... απο το 1944 ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. Η ...ΕΔΑ.. ήταν η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. Το ΚΚΕ απο το 1936 μέχρι το 1974 ήταν παράνομο. Απο το 1943 μέχρι το 1968 χωρίς ΚΝΕ απο το 1949 στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και απο το 1958 χωρίς Κ.Ο. Επίσης με λανθασμένο πρόγραμμα για ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και ...ενδιάμεσα στάδια... Σε αυτές τις Συνθήκες μετά το 1974 αναγκαστικά υπήρχαν τεράστιες Ιδεολογικές Παρρεκλίσεις στην Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμο. Το 1989 φτιάχτηκε ο ..συνασπισμός... που συμμετείχε σε 2 κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Το ΝΑΡ υποτίθεται οτι διαφώνησε...... 28 χρόνια μετά στήριξε την άνοδο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που σφάζει τον λαό και τώρα πάνε να φτιάξουνε καινούργιο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ. Ευχαριστούμε ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. Δεν θα πάρουμε.

3 Αυγούστου 2017 στις 11:35 π.μ.

....Είχε τάσεις ανεξαρτησίας απο την ΕΣΣΔ και τους Μπολσεβίκους.... Καλό ανέκδοτο αυτό να είσαι καλά μιλάμε για πολλά γέλια. Μήπως ήταν Τροτσκιστής σαν και εσένα......

3 Αυγούστου 2017 στις 12:20 μ.μ.

Κάθε κοπανατζής, σερβίρει και μιαν ιδεολογική πλατφόρμα εξιδανίκευσης της κοπάνας του, γαρνίροντας το πιάτο και με μερικούς "συνενόχους" κατά την αφελή η πονηρή κρίση του.
Τι δουλειά έχει ο Κάππος με τους τροτσκιστές η τροτσκίζοντες Μπατίκα και Τζιαντζή;
Κι όταν κάποτε τον ρώτησαν αν θα επανέλθει στο ΚΚΕ η απάντησή του είναι γνωστή: "Το Κόμμα δεν είναι ένα λεωφορείο να ανεβοκατεβαίνει κανείς....". Αυτά για τους αυτόκλητους δικηγόρους του Κάππου.
Που δεν κρύβουν, βάζοντας μπροστά πότε τον Κάππο, πότε τον Πλουμπίδη, ότι επιζητούν απεγνωσμένα από τους κουκουέδες και το ΚΚΕ, που κατά τα άλλα βρίζουν και πολεμούν λυσσασμένα, τον αποχαρακτηρισμό της αποστασίας τους και την δικαίωση του οπορτουνισμού τους.
Οι κομμουνιστές έχουν κάτι, που ο υπερτροφικός μικροαστικός εγωϊσμός αυτών εδώ δεν επιτρέπει: Την αυτοκριτική.

3 Αυγούστου 2017 στις 7:54 μ.μ.

Σεχτάρ. Πέταξε τους δυο Τρότσκες δίπλα στον Κάππο νομίζοντας οτι γεννηθήκαμε χτες Σύντροφε. Αρε Κούνια που τον κούναγε.........

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger