Home » , , » Charlie Hebdo: Από τον ριζοσπαστισμό στον άκρατο και χυδαίο αντι-ισλαμισμό

Charlie Hebdo: Από τον ριζοσπαστισμό στον άκρατο και χυδαίο αντι-ισλαμισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 | 9:15 π.μ.


Κάποτε το Charlie Hebdo είχε τη φήμη ενός ριζοσπαστικού αριστερού περιοδικού με αντικαθεστωτικό περιεχόμενο. Ηταν ο διάδοχος ενός άλλου σατιρικού περιοδικού, του Hara Kiri, το οποίο δημιουργήθηκε το 1960 και απαγορεύτηκε δύο φορές μέσα σ’ εκείνη τη δεκαετία λόγω των ενοχλητικών του σκίτσων.

Εδώ και αρκετά χρόνια το Charlie Hebdo έχει εγκαταλείψει τον ριζοσπαστισμό και έχει προσχωρήσει στον άκρατο και χυδαίο αντι-ισλαμισμό.

Ειδικά με το τελευταίο του εξώφυλλο που είναι αφιερωμένο στα αιματηρά γεγονότα της Καταλωνίας το τερμάτισε. Μας δείχνει ένα λευκό βαν να φεύγει με ταχύτητα αφού προηγουμένως έχει παρασύρει και σκοτώσει πεζούς, όπως ακριβώς έγινε στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, με την λεζάντα του να γράφει: «Ισλάμ, θρησκεία της αιώνιας ειρήνης...».

Μόνο ένας διεστραμμένος νους, ένας καθαρόαιμος φασίστας θα μπορούσε να υπονοήσει ότι οι οπαδοί του Ισλάμ είναι όλοι εν δυνάμει εγκληματίες.
Εδώ ούτε κατά διάνοια μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μια σατιρική προσέγγιση. Είναι μια καθαρά φασιστική, άκρως επικίνδυνη αντίληψη αυτή που εκφράζει ο εμπνευστής αυτού του εξωφύλλου.   

Και είναι μια συνειδητή προσπάθεια από τους υπεύθυνους του περιοδικού να προβάλλουν μ’ αυτό τον τρόπο το αντι-ισλαμικό μένος τους. Το είχαν ξανακάνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Χαρακτηριστική περίπτωση τότε που με  σκίτσο του απεικόνιζε ένα πιθηκοειδές να κυνηγάει μια ξανθιά γυναίκα και να σχολιάζει: «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν (σημ. δικιά μας: Το τρίχρονο προσφυγάκι από την Συρία που η φωτογραφία του με το πνιγμένο κορμάκι του είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο) αν δεν είχε πνιγεί και είχε καταφέρει να φτάσει στην Ευρώπη;». Και ο σκιτσογράφος του Riss απαντούσε: «Θα χούφτωνε γυναίκες στη Γερμανία». 

Αντί να συνεχίσουμε τον σχολιασμό μας θα προτείναμε στους αναγνώστες μας να διαβάζουν μια αναλυτική αναφορά που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας για την διαδρομή και τις πολιτικές απόψεις που εκφράζει το Γαλλικό αυτό περιοδικό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

24 Αυγούστου 2017 στις 10:21 π.μ.

Δυστυχώς ο φασισμός φέρνει φασισμό. Δεν ενισχύονται πάντα οι επίσημοι ναζί με την υιοθέτηση τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων, προκαλείται όμως πόνος και σοκ. Αυτό οδηγεί πολλούς σε λάθος κατεύθυνση. Οι συγγενείς, οι φίλοι των αθώων θυμάτων των φανατικών, ζητάνε δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη από την εκδίκηση ορισμένες φορές έχει δυσδιάκριτα όρια.
Η τακτική των φανατικών, των ναζί, κοκ, βασίζεται στη διασπορά του μίσους, την όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ εθνοτήτων, θρησκειών κλπ. Τα εγκλήματα του ενός φασίστα γίνονται άλλοθι κι αφορμή για εγκλήματα φασιστών της άλλης πλευράς. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά. Εθνικιστές μιας χώρας πχ προκαλούν με τη στάση τους και οι εθνικιστές της άλλης χώρας απαντούν προκαλώντας περισσότερο. Και οι δυο κερδίζουν έτσι, ενώ οι χαμένοι είναι όλοι οι υπόλοιποι.
Συγκεκριμένα αυτοί που διέταξαν την επίθεση στο Charlie Hebdo είχαν ενοχληθεί πολύ, γιατί το περιοδικό ήταν πράγματι αντικαθεστωτικό. Η επίθεση έγινε με το εξής σκεπτικό: «Να δούμε, όταν θα σας σφάζουν οι μουσουλμάνοι, τι θα λέτε;». Σας θυμίζει τίποτα; Τα επιχειρήματα των ακροδεξιών.
Φυσικά και οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι, όπως οι περισσότεροι Χριστιανοί, καταδικάζουν τα εγκλήματα των ελαχίστων φανατικών, που καπηλεύονται θρησκείες και που παρουσιάζονται ως γνήσιοι εκπρόσωποι, ενώ στην πραγματικότητα καπελώνουν και διαστρέφουν τα νοήματα των λόγων των ιδρυτών των θρησκειών αυτών.
Όμως και οι θρησκείες, όλες οι θρησκείες, έχουν πρόβλημα. Η βία δικαιολογείται όπως και η υποταγή από κάποιες ερμηνείες. Η Ιερά Εξέταση, η Τζιχάντ, κάθε (Αν)ιερος Πόλεμος, βρίσκει κείμενα και χωρία που συμφωνούν με τις επιδιώξεις κάποιων για εξουσία. Οι «εκπρόσωποι του θεού» βρίσκουν κατά καιρούς βλάκες, ώστε να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Συμμετοχή στην επίθεση στη Βαρκελώνη είχε ένας ιμάμης. Που φυσικά εκμεταλλεύτηκε το κύρος του, για να στρατολογήσει ηλιθίους. Πίσω από αυτόν είναι φυσικά άλλοι, που εκμεταλλεύτηκαν το κόμπλεξ του, για δικό τους κέρδος.
Το πρόβλημα είναι πως κάθε θρησκεία δεν έχει καμιά δικλείδα ασφαλείας σε τέτοιους κομπλεξικούς. Γιατί; Γιατί υπάρχει δομικό λάθος σε όλες τις θρησκείες με το διαχωρισμό πιστών - απίστων, Παράδεισου και Κόλασης. Αργά ή γρήγορα ένα μικρό μέρος των πιστών θα καταφύγει στη βία, για να διαδώσει ή να προφυλάξει τα δόγματα. Αν και μειοψηφία θα κάνουν δυσανάλογα μεγάλη καταστροφή. Είναι βέβαια λάθος, μάλιστα το μεγαλύτερο, να γενικεύουμε. Να λέμε ότι όλοι όσοι πιστεύουν σε κάποια θρησκεία είναι βίαιοι. Δεν είναι. Υπάρχει η λογική που προφυλάσσει. Όμως πολλές φορές η λογική έρχεται σε αντίθεση με τη θρησκεία κι εκεί πρέπει να επιλέξουν. Οι θρησκείες σήμερα περνάνε κρίση και αντιδρούν έτσι. Οι ειρηνικές δήθεν θεούσες του Xριστιανισμού θα έκαναν ακριβώς τα ίδια, αν τους το επέτρεπαν οι συνθήκες. Το έχουν κάνει ήδη στο Μεσαίωνα και είδαν που κατέληξε το πράγμα.
Ο ISIS καθοδηγείται από τις ίδιες τις δυτικές κυβερνήσεις, που δεν είναι ούτε Χριστιανοί, ούτε φυσικά Μουσουλμάνοι. Έχουν ένα θεό, το χρήμα.
Σήμερα η δήθεν μετριοπαθής αντιπολίτευση στη Συρία επιτέθηκε μαζί με τους ισλαμοφασίστες, ώστε να άρει την πολιορκία των εγκλωβισμένων δυνάμεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Κεντρική Συρία. Το είπαν ξεκάθαρα, πολεμάνε μαζί. Ο φονταμενταλισμός, ο φασισμός, θρέφεται από τους Ιμπεριαλιστές. Οι τρομοκράτες πληρώνονται, εξοπλίζονται και αφήνονται να δράσουν ανενόχλητοι από τις ίδιες τις κυβερνήσεις. Όταν καταλάβουμε ποιοι είναι πίσω από την Τρομοκρατία, θα πάψουν τα χτυπήματα… mitsos175.

24 Αυγούστου 2017 στις 1:47 μ.μ.

Αν η επομενη τρομοκρατικη επιθεση των ισλαμοφασιστων γινει στη Γαλλια
η ευθυνη του συγκεκρμενου περιοδικου με το ακρως προκλητικο αντιισλαμικο εξωφυλο θα ειναι μεγιστη Δεν ειναι μονο οι πολεμικες επιχειρησεις των
επισημων κυβερνησεων της Δυσης που προκαλουν τα ισλαμοφασιστικα στοιχεια
στην επιθεση της Δυσης μπαινουν και τα ΜΜΕ της που δημιουργουν μια
επιπλεον προκληση που επιδεινωνει την κατασταση και ανακυκλωνει την τρομοκρατια Βεβαια αυτα τα προκλητικα γφαφηματα των ΜΜΕ δεν δρουν μεμο
νωμενα και ανεξελεγτα αλλα πληρως εναρμονισμενα κατευθυνομενα και συνειδητα απο τους επισημους κυβερνητικους κυκλους

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger