Home » , » "ΗΠΑ και ExxonMobil κήρυξαν πόλεμο στον Μαδούρο"

"ΗΠΑ και ExxonMobil κήρυξαν πόλεμο στον Μαδούρο"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 | 4:59 μ.μ.

«Η αυτοκρατορία και οι υποτακτικοί της δεν δραστηριοποιούνται λόγω της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτό είναι απάτη. Το πετρέλαιο θέλουν» γράφει οακτιβιστής δημοσιογράφος Ντέιβιντ Πιρ σε εκτενές άρθρο του στην ιστοσελίδα Counterpunch σχετικά με τις αιτίες που έφεραν τη Βενεζουέλα στη σημερινή κατάσταση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις επιχειρηματικές κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον. «Ο Τϊλερσον ήταν στην ExxonMobil πάνω από 40 χρόνια και βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να βλέπει τον Τσάβες και τον Μαδούρο να εθνικοποιούν επιχειρηματικές δραστηριότητες της ExxonMobil αξίας 10 δισ. δολαρίων. Ακονίζει λοιπόν το σπαθί του για να αντεπιτεθεί Λίγο μετά την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας, ερευνητές της ExxonMobil βρήκαν μία από τις μεγαλύτερες παράκτιες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου του κόσμου. Η θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το κοίτασμα διεκδικείται από τη Βενεζουέλα, αλλά η ExxonMobil ισχυρίζεται ότι τα νερά ανήκουν στη γείτονα της Βενεζουέλας, τη Γουιάνα» επισημαίνει ο Πιρ.

«Ο Ρεξ Τίλερσον ετοιμαζόταν να επισκεφτεί τον πρόεδρο της Γουιάνας όταν τον κάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ για να αναλάβει υπουργικά καθήκοντα. Τότε διαβεβαίωσε το Κογκρέσο ότι δεν θα υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων. Αλλά όπως είπε ο γενικός διευθυντής της General Motors για την εταιρεία του, ό,τι είναι καλό για την ExxonMobil είναι καλό για τις ΗΠΑ. Δεν ενδιαφέρονται για τον λαό. Οι στόχοι της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ δεν έχουν σχέση με τον λαό. Αγνοήστε όλες τις κουβεντούλες για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» τονίζει ο Πιρ στο άρθρο του κα καταλήγει:
«Ο Τραμπ ήδη χρησιμοποιεί τις εκλογές προκειμένου να οδηγήσει τη Βενεζουέλα σε εμφύλιο πόλεμο ή πραξικόπημα.
Ενας εμφύλιος στη Βενεζουέλα θα ήταν μια τραγωδία σαν αυτή της Συρίας. Η χώρα είναι βαθιά διαιρεμένη ανάμεσα στους πλούσιους και τα εκατομμύρια των φτωχών. Ο Ούγκο Τσάβες με την πολιτική του δημιούργησε κοινωνικές υπηρεσίες, υγειονομική περίθαλψη, σχολεία και σπίτια για τους φτωχούς. Η αυτοκρατορία των ΗΠΑ και η ExxonMobil έχουν κηρύξει τον πόλεμο στον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. Η Βενεζουέλα έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αυτοκρατορίας. οΤραμπ έχει δηλώσει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Documento".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

6 Αυγούστου 2017 στις 5:18 μ.μ.

Δυστυχώς αυτή είναι η Τραγωδία για τους λαούς όταν Εγκλωβίζονται απο την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό στα δόκανα του Καπιταλισμού. Η Βενεζουέλα έχει Καπιταλισμό. Παραμυθιάζουνε τον λαό εδώ και 19 χρόνια οτι ο Καπιταλισμός θα γίνει ...ανθρώπινος.... Αυτό δεν έγινε ποτέ και πουθενά και οι λαοί το πλήρωσαν με το αίμα τους. Ο Λαός της Βενεζουέλας ζεί στην Εξαθλίωση με τον λαό να ψάχνει στα Σκουπίδια την στιγμή που η Αστική Τάξη ζει στην Χλιδή. Με το Κ.Κ Εγκλωβισμένο στην ανοχή της Αστικής Κυβέρνησης Μαδούρο ο λαός οδηγείτε στην Αγκαλιά του ΑΝΟΙΧΤΟΥ Φασισμού και του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Λύση δεν αποτελεί Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ. Η Μοναδική λύση βρίσκεται οι Κομμουνιστές να παλέψουνε μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με Στόχο την Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Είναι Μονόδρομος.

7 Αυγούστου 2017 στις 8:53 π.μ.

Η περίπτωση της Βενεζουέλας είναι δυστυχώς άλλη μία απόδειξη της υποταγής των λεγόμενων ΚΚ στην αστική εξουσία και τον ιμπεριαλισμό. Αντί το ΚΚ να πρωτοστατήσει στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΉ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΑΔΟΥΡΟ και να παρουσιάσει ένα άμεσο πρόγραμμα λαϊκής διακυβέρνησης και εξουσίας που θα αποκαταστήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες, την εθνική ανεξαρτησία της χώρας ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ και θα πάρει άμεσα μέτρα ενάντια στη φτώχεια, την εγκληματικότητα, τον τεράστιο πληθωρισμό, τις ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα κλπ ενάντια στο ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο το "Κ"Κ ουσιαστικά ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ καταγγέλοντας συνεχώς μόνο την δυτικόδουλη αντιπολίτευση και όχι τον αυταρχισμό του καθεστώτος και την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΕΟΝ φασιστικοποίηση της κοινωνίας που επιβάλλει όπως δεν καταδικάζει και την οικονομική-κοινωνική-εθνική καταστροφή των πολιτικών του τσαβισμού.

Παράλληλα μιλώντας για το "σοσιαλισμό" ως εδώ και τώρα λύση (όπως δηλαδή εννοούν το σοσιαλισμό όλοι οι ρεβιζιονιστές όπως και το "Κ"ΚΕ που στην ουσία είναι καραμπινάτος καπιταλισμός) ενώ ο λαός βρίσκεται πολιτικά και ιδεολογικά εγκλωβισμένος ανάμεσα ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ και η κρίση βαθαίνει προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες τόσο στο καθεστώς όσο και στους αντιδραστικούς της αντιπολίτευσης αντί να προτείνει ένα άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα εξουσίας που θα κρατά αποστάσεις τόσο από το Μαδούρο όσο και από τους δυτικόδουλους αλλά θα απαντάει στις λαϊκές ανάγκες και στα ζητήματα ανεξαρτησίας, δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οργανώσεις του κομμουνιστικού χώρου μαοϊκοί, σταλινικοί, τροτσκιστές κλπ δουλεύοντας για ένα τέτοιο μέτωπο για την ενότητα των δυνάμεων όλων αυτών προς αυτήν την κατεύθυνση για τη δημιουργία ενός τέτοιου μετώπου που θα συσπειρώσει όλο το λαό και θα προβάλει παράλληλα ως τελικό στόχο ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και την αναγκαία μετεξέλιξη αυτού του μετώπου ΣΕ ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Αυτά έπρεπε για μένα να λένε οι κομμουνιστές στη Βενεζουέλα.

V For Viva La Revolucion

7 Αυγούστου 2017 στις 7:48 μ.μ.

ΜΑΛΙΣΤΑ..... Τι μας λέει ο Πασόκας. Κάνει λάθος... το Κ.Κ επειδή στηρίζει τον Σοσιαλδημοκράτη Μαδούρο και πρέπει να αναλάβει το ίδιο αυτό τον Ρόλο. Οχι ΠΑΣΟΚΑ η Ιστορική αποστολή των Κ.Κ είναι η Συμμετοχή στρις ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ απο Θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και αγώνας μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

7 Αυγούστου 2017 στις 7:54 μ.μ.

Ο Καπιταλισμός είναι Παγκόσμια πλέον στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στα πλαίσια την Ανισόμετρης Ανάπτυξης με Σχέσεις Αληλεξάρτησης και η κάθε Αστική Τάξη σε διαφορετική θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Η Απάντηση είναι Σοσιαλισμός με Δικτακτορία του προλεταριάτου όποιο και να είναι το ερώτημα ΠΑΣΟΚΑ......

8 Αυγούστου 2017 στις 9:50 π.μ.

Καλά μίλα εσύ για σοσιαλισμό όσο ο Μαδούρο προχωρά τον σοσιαλ-ερντογκανισμό της κοινωνίας και η αντιπολίτευση εξαπατά το λαό και η πλειοψηφία του λαού βρίσκεται ανάμεσα στους δύο. Αν συνεχίσουν έτσι οι κομμουνιστές στο περιθώριο θα είναι μια ζωή. Κερδισμένοι: ΗΠΑ (αντιπολίτευση) - ΚΙΝΑ (Μαδούρο). Ρε μπας και αυτό θέλει τελικά το ΚΚ ως ρεβιζιονιστικό που είναι;

Πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο τώρα όλων των κομμουνιστικών και αριστερών δυνάμεων με πρόγραμμα ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ: 1) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ενάντια στην εξάρτηση από ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ 2) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ενάντια στην φασιστικοποίηση που προωθεί ο Μαδούρο αλλά και κομμάτια της δεξιάς αντιπολίτευσης 3) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ με ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, ανάπτυξη βιομηχανίας, μεταποίησης κλπ και όχι αυτό το χάλι με την συνεχή εξάρτηση από το πετρέλαιο (βασικός λόγος κατάρρευσης της οικονομίας). Να μην εξαρτιέται η χώρα από τα κινέζικα δανεικά και τις δήθεν επενδύσεις των ρωσωκινέζων. Οι δε εθνικοποιήσεις τομέων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου να μην γίνουν όπως έγιναν μέχρι τώρα δηλαδή με αποζημίωση των κεφαλαιοκρατών και με στόχο να χλαπαδιάζει η τσαβική κλίκα χωρίς να είναι παραγωγικές και να χτυπιέται η οικονομία της χώρας αλλά με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγής, της οικονομίας και με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα. 4) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΞΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ όσο αφορά την φτώχεια, την εγκληματικότητα, την ανεργία, τον υψηλό πληθωρισμό, την έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων, την διαφθορά κλπ. 5) ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΩΝ ώστε κυρίαρχα ο βενεζουελάνικος λαός να αποφασίζει αυτός και μόνο αυτός και όχι τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και το μεγάλο κεφάλαιο.

Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να εφαρμοστεί με την μαζική-λαϊκή πάλη για την επαναστατική ανατροπή των κυρίαρχων δυνάμεων της ολιγαρχίας ΚΑΙ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΩΣ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. Έτσι κάνεις πραγματική δουλειά στις μάζες Τζαμαρία, έτσι πρέπει να δουλεύουν οι κομμουνιστές όταν είναι μειοψηφία στην κοινωνία.

V For Viva La Revolucion

8 Αυγούστου 2017 στις 8:38 μ.μ.

Πρέπει να υπάρξει ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τώρα και Κοινωνική Συμμαχία που μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ Μέσα στον αγώνα γίνεται η Διαπάλη των Απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουνε την δικιά τους για Ζύμωση. Εργατική Λαική Εξουσία με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Αυτή είναι η Απάντηση στον Καπιταλισμό Ιμπεριαλισμό και όχι να κάνεις το Κ.Κ τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ αντι για τους άλλους. Και ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ αστικο κοινοβουλιο πασοκα.................

8 Αυγούστου 2017 στις 9:21 μ.μ.

Δεν υπάρχει καμμία ....εξάρτηση.... Ο Καπιταλισμός είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ παγκόσμια πλέον. Υπάρχουν σχέσεις Αληλεξάρτησης στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης και η κάθε Αστική Τάξη έχει διαφορετική θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Ετσι κάνουνε οι Κομμουνιστές. ΟΙ Οπορτουνιστές όπως εσυ έχεις δίκιο. ....σκαλάκι....πλατύσκαλο.....

9 Αυγούστου 2017 στις 9:56 π.μ.

Τα μεταβατικά προγράμματα εξουσίας δεν είναι οπορτουνιστικά από μόνα τους. Εξαρτάται ποια τάξη μπαίνει επικεφαλής τους, τι στόχους βάζουν, αν τα κομμουνιστικά κόμματα ακολουθούν επαναστατική πολιτική και πως υλοποιούνται. Τα μεταβατικά προγράμματα μπορούν, μέσα από την υλοποίηση μιας σειράς άμεσων διεκδικήσεων, να συσπειρώσουν όλα τα εργατολαϊκά στρώματα της κοινωνίας, να δημιουργήσουν επαναστατικές συνθήκες και για την πραγματοποίηση της σοσιαλιστικής επανάστασης. Το μεταβατικό πρόγραμμα προϋποθέτει ένα λαό και μια εργατική τάξη που θα έχει ξεσηκωθεί και θα ανατρέψει την κυριαρχία των μονοπωλίων και θα εφαρμόσει ένα ΑΜΕΣΟ πρόγραμμα εξουσίας ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ. Εκεί διαφέρουμε από τους οπορτουνιστές. Φυσικά αυτό σε συνθήκες όπου οι κομμουνιστές δεν έχουν κερδίσει την πλειοψηφία του λαού και της εργατικής τάξης σημαίνει ότι δεν θα είναι σοσιαλισμός αλλά μπορεί όμως να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες για την ταξική ανατροπή με την καθοδήγηση των ΚΚ και με την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (πχ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ κλπ) ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Έτσι τα μεταβατικά προγράμματα εξουσίας αποκτούν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Πράγματα που τα έλυσε ο Λένιν που μιλούσε για την αναγκαιότητα των μεταβατικών προγραμμάτων-αιτημάτων και η ΚΔ με την εργατική ή εργατοαγροτική κυβέρνηση χρόνια πριν έρχεσαι εσύ να τα ανατρέψεις με το ζόρι.

V For Viva La Revolucion

9 Αυγούστου 2017 στις 8:57 μ.μ.

Οταν τα Κ.Κ ακολουθούνε Επαναστατική πολιτική συμμετέχουνε στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο θέσεις ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Ταυτόχρονα οι Κομμουνιστές παλεύουν μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού. Συμμετέχει όποιος θέλει σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα στον καθημερινό αγώνα γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας για Ζύμωση. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ετσι κάνουν οι Κομμουνιστές. ΟΙ Οπορτουνιστές πουλάνε μεταβατικά παραμύθια και φούμαρα για ...σκαλάκι.....πλατύσκαλο..... στον Καπιταλισμό. Ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους πολέμησε μέχρι τέλος τον Οπορτουνισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την Ανέτρεψε. Το 1935 στην Κ.Δ επικράτησε η 5η Φάλαγγα με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ. Με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ κατέστρεψε τα πάντα λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger