Home » , » Π. Παυλόπουλος: Η φωνή του υποτελή αστού πολιτικού απέναντι σε έναν αποικιοκράτη - Μ. Γλέζος: Εκφράζοντας τις σκέψεις του ελληνικού λαού

Π. Παυλόπουλος: Η φωνή του υποτελή αστού πολιτικού απέναντι σε έναν αποικιοκράτη - Μ. Γλέζος: Εκφράζοντας τις σκέψεις του ελληνικού λαού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017 | 2:37 μ.μ.

Καίρια και ουσιαστική η δήλωση του Μανώλη Γλέζου με την οποία αιτιολογεί την απόρριψη της πρόσκλησης να παρευρεθεί σήμερα το απόγευμα στην Πνύκα όπου στήνουν μια κυβερνητική φιέστα με αφορμή την Γάλλου Πρόεδρου Μανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο παλαίμαχος αγωνιστής της αριστεράς-και ανεξάρτητα τις κατά καιρούς ατυχής τοποθετήσεις του- λέει τα πράγματα με το όνομα τους και δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τους λεγόμενους «επενδυτές» σαν κερδοσκόπους που πραγματοποιούν «την πιο κυνική οικονομική εισβολή», «με το σπαθί του εκβιαστή πάνω στο τραπέζι»  και οι οποίοι «δεν επενδύουν, αυξάνουν το δικό τους πλούτο απομυζώντας κάθε ικμάδα ζωής από τον Ελληνικό Λαό».

Και διαβάζουμε αυτή την παλικαρίσια, δήλωση του Μανώλη Γλέζου την στιγμή που παρακολουθούμε τον γλοιώδη χαιρετισμό που κάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον Γάλλο αξιωματούχο.
Τα όσα ακούσαμε από τον Προκόπη Παυλόπουλο ασυναίσθητα μας παραπέμπουν σε παλαιότερες δηλώσεις υποτελών αστών πολιτικών, όταν υποδεχόταν στην χώρα μας αποικιοκράτες,

Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου

«Η Γαλλία, ο λαός της, οι αγώνες του Λαού και οι εκπρόσωποί του είναι πάντα καλοδεχούμενοι από τον Ελληνικό Λαό.

Θα με ακολουθεί πάντα η τεράστια συμβολή  της επίσημης Γαλλικής αρχής με επικεφαλής τον στρατηγό Ντε Γκώλ και του Γαλλικού Λαού, στην μη εκτέλεση των θανατικών ποινών που μας είχε επιβάλλει το μετεμφυλιακό ελληνικό καθεστώς.

Όμως η σημερινή επίσκεψη έχει μια σημαντική  διαφορά.

Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού.

Η ανίσχυρη ελέω μνημονίων Ελλάδα, καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή,  στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο.

Όσες  υποδομές ακόμα δεν έχουν παραχωρηθεί, παίρνουν σειρά.

Δεν πουλάμε, παραχωρούμε.

Δεν επενδύουν, αυξάνουν το δικό τους πλούτο απομυζώντας κάθε ικμάδα ζωής από τον Ελληνικό Λαό.

Απλό ισοζύγιο, απλά μαθηματικά..

Και όλα αυτά κάτω από το καθεστώς ενός πρωτόγνωρου ιστορικά εκβιασμού.

Με το σπαθί του εκβιαστή πάνω στο τραπέζι να συνοδεύεται από το κυνικό  «Vae Victis»

Τίποτα δεν θα αλλάξει την εκτίμησή μας για τον Γαλλικό Λαό.

Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε ως τετελεσμένα αυτά που θα συμφωνηθούν ανάμεσα στις επιχειρηματικές ομάδες που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Γι αυτούς τους λόγους δεν κάνω αποδεκτή την σημερινή πρόσκληση για να παραβρεθώ στη σημερινή βεβήλωση της Πνύκας.

Μανώλης Γλέζος
Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2017»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Σεπτεμβρίου 2017 - 3:11 μ.μ.

Πρώτα θα πρέπει να μας πει κάτι για την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Σύριζα που στήριξε με χέρια και με Πόδια. Δεν πάν ποιό πίσω..... Δεν υπάρχει υποτελείς Αστική Τάξη ουτε Αποικιοκράτες. Ο Καπιταλισμός στην χώρα μας είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911..... Εχει Σχέσεις ΑΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗΣ με τις άλλες Αστικές Τάξεις στα πλαίσια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με ενδιάμεση θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Οποιος διαφωνεί λοιπόν παλεύει μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Καταδικασμένος σε θάνατο το 1952 μετά την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ του αρνήθηκε η ....ΕΔΑ..... την υποψηφιότητα για να γλιτώσει την εκτέλεση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger