Home » , , » Δικαστικές "φουρτούνες" για τον άλλοτε πανίσχυρο άντρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη.

Δικαστικές "φουρτούνες" για τον άλλοτε πανίσχυρο άντρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 | 7:21 μ.μ.

 Ο Σ. Ψυχάρης θα απολογηθεί ως ύποπτος για το αδίκημα της απιστίας αναφορικά με τα δάνεια που έλαβε ο ΔΟΛ από το σύνολο των συστημικών τραπεζών, ήταν η ακριβής διατύπωση, της είδησης που μας σερβίριζε το Μέγαρο Μαξίμου.

Να θυμίσουμε ότι ο δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, υπό τον Σταύρο Ψυχάρη, έχει δανεισμό που φτάνει τα 136 εκατομμύρια ευρώ, παράλληλα οι υποχρεώσεις της εταιρίας είναι 208 εκατομμύρια. Ενώ οι ζημιές από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τα 170 εκατομμύρια ευρώ.

 Είναι γνωστό ότι ο Σ. Ψυχάρης έγινε κουμπάρος του υπουργού Τύπου της χούντας Βύρωνα Σταματόπουλου, που βάφτισε τον πρώτο του γιο, τον Παναγιώτη Είναι γνωστό άλλωστε ότι είναι εξέχον μέλος του καταλόγου που κυκλοφόρησε το 1974 με τους δημοσιογράφους που συνεργάστηκαν με τους Συνταγματάρχες, της Απριλιανής δικτατορίας.

Εχουν δημοσιευτεί επίσης οι μπίζνες που έκανε ο Ψυχάρης με τον άλλοτε ισχυρό άντρα του ΠΑΣΟΚ –και παρ’ ολίγο πρωθυπουργό-  Ακη Τσοχατζόπουλο.

Τα παραπάνω γράφαμε πριν αρκετούς μήνες σε ανάρτηση του ιστότοπου μας.

Σήμερα η σχεδόν πανομοιότυπη είδηση που υπάρχει σε αρκετά ηλεκτρονικά ΜΜΕ αναφέρει:

Την παραπομπή του πρώην κραταιού άνδρα του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη και εκδότη, Σταύρου Ψυχάρη, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγείται η εισαγγελέας Εφετών, κ. Αντωνίου, στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ο Σταύρος Ψυχάρης κατηγορείται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, καθώς φέρεται ότι είχε λάβει από την Alpha Bank δάνειο ύψους περίπου 57 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αγοράσει μετοχές του ΔΟΛ. Κατά την κατηγορία, το δάνειο χαρακτηρίστηκε προσωπικό χωρίς να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει δε προς το Συμβούλιο Εφετών να καθίσουν στο εδώλιο μαζί με τον πρώην εκδότη και δέκα στελέχη της τράπεζας που κατηγορούνται για την αξιόποινη πράξη της απιστίας στην υπηρεσία, τα οποία εμφανίζονται να ενέκριναν τη χορήγηση του συγκεκριμένου δανείου.

Είναι φανερό ότι εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ στελεχών του πρώην ΔΟΛ και της κυβέρνησης. Αναμενόμενη, λοιπόν, και αυτή η δικαστική εμπλοκή. 
Τώρα, το που θα καταλήξει αυτή η αντιπαράθεση μένει να το δούμε. Εκτιμήσεις δεν μπορεί να κάνουμε γιατί το ουσιαστικό παιχνίδι παίζεται στο παρασκήνιο. Οπότε αναμένουμε την εξέλιξη αυτής της ιστορίας. 



Ο εκλεκτός του Χρ. Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης (στη μέση με το λευκό σακάκι) είχε προνομιακή σχέση με το σύστημα της χούντας (δεξιά ο Γ. Παπαδόπουλος)

Ο Σταύρος Ψυχάρης στην Κίνα, πίσω από τον τότε αντιπρόεδρο της Νιβέρνησης Νικόλαο Μακαρέζο. Ηταν μεταξύ των δημοσιογράφων που συνόδευσαν τον εκ των πρωτεργατών της χούντας στο περιβόητο ταξίδι του.

Με τον Κώστα Σημίτη στο Αγιο Ορος. Ο Σταύρος Ψυχάρης παρέμεινε στην θέση του διοικητή μέχρι το 2001.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger