Home » , » 2 Οκτώβρη του 1974: Το ΚΚΕ δήλωνε σεβασμό στην καθεστηκυία αστική νομιμότητα.

2 Οκτώβρη του 1974: Το ΚΚΕ δήλωνε σεβασμό στην καθεστηκυία αστική νομιμότητα.

Από giorgis , Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 | 10:32 π.μ.

Του Γ. Γ.

Ηταν απαράδεκτη, κατά την άποψη μου, η δήλωση που έκανε στον Αρειο Πάγο ο Χαρίλαος Φλωράκης, σαν σήμερα  στις 2 Οκτώβρη του 1974, με την οποία το ΚΚΕ δήλωνε σεβασμό στην καθεστηκυία αστική νομιμότητα. 

«Δηλώ ότι αι αρχαί του Κομμουνιστικού Κόμματος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποσκοπούσαν εις την βία κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του Ελεύθερου Δημοκρατικού Πολιτεύματος….». έλεγε μεταξύ άλλων το κείμενο που έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του τότε γραμματέα της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε., Χαρίλαου Φλωράκη. Στην ουσία επρόκειτο για μια δήλωση νομιμοφροσύνης στον καπιταλισμό. 

Οποιος/α έχει διαβάσει έστω και ελάχιστα τους θεωρητικούς του μαρξισμού λενινισμού γνωρίζει ότι οι κομμουνιστές θεωρούν ότι η αστική δημοκρατία είναι η οργανωμένη βία της τάξης των καπιταλιστών πάνω στη κοινωνία, και ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι η βίαιη ανατροπή όλου του συστήματος.

Για τους κομμουνιστές πρέπει να είναι καθαρό, όπως άλλωστε έχει δείξει και η ιστορία, ότι η ανατροπή της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας –της αστικής δικτατορίας καλύτερα- μπορεί να γίνει μόνο με ένοπλο αγώνα.

Όπως έγραφε και ο Μαρξ «Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους. Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης». 

Και αυτό σε άλλες εποχές το προσπάθησε το κομμουνιστικό κόμμα, στην χώρα μας, δίνοντας στον βωμό του ταξικού ένοπλου αγώνα χιλιάδες νεκρούς, γράφοντας την εποποιία του ΔΣΕ, με αίμα συντρόφων, βασανιστήρια και εξορίες.

Ναι ήταν απαράδεκτη, για να μην πω κάτι βαρύτερο, η δημόσια δήλωση του Φλωράκη που απέρριψε δημόσια  τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της δικτατορίας των αστών που βιώνουμε. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 51 σχόλια

2 Οκτωβρίου 2017 στις 10:48 π.μ.

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε. ΛΟΓΙΚΟ....

2 Οκτωβρίου 2017 στις 10:51 π.μ.

Που αποδεικνύει ακριβώς ότι ο Φλωράκης ΗΤΑΝΕ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ και το κόμμα τότε ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος
2 Οκτωβρίου 2017 στις 11:22 π.μ.

Αν μπορείτε ανεβάστε την περίφημη αντιδήλωση που είχε καταθέσει τότε το ΕΚΚΕ στον άρειο πάγο.Στο ιστορικό αυτό κείμενο η οργάνωση εξηγούσε γιατί δεν υπέγραψε δήλωση νομιμοφροσύνης.

2 Οκτωβρίου 2017 στις 11:32 π.μ.

Καλά κρασιά. Ο Καπετάν Γιώτης ήταν Εξόριστος απο το 1954 μέχρι το 1972. Το ΚΚΕ ασφαλώς και είχε ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΡΕΚΛΙΣΕΙΣ απο την Στιγμή που δεν μπόρεσε μετά το 1968 να αλλάξει το πρόγραμμα με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τα Ενδιάμεσα Στάδια Εξουσίας που ερχόντουσαν απο το 1955..... Αυτό έγινε στο 15ο Συνέδριο το 1996 με τον ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗ ΠΑΡΩΝ.

2 Οκτωβρίου 2017 στις 2:01 μ.μ.

Η Λαθροχειρία με τον ΔΣΕ δεν πιάνει. Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ χωρίς τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δεν θα υπήρχε ποτέ. Ολα ήταν Στρωμένα έτοιμα Ευρωκομμουνιστικά απο την ....λαοκρατία..... και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. 20 ΑΠΡΙΛΗ 1945 μετατράπηκε σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ απο το 1943 είχαν διαλύσει την ΟΚΝΕ. Ουτε νερό ούτε φαί στον ΑΡΗ λόγω ....λαοκρατίας...... Αυτή είναι η πραγματικότητα Γ.Γ και δεν τα λέω εγώ. Μόνοι τους τα λένε.

2 Οκτωβρίου 2017 στις 2:12 μ.μ.

Λοιπόν αυτός ο απίθανος τύπος που ονομάζεται Τζαμαρίας, πρέπει να παίρνει ληγμένα ναρκωτικά! Αγαπητέ, αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το άρθρο του Γ. Γ. (άσχετα αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτά που γράφει ο Γ. Γ., κάτι που θέλει συζήτηση). Είσαι χαμένος στον κόσμο σου, η περίπτωσή σου είναι ανίατη, αλλά παρ' όλα αυτά συνέχισε να γράφεις γιατί μας κάνεις να γελάμε. Όσο για το μεγάλο σου ήρωα (ε ναί, μετά το Στάλιν εννοείται), το Χαρίλαο Φλωράκη ή καπετάν Γιώτη, να σου θυμίσω ότι στη δεκαετία του '80 ήταν ο μεγάλος αρχιτέκτονας της συμμαχίας με τον Κύρκο και των κυβερνήσεων συνεργασίας και ντροπής της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού της Αριστεράς, στον οποίο Συνασπισμό της Αριστεράς συμμετείχε και το "Κ"ΚΕ. Αυτές οι κυβερνήσεις συνεργασίας, αγαπητέ Τζαμαρία, είναι ακριβώς ο ορισμός του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ. Συνεπώς, να σου πω ποιός είναι ο κορυφαίος οπορτουνιστής πολιτικός άνδρας στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα: ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ ή ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗΣ!

2 Οκτωβρίου 2017 στις 2:53 μ.μ.

Γιατι δεν αναρτάται ολη την δήλωση.? Θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να παραπληροφορείτε αυτους που θελουν να μάθουν ?

2 Οκτωβρίου 2017 στις 3:09 μ.μ.

Χα, χα, οι ...μεγάλοι "αντιρεβιζιονιστές", που ..."δεν έκαναν δήλωση" στον Αρειο Πάγο, αλλά αλλού "κελαηδάγανε", γι αυτό και διαλυθήκανε, όταν άρχισαν ο ένας να καρφώνει τον άλλο!
Σανό, για μικροαστούς η ανάρτηση.
Αυτά τραβάει η ψυχούλα σας!
Το ότι δεν πιάνουνε εδώ και '43 χρόνια, δεν απογοητεύει ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΑΓΕ;

2 Οκτωβρίου 2017 στις 3:23 μ.μ.

εχετενα μας δείξετε ΕΝΑ έντυπο του ΚΚΕ που να αρνητε την ενοπλη παλη..?
Σε αλλο ποστ εγω ειχα γράψει σχολιο απο έκδοση του ΚΚΕ που εκανε σαφες πως η μετάβαση στον σοσιαλισμό θα ειναι μεσο ενοπλης ταξικης βιας...

Το βιβλιο λέγεται θεωρητικά ζητήματα στο πρόγραμμα του ΚΚΕ
Διαβάστε το να ξυπνήσετε να ενισχύσετε και το κομμα..Αλλα η δουλειά σας ειναι να κοροϊδεύεται τον αναγνώστη

2 Οκτωβρίου 2017 στις 3:28 μ.μ.

Καταλαβαίνω απόλυτα τον Πανικό και την απόγνωσή σου αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Το ΚΚΕ εμφανίστηκε το 1974 μετά απο 1925 1974 παράνομο. Απο το 1943 μέχρι το 1968 χωρίς ΚΝΕ. Απο το 1949 στην Πολιτική προσφυγιά απο το 1958 χωρίς Κ.Ο. Ολά μέσα στους Οπορτουνιστικούς χυλούς ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και ...ΕΔΑ.... Και με πρόγραμμα τα Πολιτικά Μέτωπα και Στάδια απο το 1955.... Σε αυτή την κατάσταση είναι απόλυτα φυσιολογικό ότι συνέβη μετα το 1974. Συμμαχία με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ του ....εσωτερικού.... Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ σε όλη την Μεταπολίτευση 17% το 1981 Σαρτζετάκης το 1985 Κοινό πόρισμα με την ΕΑΡ το 1988....συνασπισμός.... το 1989 και δυο κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού το 1989. Ετσι γίνεται όταν έχεις Πολιτικά Μέτωπα και Στάδια και την ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΑΘΛΙΟΥ ....ΦΑΡΑΚΟΥ.... Το 1991 μαζί με τον ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΤΗ ξεκίνησε η μελέτη της Ιστορίας και η Αποκατάσταση των Επαναστατικών χαραχτηριστικών του Κόμματος. Το 15ο Συνέδριο το 1996 είναι ΣΤΑΘΜΟΣ. Κατάργησε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑ. Και εδω ακριβώς είναι που πονάς. Πρέπει να κάνεις ΚΟΥΡΑΓΙΟ.....

2 Οκτωβρίου 2017 στις 3:53 μ.μ.

για το υπολοιπο της δηλωσης (αποσπασμα) που επικαλουνται οτι αναχαιτιζει το κειμενο της δευτερης παραγραφου:
" Η τοιαύτη δήλωσις τελεί υπό την αυτονόητον προϋπόθεσιν και της μη βίας ή απειλής βίας από οπουδήποτε εις βάρος του λαού, της ελευθέρας λειτουργίας πλήρους Δημοκρεατίας και σεβασμού της Λαϊκής κυριαρχίας,προς τας αρχάς των οποίων φρονούμεν ότι η ως άνω διάταξις αντιτίθεται...επιφυλασσόμεθα όπως εις την μέλλουσαν Βουλήν επιδιώξωμεν την κατάργησίν της. "
δεχεται δηλαδη το κκε οτι δεν υπαρχει βια ή απειλη βιας σε βαρος του λαου, της πληρους δημοκρατιας, της λαικης κυριαρχιας;
εχει επιδιωξει την καταργηση της; (πως καταργεις μια δηλωση που υπεγραψες χωρις πιεση;)
μια δηλωση μαλιστα που η υπαρξη της αντιτιθεται στους ορους που εβαλες για να την υπογραψεις!

2 Οκτωβρίου 2017 στις 5:03 μ.μ.

H προδοτικη εξευτελιστικη αντικομμουνιστικη δηλωση του Φλωρακη στον
Αρειο Παγο προκειμενου να γινει δεκτος στη μουχλα της αστικης ταξης
αποτελεσε και αποτελει μεχρι σημερα το ευαγγελιο και τον ακρογωνιαιο
λιθο του κομματος αυτου που καπηλευεται τους αγωνες τις θυσιες και τη
δοξα του ηρωικου καποτε ΚΚΕ

2 Οκτωβρίου 2017 στις 5:35 μ.μ.

2.53 Για να δημιουργούνε ψεύτικες εντυπώσεις. Τους έχει κάτσει στον λαιμό η 26 χρονη πορεία του ΚΚΕ. Δεν το φανταζόντουσαν οτι θα πάθουνε τέτοια Νίλα. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να είναι ξεβράκωτη και το ΚΚΕ να έχει δικαιωθεί 100% Μιλάμε για Γλέντι.

2 Οκτωβρίου 2017 στις 6:52 μ.μ.

"Γιατι δεν αναρτάται ολη την δήλωση.? Θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να παραπληροφορείτε αυτους που θελουν να μάθουν ? "

Ασε τα γραφειοκρατικα και μπες στην ουσια. Πες μας μια (1)επαναστατικη ενεργεια του νομιμου ΚΚΕ από το 1974. Μια μονο.

2 Οκτωβρίου 2017 στις 7:29 μ.μ.

Πάρα πολλές. Ξεκινάμε λοιπόν. Αφού ξεβρώμισε μετά το 1991 μελέτησε την Ιστορία του έβγαλε Συμπεράσματα και αποκατάστησε τα Επαναστατικά του Χαραχτηριστικά Θεωρεί τον Οπορτουνισμό σαν τον χειρότερο εχθρό του λαού και οι Κομμουνιστές παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με Στόχο Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Είσαι εντάξει......

2 Οκτωβρίου 2017 στις 7:33 μ.μ.

Εσυ τώρα θα ήθελες να μην έχει αλλάξει τίποτα μετά το 1991.... οπότε να είχαμε πέσει στον Βόθρο με τα Οπορτουνιστικά Σκατά το 2012 και να είχαμε ψηφίσει ΝΑΙ στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ σφαγής του λαού. Αλλαξε πλευρό. ΠΙΑΣΤΗΚΕΣ.......

2 Οκτωβρίου 2017 στις 9:21 μ.μ.

μην ενοχλήστε από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Αποτελεί το τέλειο αντιπροσωπευτικό δείγμα του σημερινού μέσου κουκουέ υποστηρικτή και καλο είναι να το διατηρήσουμε αυτό το δείγμα για να συνειδητοποιούνε μερικοί πως μπορεί να ξεπέσει ένα κόμμα που κάποτε δήλωνε επαναστατικό και πρωτοπορία, ενώ τώρα αποτελεί απλά παράρτημα του εκδοτικού οργανισμού της Σύγχρονης Εποχής με πελάτες κατα φαντασιαν επαναστάτες.

Για να μην πούμε για το χυλό στο κεφάλι τους που τους ανάγκασε το κόμμα να αποκτήσουν, με τα άπειρα μπρός-πίσω, καταδίκες-αποκαταστασεις, προδότες που γίνονται ήρωες και μετά ξανά προδότες (και μετά πάλι ήρωες ανάλογα με την εκάστοτε κομματική γραμμή).

Όσο για την γνώση της ιστορίας τι να πεις με τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΔΕΣ. Ο μέσος οπαδός του ΚΚΕ έμαθε να είναι κατά των πολιτικών μετώπων και υπέρ του Σταλιν, παρόλο που ο ίδιος ο Σταλιν επέβαλε την τακτική των πολιτικών μετώπων!
Υπέρ του Κλάρα και του Ζαχαριάδη, παρόλο που ο ίδιος ο Ζαχαριάδης ξέκανε τον θρυλικό καπετάνιο!
Υπέρ του Φλωράκη και κατά του Συνασπισμού, παρόλο που ο ίδιος ο Φλωράκης έβαλε την υπογραφή του στο σχηματισμό του προγόνου του σύριζα!

Γελάνε και οι πέτρες με τους οπαδούς του ΚΚΕ. Κρίμα για τους λίγους σοβαρούς που πιστεύουν πραγματικά στον ΜΛ και την επανάσταση.

2 Οκτωβρίου 2017 στις 9:22 μ.μ.


και κάτι για τον Φαράκο...

Τι μας λέει ο "επανασταταρας" ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
"Ετσι γίνεται όταν έχεις Πολιτικά Μέτωπα και Στάδια και την ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΑΘΛΙΟΥ ....ΦΑΡΑΚΟΥ"

Για να δούμε ποσο άθλιος ήταν αυτό ο Φαράκος:
-1941 μελος του ΚΚΕ
-1942 μελος της ΟΚΝΕ
--1943 ενταξη στο ΕΑΜ νεων και ΕΠΟΝ
-1944 ενταξη στον ΕΛΑΣ Σπουδαστων, καπετανιος του λόχου Λόρδος Μπάιρον
-Πολεμαει στα Δεκεμβριανα και τραυματιζεται
-Εξορια στην Ικαρια
-1948 μαχητης του ΔΣΕ, τραυματιζεται στο Γραμμο
-1949 Πολιτικος προσφυγας στην ΕΣΣΔ
-Σπουδες στη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Μόσχας
-1961 μελος της ΚΕ του ΚΚΕ
-1968 Συλληψη από τη Χουντα –Ισοβια
-1974-1987 Διευθυντης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
-1989 Εκλογή ως ΓΓ του ΚΚΕ


αυτα τα ολιγα εκανε λοιπον ο αθλιος Φαρακος στη ζωη του, κατι Δεκεμβριανα, κατι ΔΣΕ, κατι εξοριες...δε βαριεσαι

Παμε τωρα στους σημερινους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΔΕΣ του ΚΚΕ
-Συμμετοχή σε πανω απο 5 πορειες
-Εχει πανω απο 12 βιβλια της Συγχρονης Εποχης
-Εχει τα απαντα του Λενιν σε δερματοδετη εκδοση απο τον πατερα του Μπομπολα
-Εχει 2 κομμουνιστικα μπρελοκ, ενα με τον che και το αλλο με ενα σφυροδρεπανο, αγορασμενο απο το φεστιβαλ του 2002 μετα το λαικο γλεντι
-ακουει φανατικα Ελληνοφρενεια
-διαθετει 4 σπανιες κασσετες με στρατιωτικους υμνους της ΕΣΣΔ
-κανει καθε μερα επανασταση απο το πληκτρολογιο του σπιτιου του

αν λοιπον καποιος πει οτι οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΔΕΣ κουκουεδες του σημερα ειναι μια ΠΟΡΔΗ απο τη ζωη του....αθλιου Φαρακου, θα ειναι υπερβολικος;

2 Οκτωβρίου 2017 στις 10:44 μ.μ.

giannis
Στο μυαλο σου και μονο δέχεται οτι δεν υπάρχει απειλή βιας ..Αν ηταν ετσι γιατι γιατι να βαλει αυτη την "διευκρίνιση".?

melito
Aυτα που λες δεν ειναι τιποτα παραπάνω απο την υποκειμενική σου αποψη,,την οποια γράφουμε εκει που ξερεις και της αξίζει
.Στοιχεία που να συνηγορούν την αποψη σου εχεις ?

guest
Θα λεω οτι θελω και οπως θελω και δεν θα μου πεις εσυ.....Επαναστατικές πραξεις γίνονται σε επαναστατικές περιόδους,,Για πες μας εσυ μια επαναστατική πράξη οποιουδήποτε απο το 74..
Σάμπως ξερεις τι ειναι επαναστατική κατάσταση που δημιουργεί τις επαναστατικές πράξεις..που ζητας..

Διαβάστε το πρόγραμμα του ΚΚΕ να μάθετε,,οχι τις αρλούμπες απο το καθε βαθυ κόκκινο και καθε κατακαημένο....βλακα....

2 Οκτωβρίου 2017 στις 10:55 μ.μ.

o ΓΓ ποιος ειναι;

2 Οκτωβρίου 2017 στις 11:42 μ.μ.

dionmich και μόνο η δήλωση της Παπαρήγα ότι στην πραγματική για αυτήν εξέγερση δεν θα σπάσει τζάμι ΑΝΑΙΡΕΙ κάθε θέση (που δεν υπάρχει και αυτή) για ένοπλη εξέγερση. Δεν βάζεις όρια σε μία εξέγερση και ειδικά σε μία ένοπλη παρά μόνο αν είσαι ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Εκτός και αν είναι η Πυθία και βλέπει το μέλλον.....

Επίσης και μόνο που δεν καταδικάζετε αυτήν την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ στην αστική εξουσία το 1974 αποδεικνύει ότι ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Καταδίκασε λοιπόν τώρα τον Φλωράκη ΩΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗ και το ρεβιζιονιστικό του μόρφωμα, καταδίκασε την Παπαρήγα για να αποδείξεις ότι είσαι ΑΛΗΘΙΝΑ υπέρ της ένοπλης εξέγερσης. Διότι και αυτή η δήλωση Φλωράκη και τα τζάμια της Αλέκας είναι κόντρα στην ιδεολογία του ένοπλου, βίαιου αγώνα.

V For Viva La Revolucion

3 Οκτωβρίου 2017 στις 1:18 π.μ.

υπερεπαναστάτες , σας ψάχνει ο σύντροφος σας ο Χαραλαμπόπουλος...

3 Οκτωβρίου 2017 στις 1:29 π.μ.

Ο Καπετάν Γιώτης τίμησε τον Τίτλο του Κομμουνιστή και τους αγώνες του μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Αθλιος ...ΦΑΡΑΚΟΣ.... όρμησε να διαλύσει το ΚΚΕ το 1991 και πρόλαβε πριν Ψοφήσει να κατηγορήσει Μπελογιάννη και άλλους Συντρόφους που εκτελέστηκαν σαν Πράκτορες της Μόσχας. Απλά ΣΚΟΥΠΙΔΙ.

3 Οκτωβρίου 2017 στις 7:57 π.μ.


dionmich1 Εγω εγραψα καθαρα απλα και αντικειμενικα για τη συγκεκριμενη
προδοτικη εξευτελιστικη και αντικομμουνιστικη υπογραφη του Φλωρακη στον
Αρειο Παγο αν αυτο το θεωρεις υποκειμενικο ε τοτε καλα θα κανεις να δια
βασεις τι σημαινει υποκειμενικο ωστε οταν κανεις καποια αντιπαραθεση να
χρεισιμοποιεις σωστα το αντικειμενικο και το υποκειμενικο

3 Οκτωβρίου 2017 στις 11:39 π.μ.

Γιώργη είναι ντροπή να ανέχεσαι να βρομίζει την ιστοσελίδα σου αυτό το αλήτικο πληρωμένο τρολ του κκε που ονομάζεται Παναγιώτης Τζαμαρίας ντρέπομαι για την κατάντια της σελίδας

3 Οκτωβρίου 2017 στις 6:21 μ.μ.

Αφου λοιπόν ο ΑΘΛΙΟΣ ...ΦΑΡΑΚΟΣ.... Αποκάλεσε τον Μπελογιάννη και πολλούς άλλους Κομμουνιστές που εκτελέστηκαν σαν πράκτορες της Μόσχας είπε ακόμα. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χαραχτήρισε ...τυχοδιωκτισμό..... υπήρχε λέει και άλλη λύση....... ΜΑΛΙΣΤΑ την ώρα που σφάζανε τον λαό. Επίσης η διάσπαση λέει του 1968 έκανε μεγάλη ζημιά στην αριστερά. Αν δεν είχε γίνει θα μπορούσε λέει να είχε παίξει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ. Τι μας λέει δηλαδή ο ΑΘΛΙΟΣ. Οτι αυτό που ζούμε τα τελευταία 2.5 χρόνια με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που σφάζει τον λαο είναι τόσο καλό που έπρεπε να έχει γίνει απο την Δεκαετία του 80 και να είναι μαζί σε αυτό τον ΒΟΘΡΟ και το ΚΚΕ. ΑΞΙΟΣ.........

3 Οκτωβρίου 2017 στις 7:02 μ.μ.

Κοίτα ρε πού φτάσαμε: Εγκαλούν το ΚΚΕ για έλλειψη επαναστατικής στρατηγικής και συμβιβασμό εκείνοι που δεν τολμούν όχι στα αφεντικά να αντιπαρατεθούν αλλά ούτε στη γυναίκα τους. Που καλούσαν το 2012 να γίνει κυβέρνηση της αριστεράς με Τσίπρα, Κουβέλη και Καζάκη. Εκείνοι που το '89 έβγαιναν από αριστερά στο ΚΚΕ για την κυβέρνηση Τζανετάκη και τώρα γυρνοβολάνε στο ΣΥΡΙΖΑ, στους Λαφαζάνηδες και τους Αλαβάνους και κάνουν κολεγιές μαζί τους σε Δήμους και σωματεία. Εκείνοι που ανάθεμά το εάν έχει απολυθεί ποτέ κανείς τους από δουλειά για συνδικαλιστική δράση, ανάθεμά το εάν έχουν απεργήσει και δεν έχουν πάρει αναρρωτική ή κανονική άδεια την ημέρα της απεργίας, που όταν απεργούν είναι 3 και ο κούκος. Αυτοί που μιλάνε για αριστερή κυβέρνηση με άθικτες τις σχέσεις παραγωγής μέσα στην ΕΕ και με αριστερό κίνημα που θα πιέζει "από τα κάτω" σε μία εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ Νο2. Μόνο στα πανεπιστήμια τους πιστεύουν κάποιοι ακόμα επειδή η υπερεπαναστατική ρητορική σε 20χρονους έχει πέραση

3 Οκτωβρίου 2017 στις 7:18 μ.μ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Τίτλος τιμής. Είσαι η πυξίδα μου.

3 Οκτωβρίου 2017 στις 10:42 μ.μ.

melito
εχεις δικιο οταν απομονώνεις μια παράγραφο για να δώσεις αλη έννοια,, τοτε δεν ειναι υποκειμενισμός αλλα κολοπαιδισμος
Tα ιδια και για τον leo
Δεν θα μου κανεις εσυ τα παπαρια τσουρέκια,,,
http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/spin-doctors.html
Διάβασε και το πρόγραμμα του ΚΚΕ να συμμορφωθείς ,,

και που σε καπεταν μπαρουφα οι κομμουνιστές δεν σπάνε ουτε τζαμια ουτε φανάρια κι τρολευ..Σπανε τα καπιταλιστικά δεσμα
Α και που σε αντε να κανεις αντιφασιστικό μέτωπο με την Φώφη και να ζητήσεις απο την αστικη δικαιοσύνη να βγαλει στην παρανομία τους φασιστες χαχα..(2οΧα)..

3 Οκτωβρίου 2017 στις 10:56 μ.μ.

επίσης για κατι αλλους τσαλαπετεινόυς που κυκλοφορούν και γραφουν,, οι ΚΚεδες δεν κρύβονται ,,ενω εσεις οι διάφοροι που "μιλατε" κρύβεστε,, διοτι το ΚΚΕ εχει απαντήσει πολίτικα/ιδεολογικα σε ολους,,,και σας εχει στείλει στο διαολο,,γιαυτο μουγκα και "ανεξαρτητοι"

4 Οκτωβρίου 2017 στις 1:23 π.μ.

Νευράκια νευράκια dionmich; Δηλαδή από τη μία μας λες ότι εσύ και το κόμμα σου είστε υπέρ της βίαιης-ένοπλης επανάστασης και από την άλλη δεν θα σπάσουν τζάμια σε μία λαϊκή εξέγερση. Και είσαι 100% σίγουρος γι'αυτό. Και εσύ και το κόμμα. Εσύ πρόβλεψες δηλαδή ότι η λαϊκή εξέγερση θα είναι μία στην Ελλάδα (δεν θα υπάρχουν πχ για εσένα αυθόρμητα, λαϊκά ξεσπάσματα ως τότε ξαφνικά δηλαδή έτσι που είμαστε τώρα στα χάλια αυτά χωρίς κίνημα χωρίς τίποτα θα φτάσουμε στην μία και μοναδική ταξική εξέγερση), θα γίνει ένοπλα και βίαια αλλά χωρίς....ζημιές και σπασίματα. Για να μην πω που είστε και βέβαιοι ότι ο χαρακτήρας της μίας και μοναδικής επανάστασης που θα γίνει θα είναι ντε και καλά σοσιαλιστικός δηλαδή για σένα στον κόσμο δεν υπάρχουν δημοκρατικές, αντιιμπεριαλιστικές επαναστάσεις εσύ κατέληξες ότι δεν θα γίνουν στην Ελλάδα πχ επαναστάσεις με δημοκρατικό περιεχόμενο και όχι καθαρά ταξικό, θα φτάσουμε κατευθείαν στην μία και μοναδική σοσιαλιστική. Που τα είδες αυτά σε όραμα, στον ύπνο σου; Παιδιά τι γίνεται ο Περισσός είναι το νέο μαντείο των Δελφών; Δε μου λες και κανά αποτέλεσμα στο στοίχημα μπας και πιάσω τίποτα. Λέγε ποιος θα κατακτήσει φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ......

Τι λέει άραγε ο Λένιν για τις "καθαρές" επαναστάσεις:

"Όποιος περιμένει μια «καθαρή» κοινωνική επανάσταση δεν θα την δει ποτέ του. Αυτός είναι επαναστάτης στα λόγια που δεν καταλαβαίνει τι θα πει αληθινή επανάσταση…"

Λένιν Άπαντα, τόμος 30, σελίδα 54 -, 55

Και όταν λες το πρόγραμμα του "Κ"ΚΕ αναφέρεσαι σε αυτό εδώ μάλλον: http://www.rizospastis.gr/static.do?page=/campaigns/19congress/19congress.jsp

Α οκ γιατί σε αυτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΟΡΟΣ ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Και ναι απαιτώ από το σύστημα να βγάλει εκτός νόμου τους φασίστες. Καλύτερο πάντως από την Κανέλλη που ενώ την χαστούκισε ο άλλος ο ναζικανίβαλλος αυτή δεν θέλησε να κάνει μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική όπως ισχυρίστηκε (φσστ μπόινγκ). ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΡΕ......

V For Viva La Revolucion

4 Οκτωβρίου 2017 στις 8:36 π.μ.


dionmich1 Τα οσα εγραψες σημερα δειχνουν οτι δεν εισαι τιποτε αλλο
παρα ενα χυδαιο πεζοδρομιακο αλητρονι και ηταν λαθος μου που ασχοληθηκα μαζισου

4 Οκτωβρίου 2017 στις 9:24 π.μ.

Τωρα που τα βρηκα στο ιντερνετ παρε να εχεις να διαβάσεις να ησυχάσουμε
Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κοινοβουλευτικός δρόμος στο σοσιαλισμό

http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4049.html
http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/i_22.html

Ιδεολογική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ-Η ένοπλη εξέγερση για την εξουσία

http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/11/i_26.html
http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/11/i_26.html

4 Οκτωβρίου 2017 στις 3:07 μ.μ.

....Α οκ γιατί σε αυτά δεν υπάρχει πουθενά ο όρος βίαιη ένοπλη επανάσταση... Καταλάβαμε. Αυτός είναι ο Φερετζές για όλους τους Σταδιάκηδες μη κουράζεσαι.

4 Οκτωβρίου 2017 στις 3:39 μ.μ.

Ρε ήμαρτον με αυτόν τον πασόκο που βγαίνει από αριστερά. Ανακάλυψε τώρα και τις δημοκρατικές, αντιιμπεριαλιστικές επαναστάσεις τώρα. Ως μεταβατικές προς τη σοσιαλιστική. Πού΄σαι μεταβατικέ επαναστάτη χωρίς επαναστατική κατάσταση, εάν γεννήσει η δημοκρατική επανάσταση κράτα μου ένα κουτάβι.

4 Οκτωβρίου 2017 στις 4:41 μ.μ.

3.39. Ούτε γέννησε ούτε θα γεννήσει ποτέ και πουθενά. Το που οδηγεί αυτή η Παραμύθα μας το Δείχνει ξεκάθαρα το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με την...λαοκρατία ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ δεν παίρνει την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 δίνει 50 μέρες χρόνο στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τους Συμμάχους της να αλλάξουν τον συσχετισμό να σφάξουν τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν το ΕΓΚΛΗΜΑ στην ΒΑΡΚΙΖΑ. Αυτά θέλει.

4 Οκτωβρίου 2017 στις 6:45 μ.μ.

dionmich πολύ χρήσιμα αυτά που μας παρέθεσες. Στο ξαναείπα όμως δεν με ενδιαφέρει να μου αναλύσεις πως πραγματοποιείται μία ένοπλη εξέγερση, με τι όρους, τι έλεγε ο Λένιν, ιστορικές αναφορές κλπ. Αυτά τα έχω διαβάσει και εγώ και μπορώ να τα ξαναδιαβάσω. Υπάρχει κείμενο που να γράφει ότι εμείς ως ΚΚΕ αγωνιζόμαστε για την βίαιη-ένοπλη επανάσταση και ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΗΝ; Γράφει πουθενά ότι ως ΚΚΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΙΑΙΗ-ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ; Το λέει αυτό πουθενά; Γιατί σε αυτά που μας παρέθεσες δεν το λέει παρά μόνο μας κάνει αναλύσεις για αυτήν χωρίς να μας λέει αν το ίδιο το κόμμα ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ, ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟ. Και ούτε σε αυτά το λέει αλλά ούτε και στις Θέσεις του κόμματος ούτε στο Καταστατικό. Αυτό είναι το πρώτο.

Το δεύτερο είναι το εξής: Ας υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό που λες εσύ. Περιμένω λοιπόν ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟ 1974 τόσο από σένα όσο και από το κόμμα. Όπως και της Παπαρήγα. Περιμένω λοιπόν την καταδίκη ως ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ των Φλωράκη-Παπαρήγα και από σένα και από το κόμμα. Διότι αν δεν το κάνεις ΑΠΛΑ Ο,ΤΙ ΛΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. Και άρα αυτές οι αναλύσεις από την ΚΕ που μας παραθέτεις ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΑΠΑΤΗ, ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Για να δούμε......

Το τρίτο: Το είπε αυτό σε καμία συνέντευξη του ο ΓΓ; Σε κάποια κομματική συγκέντρωση; Κάποιο στέλεχος, βουλευτής του κόμματος σε εκπομπή, σε συγκέντρωση; Ότι στόχος του κόμματος είναι η βίαιη-ένοπλη επανάσταση; Γιατί ξέρεις οι κομμουνιστές ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.

V For Viva La Revolucion

4 Οκτωβρίου 2017 στις 7:12 μ.μ.

Όσο για τους υπόλοιπους ψιτ μάγκες ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΛΕΝΙΝ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΔ. Πάρτε λοιπόν 4ο συνέδριο:

"Η εργατική κυβέρνηση (ενδεχομένως και εργατοαγροτική κυβέρνηση) πρέπει παντού να μας χρησιμεύει σα γενικό προπαγανδιστικό σύνθημα. Αλλά σαν άμεσο πολιτικό σύνθημα, η εργατική κυβέρνηση αποκτάει σημασία στις χώρες όπου η κατάσταση της αστικής κοινωνίας είναι ιδιαίτερα πολύ λίγο ασφαλής και όπου ο συσχετισμός των δυνάμεων μεταξύ των εργατικών κομμάτων και της μπουρζουαζίας θέτει στην ημερήσια διάταξη τη λύση της εργατικής κυβέρνησης σαν πολιτική ανάγκη. Σε αυτές τις χώρες το σύνθημα της “εργατικής κυβέρνησης” αποτελεί αναπόφευκτα συνέπεια όλης της τακτικής του ΕΜ […] Το πιο στοιχειώδες πρόγραμμα μιας εργατικής κυβέρνησης πρέπει να είναι ο εξοπλισμός του προλεταριάτου, ο αφοπλισμός των αντεπαναστατικών αστικών οργανώσεων, η εφαρμογή του ελέγχου στην παραγωγή, η επιβολή του κύριου βάρους τω φόρων στους πλουσίους και το τσάκισμα της αντίστασης της αντεπαναστατικής μπουρζουαζίας […] Μια εργατική κυβέρνηση που προκύπτει από ένα κοινοβουλευτικό συνδυασμό, μπορεί επίσης να δώσει την ευκαιρία να αναζωογονηθεί το επαναστατικό εργατικό κίνημα. Είναι όμως αυτονόητο ότι η δημιουργία μιας πραγματικά εργατικής κυβέρνησης και η διατήρηση μιας κυβέρνησης που κάνει επαναστατική πολιτική θα οδηγήσουν αναγκαστικά στον πιο λυσσασμένο αγώνα και ίσως, και σε εμφύλιο πόλεμο εναντίον της μπουρζουαζίας. Επομένως, το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης μπορεί να εξαπολύσει εργατικούς αγώνες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κομμουνιστές πρέπει να δηλώσουν ότι είναι διατεθειμένοι να σχηματίσουν κυβέρνηση με μη κομμουνιστικά εργατικά κόμματα και οργανώσεις. Αυτό, όμως, μπορούν να το κάνουν μόνον αν υπάρχουν εγγυήσεις ότι αυτές οι εργατικές κυβερνήσεις θα κάνουν πραγματικό αγώνα εναντίον της μπουρζουαζίας, με την έννοια που μιλήσαμε παραπάνω. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι κανονικοί όροι της συμμετοχής των κομμουνιστών σε μια τέτοια κυβέρνηση είναι οι ακόλουθοι:

1) Η συμμετοχή στην εργατική κυβέρνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την έγκριση της ΚΔ.
2) Οι κομμουνιστές που θα αποτελέσουν μέλη της εργατικής κυβέρνησης θα ελέγχονται με τον πιο αυστηρό τρόπο από το κόμμα τους.
3) Τα κομμουνιστικά μέλη της εργατικής κυβέρνησης παραμένουν σε στενή επαφή με τις επαναστατικές οργανώσεις των μαζών.
4) Το κομμουνιστικό κόμμα διατηρεί απόλυτα τη φυσιογνωμία του και την πλήρη ανεξαρτησία της ζύμωσης και της προπαγάνδας του.

Παρά τα μεγάλα του πλεονεκτήματα, το σύνθημα της εργατικής κυβέρνησης έχει επίσης και κινδύνους, όπως και κάθε ενιαιομετωπική τακτική. Για να προφυλαχθούν από αυτούς τους κινδύνους, τα κομμουνιστικά κόμματα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάνε ότι αν κάθε αστική κυβέρνηση είναι καπιταλιστική, δεν είναι αλήθεια ότι και κάθε εργατική κυβέρνηση είναι πραγματικά προλεταριακή, δηλαδή ένα επαναστατικό όργανο της προλεταριακής εξουσίας"

V For Viva La Revolucion

4 Οκτωβρίου 2017 στις 7:16 μ.μ.

Η Κομουνιστική Διεθνής οφείλει να έχει υπόψη της τις ακόλουθες ενδεχόμενες περιπτώσεις:

1) Φιλελεύθερη εργατική κυβέρνηση. Υπάρχει ήδη τέτοια κυβέρνηση στην Αυ­στραλία και είναι εξίσου πιθανή στο αρκετά κοντινό μέλλον και στην Αγγλία.

2) Σοσιαλδημοκρατική εργατική κυβέρνηση (Γερμανία).

3) Εργατοαγροτική κυβέρνηση. Αυτό το ενδεχόμενο μπορούμε να το προβλέψουμε για τα Βαλκάνια, την Τσεχοσλοβακία, κ.λπ.

4) Εργατική κυβέρνηση με συμμετοχή των κομουνιστών.

5) Πραγματική προλεταριακή εργατική κυβέρνηση που, στην καθαρότερη μορφή της, μόνο ένα Κομουνιστικό Κόμμα μπορεί να την ενσαρκώσει.

Οι δύο πρώτοι τύποι εργατικής κυβέρνησης δεν είναι επαναστατικές εργατικές κυβερνήσεις, αλλά κυβερνήσεις καμουφλαρισμένης συμμαχίας μεταξύ της μπουρ­ζουαζίας και των αντεπαναστατών εργατικών ηγετών. Αυτές οι «εργατικές κυβερνή­σεις» είναι ανεκτές από την εξασθενημένη μπουρζουαζία σε κρίσιμες γι’ αυτήν πε­
ριόδους και σκοπό έχουν να εξαπατήσουν το προλεταριάτο για τον πραγματικό ταξικό χαρακτήρα του κράτους, ή ακόμα, και να αποτρέψουν την επαναστατική επίθεση του προλεταριάτου με τη βοήθεια των διεφθαρμένων εργατικών ηγετών, για να κερδηθεί χρόνος και να ξεπεραστεί η κρίση. Οι κομουνιστές δεν πρέπει να συμμετέχουν σε παρόμοιες κυβερνήσεις. Αντίθετα πρέπει να αποκαλύπτουν χωρίς οίκτο τον πραγματικό χαρακτήρα αυτών των ψεύτικων εργατικών κυβερνήσεων μπροστά στις μάζες. Στην περίοδο της παρακμής του καπιταλισμού, όπου το κύριο καθήκον
μας είναι να κερδίσουμε στην υπόθεση της επανάστασης την πλειοψηφία του προλεταριάτου, οι κυβερνήσεις αυτές αντικειμενικά μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυν­ση της διαδικασίας αποσύνθεσης του αστικού καθεστώτος.
Οι κομουνιστές είναι επίσης έτοιμοι να βαδίσουν μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες, χριστιανούς, ακομμάτιστους, συνδικαλιστές κ.λπ. εργάτες, που δεν έχουν ακόμα αναγνωρίσει την ανάγκη της δικτατορίας του προλεταριάτου. Οι κομουνιστές είναι ακόμα διατεθειμένοι, κάτω από ορισμένες συνθήκες και με ορισμένες εγγυήσεις, να υποστηρίξουν μια μη κομουνιστική εργατική κυβέρνηση. Όμως, είναι υποχρεωμένοι οπωσδήποτε να εξηγούν στην εργατική τάξη ότι η απελευθέρωσή της μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τη δικτατορία του προλεταριάτου. Οι άλλοι δύο τύποι
εργατικής κυβέρνησης, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι κομουνιστές, δεν είναι ακόμα δικτατορία του προλεταριάτου, ούτε αποτελούν α­κόμα μια αναγκαία μεταβατική μορφή προς τη δικτατορία, μπορούν όμως να αποτε-
λέσουν μια αφετηρία για την κατάκτηση αυτής της δικτατορίας. Μόνο μια εργατική κυβέρνηση συγκροτημένη από κομουνιστές μπορεί να πραγματοποιήσει την πλήρη δικτατορία του προλεταριάτου.

4ο Συνέδριο

V For Viva La Revolucion

4 Οκτωβρίου 2017 στις 7:41 μ.μ.

Όσο για τον Λένιν για να δούμε πως τοποθετείται στο ζήτημα της κυβέρνησης.

Εδώ κάνει κριτική στον Μπέλα Κουν σχετικά με την απόφαση του KPD για ΕΚ με τους Σοσιαλδημοκράτες το 1920:

"ο Μπ. Κ. στο άρθρο του “Τα γεγονότα της Γερμανίας” κάνει κριτική στη δήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας της 21.ΙΙΙ.1920, που κριτικάρω κι εγώ στην μπροσούρα που προαναφέρθηκε. Ο χαρακτήρας όμως της κριτικής μας διαφέρει ριζικά. Ο σ. Μπ. Κ. κάνει κριτική, στηριζόμενος σε αποσπάσματα από το Μαρξ, που αναφέρονται σε μια κατάσταση διαφορετική από τη σημερινή, απορρίπτει εντελώς την τακτική της ΚΕ του Κομμουνιστικού κόμματος Γερμανίας και παρακάμπτει τελείως το βασικότερο. Παρακάμπτει αυτό που αποτελεί την ουσία, τη ζωντανή ψυχή του μαρξισμού: τη συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης. Όταν η πλειοψηφία των εργατών των πόλεων έφυγε από του σαϊντεμανικούς προς τους καουτσκιστές, και στους κόλπους του καουτσκικού (του “ανεξάρτητου” από τη σωστή επαναστατική γραμμή) κόμματος συνεχίζει να απομακρύνεται από τη δεξιά πτέρυγά του και να περνάει στην αριστερή, δηλ. στην πραγματικότητα στον κομμουνισμό, όταν έτσι έχουν τα πράγματα, επιτρέπεται άραγε να αποκρούουμε τη χρησιμοποίηση μεταβατικών, συμβιβαστικών μέτρων απέναντι στους εργάτες αυτούς; "

Λένιν Β. Ι., Κομμουνισμός, Άπαντα, τ. 41, σελ. 136, εκδ. Σύγχρονη Εποχή, 1988.

Και πως τοποθετείται για την ΕΚ που πρότεινε το ΚPD:

"Στην μπροσούρα μου διατύπωσα τη γνώμη ότι ένας συμβιβασμός ανάμεσα στους κομμουνιστές και στην αριστερή πτέρυγα των ανεξάρτητων είναι απαραίτητος και ωφέλιμος για τον κομμουνισμό, δεν είναι όμως εύκολο να πραγματοποιηθεί. Τα φύλλα των εφημερίδων που πήρα ύστερα απ’ αυτό επιβεβαίωσαν και το ένα και το άλλο. Στο φύλλο αρ. 32 της “Κόκκινης Σημαίας”, οργάνου της ΚΕ του ΚΚ Γερμανίας […], δημοσιεύεται “δήλωση” αυτής της ΚΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα (συνωμοσία, τυχοδιωκτισμό) των Καππ-Λούβιτς και για τη “σοσιαλιστική κυβέρνηση”. Η δήλωση αυτή είναι απόλυτα σωστή και ως προς το βασικό επιχείρημα είναι ότι τούτη τη στιγμή δεν υπάρχει η “αντικειμενική βάση” για τη δικτατορία του προλεταριάτου, γιατί η “πλειοψηφία των εργατών της πόλης” ακολουθεί τους ανεξάρτητους"....Η τακτική αυτή στη βάση της είναι ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΣΩΣΤΗ."

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΛΕΝΙΝ- Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ

Και πως ποια η άποψη της η ΚΔ στο 4ο συνέδριο στις Θέσεις για το Ενιαίο Μέτωπο;

"Στη Γερμανία, το Κομμουνιστικό Κόμμα, στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού του Συμβουλίου του, τάχθηκε υπέρ της ενότητας του προλεταριακού μετώπου και αναγνώρισε ότι είναι δυνατό να υποστηριχτεί μια “ενωτική εργατική κυβέρνηση” που θα ήταν διατεθειμένη να καταπολεμήσει σοβαρά την καπιταλιστική εξουσία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Κομμουνιστικής Διεθνούς εγκρίνει χωρίς επιφύλαξη αυτήν την απόφαση, έχοντας την πεποίθηση ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας θα μπορέσει, διατηρώντας την πολιτική του ανεξαρτησία, να εισχωρήσει στα πιο πλατιά προλεταριακά στρώματα και να ενισχύσει την κομμουνιστική επιρροή"

Και η ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ ΚΔ ήταν υπέρ των ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ και ο Λένιν προσωπικά άλλωστε πολλές φορές είχε ταχθεί υπέρ των μεταβατικών αιτημάτων και προγραμμάτων εξουσίας. Άλλωστε η Φεβρουριανή Επανάσταση ήταν τέτοια.

V For Viva La Revolucion

4 Οκτωβρίου 2017 στις 7:43 μ.μ.

ΠΕΙΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ ΤΩΡΑ.....

ΥΓ: Η Γερμανία Τζαμαρία από τότε ήταν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Μην αρχίζεις τις μαλακίες πάλι περί Φεουδαρχίας και ότι ο Λένιν τα έλεγε αυτά για Φεουδαρχία, αποικίες κλπ.

V For Viva La Revolucion

4 Οκτωβρίου 2017 στις 11:44 μ.μ.

Το
Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κοινοβουλευτικός δρόμος στο σοσιαλισμό..
Τι σου λεει ?

Για ποιο κομμα που θελει να φερει τον σοσιαλισμό μιλαει,,Για το
ΚΚ Αλασκας ?
Τι θες,, να βγει ο Κουτσουμπας ζωσμένος καριοφίλια...Ειναι σοβαρα πράγματα αυτα που λες ?
Πρέπει να ειναι πολυ κομμα παρόδια κάποιο σε συνθήκες ανασύνταξης του εργατικού κινήματος να βαζει ζητήματα τελικης παλης για την εξουσια σήμερα...
Γιαυτο υπάρχουν τα έντυπα,, (που άλλωστε ειναι δημόσια )
. Ρε συ αμα ειναι ετσι να βγει η Παπαρηγα να τραγουδάει την διεθνή..
Εσυ θα βγάλεις οπορτουνιστες και τους μπολσεβικους...
Την δήλωση του Φλωράκη διάβασε τη και παρακάτω πρώτα και μετα μιλάς..Δεν σε ενδιαφέρει η πραγματικότητα ομως,, αλλά πως θα πεις τις σαπουνόφουσκες σου..
.Ασε ρε που θα μιλήσεις εσυ για τον πρωτοκαπετάνιο του γραμμου...

melito
Μπραβο να μην ασχολησε μαζι μου να μην ασχολούμαι και εγω μαζι σου..
Νηστεία και προσευχή...

5 Οκτωβρίου 2017 στις 12:44 π.μ.

Τίποτα δεν μου λένε αυτά. Θέλω να ακούσω τον ΓΓ να λέει καθαρά ναι κύριοι ως ΚΚΕ επιδιώκουμε την ΒΙΑΙΗ ανατροπή του αστικού κοινοβουλευτισμού. Επιδιώκουμε την ΕΝΟΠΛΗ επανάσταση που θα σας τσακίσει. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ όχι γενικά ένα ΚΚ. Είναι πια τόσο δύσκολο να το πείτε; Δεν χρειάζεται ούτε καριοφίλια ούτε τίποτα. Απλά να το πούνε. Μπορείς να μου παραθέσεις μία τέτοια δήλωση ΔΗΜΟΣΙΑ; Σε ένα πάνελ, σε μία συνέντευξη, σε μία κομματική συγκέντρωση κάτι ρε παιδί μου. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί δεν είναι γραμμένο στις Θέσεις του κόμματος ή στο Καταστατικό του;

Την έχω διαβάσει την δήλωση. Όποιος ξέρει τα στοιχειώδη από ΜΛ καταλαβαίνει ότι πρόκειται για δήλωση ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Ο Φλωράκης ναι ξεκίνησε ως ΜΛ επαναστάτης και κατάντησε ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Έγινε ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΥΤΣΟΦΙΣΜΟΥ από το 20ο και μετά. Δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Μη μου πεις ότι πρώτη φορά ακούς για επαναστάτες που καταλήγουν υπηρέτες του συστήματος. Δεν ήταν όλοι Ζαχαριάδης, ούτε Λένιν, ούτε Στάλιν, ούτε Μπελογιάννης.

V For Viva La Revolucion

5 Οκτωβρίου 2017 στις 12:55 π.μ.

Επίσης αν το κόμμα είναι όντως επαναστατικό γιατί δεν έχει διακόψει ακόμα κάθε σχέση με τα άλλα ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΑ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΚ πχ Κίνας, Συρίας, ΑΚΕΛ, Ινδίας, Ιράκ, Βιετνάμ, N.Αφρικής κλπ; Γιατί δεν τα καταγγέλει και να διακόψει κάθε επαφή να τελειώνουμε; Α είναι δηλαδή υπέρ της ένοπλης επανάστασης για την ανατροπή του κεφαλαίου και από την άλλη αναγνωρίζει ως αδελφά κόμματα ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ; Και διατηρεί ειλικρινείς και αδελφικές σχέσεις με αυτά; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ;

V For Viva La Revolucion

5 Οκτωβρίου 2017 στις 1:42 π.μ.

Είπαμε Σταδιάκια καπιταλισμό θέλεις και απλά παιδεύεις τον ευατό σου.

5 Οκτωβρίου 2017 στις 1:46 π.μ.

Στην Κ.Δ επικράτησε η 5η Φάλαγγα το 1935 με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ και στην ΕΣΣΔ το 1956. Πιτσιρικάς είσαι θα μάθεις.

5 Οκτωβρίου 2017 στις 10:40 π.μ.

Πάλι Μπερδεύτηκες Σταδιάκια. Αυτά τα έγραφε ο ΛΕΝΙΝ με την Φεουδαρχία και με τις Αποικίες. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά. Και στους Γερμανούς έκανε κριτική γιατί δεν Συμετείχαν στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Σταδιάκια........

5 Οκτωβρίου 2017 στις 12:01 μ.μ.

Συνέχισε να αποπατείς εδώ μέσα βλέπεις ότι σε ανέχονται .τι να πω δεν υπάρχει τσίπα από τους διαχειριστές

5 Οκτωβρίου 2017 στις 12:34 μ.μ.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τίτλος τιμής. Είσαι η Πυξίδα μου.

5 Οκτωβρίου 2017 στις 1:05 μ.μ.

Α καλά παιδιά ο τύπος το έχει τερματίσει. Δηλαδή για σένα Τζαμαρία η ιμπεριαλιστική Γερμανία ήταν....φεουδαρχική; Μπα μήπως αποικία; ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ; Τι άλλο θα ακούσουμε.....

"Γι’ αυτό είναι ακριβώς γελοίο να πετάμε το πρόγραμμα – μίνιμουμ, που είναι απαραίτητο, όσο ζούμε ακόμη στα ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, όσο δεν έχουμε ακόμη καταστρέψει αυτά τα πλαίσια, όσο δεν έχουμε πραγματοποιήσει το βασικό για το πέρασμα στο σοσιαλισμό, όσο δεν έχουμε τσακίσει τον εχθρό (την αστική τάξη) και, τσακίζοντάς τον, δεν τον έχουμε συντρίψει"

Β.Ι.Λένιν, «Σχετικά με την αναθεώρηση του προγράμματος του κόμματος», Άπαντα, τ. 32, σελ.375.

Κατάλαβες τώρα; ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ αναφερόταν όταν μιλούσε για ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ.

V For Viva La Revolucion

6 Οκτωβρίου 2017 στις 1:55 π.μ.

Ορφανά του ΣΥΡΙΖΑ 1 καλά ξεμπερδέματα. Προχωρήστε στο ΣΥΡΙΖΑ 2 ο Λαφαζάνας περιμένει, μαζί με Αλαβάνο, Καζάκη και εξωκοινοβουλευτικούς. Τώρα προτού γίνετε πάλι 300 κομμάτια. Άντε γιατί το ΠΑΣΟΚ ξανάρχεται και θα σας πάρει πίσω γίδια.
Βάλτε Καρανίκες, Αυλωνίτου, Πολάκηδες με μπαλωθιές, βάλτε Κατρούγκαλους κομμουνιστές σαν εσάς, πάρτε και τους Χρυσόγονους και τα σιχάματα της ΕΡΤ και χαρίστε μας άφθονο γέλιο. Βάλτε και εξωκοινοβουλευτικούς εξωφυλαρούχες με κουκούλες μέσα, όπως είναι αυτοί που σήμερα ψηφίζουν και εφαρμόζουν μνημόνια. Σαπάκια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger