Home » , , » Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Εχουμε δικτατορία. Λιγούρια της εξουσίας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ" (Βίντεο)

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Εχουμε δικτατορία. Λιγούρια της εξουσίας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ" (Βίντεο)

Από giorgis , Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 | 10:46 π.μ.

Του Γ. Γ.

Πριν πάμε στο κυρίως θέμα, αρχικά να πω δυο λόγια για την Ζωή Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της, την «Πλεύση Ελευθερίας».
Πρόκειται για ένα αστικοδημοκρατικό μόρφωμα που η επικεφαλής του προσδοκά να το χρησιμοποιήσει σαν όχημα για να ξαναβρεθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή με την ανάδειξη της σαν κοινοβουλευτικό πρόσωπο. Με την απλόχερη βοήθεια δηλαδή κάποιων ΜΜΕ να έχει την τύχη του Β. Λεβέντη και του Σ. Θεοδωράκη. Οι πολιτικές του θέσεις της «Πλεύσης Ελευθερίας» γενικόλογες περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας. επικαλούμενο «κάθαρση του καπιταλισμού», απαλλαγή του εξωτερικού χρέους και των μνημονικών ταξικών πολιτικών, μέσω της «νομικής οδού», υποβαθμίζοντας εντελώς το μαζικό κίνημα. Θέλει με δυο λόγια να αναστήσει τον «καλό», κατά την γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα πάντα με την ίδια λογική, «πρόδωσε τις αρχές» του.

Σαν ιστότοπος έχουμε υπερασπιστεί την Ζ. Κωνσταντοπούλου όταν δεχόταν ανοίκειες επιθέσεις (περίπτωση "βενζινάδικου") ή όταν εισέπραττε σε βάρος της πυρά από φτηνιάρικη κατευθυνόμενη δημοσιογραφία (περίπτωση Κ. Βαξεβάνη), ενώ άλλες φορές της ασκήσαμε κριτική για την στάση της απέναντι στην ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου σε βαθμό να παίρνει εύσημα από χρυσαυγίτες βουλευτές. Στηλιτεύσαμε επίσης τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες που είχε εξαπολύσει στην Δέσποινα Κουτσούμπα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον σύζυγό της Παναγιώτη Σωτήρη της ΛΑΕ, αποδίδοντας τους ότι δρουν οργανωμένα για να υπονομεύσουν την Πλεύση Ελευθερίας και μάλιστα τους κατηγόρησε ότι προσπάθησαν να εξαγοράσουν στενούς συνεργάτες της.

Από κει και πέρα όμως η σημερινή της παρουσία στην τηλεοπτική εκπομπή του Γ. Αυτιά ήταν άψογη για μια αστή πολιτικό που μιλάει στο όνομα της αριστεράς. Αρχικά αναφέρθηκε στην πρόσφατη κίνηση συμπαράστασης που έκανε αυτή με οπαδούς του κόμματος της στον καταδικασμένο για μη πληρωμή διοδίων Στράτο Δασκαρόλη –πέρασε χωρίς να πληρώσει διόδια δηλώνοντας ότι θα αρνηθεί να πληρώσει οποιοδήποτε πρόστιμο της καταβληθεί- (σχολιασμός αυτού του γεγονότος υπάρχει και εδώ), κάνοντας επίσης γενικότερη αναφορά στην απόδοση της ελληνικής «δικαιοσύνης». 

Η ίδια εκτίμησε ότι δεν έχουμε δημοκρατία αλλά «ένα σύστημα που έχει επιβληθεί στους πολίτες με το έτσι θέλω», κάνοντας γενικότερη αναφορά για την ανακολουθία προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που ακολουθεί σήμερα, χαρακτηρίζοντας τα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος «λιγούρια της εξουσίας».
Παράδειγμα «γελοιότητας και ξεπεσμού» χαρακτήρισε την μεθόδευση που ακολουθήθηκε με «φωτογραφικές διατάξεις», για την εξέλιξη της επαγγελματικής καριέρας της συζύγου του πρωθυπουργού, τονίζοντας το όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων σε δημόσιες θέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το σημερινό καθεστώς των Μνημονίων είναι καθεστώς δικτατορίας», υπογράμμισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου ενώ τόνισε ότι για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία εκποιούνται πρώτες κατοικίες πολιτών μέσω των πλειστηριασμών. Εστρεψε τα βέλη της επίσης ενάντια σε όσους παραπληροφορούν και συκοφαντούν τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών αναφέροντας ότι ανάμεσα σ’ αυτούς βρίσκεται και ο όμιλος των ΜΜΕ που ελέγχει ο Αλαφούζος.
Μένοντας στο ίδιο θέμα χαρακτήρισε τους συμβολαιογράφους που πρωτοστατούν για να περάσει η λαϊκή περιουσία στα χέρια αρπακτικών - κορακιών «δοσίλογους που εξαπολύουν μια ανεπίτρεπτη επίθεση στην κοινωνία» και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει τα ονόματά τους στην δημοσιότητα.

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της σχολιάζοντας το σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε πριν μερικές μέρες στην βουλή. 
   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

7 Οκτωβρίου 2017 στις 11:49 μ.μ.

Παιδιά είναι πολύ καλή τελικά αυτή η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το μνημονιακό καθεστώς τρέμει. Οι αστοί είναι πανικοβλημένοι. Η ώρα της επανάστασης από κάτω και από τα αριστερά έφθασε, οι αστοί είναι πολύ φοβισμένοι

8 Οκτωβρίου 2017 στις 11:08 μ.μ.

Ρε θα τσ φτιαξουμ μεις τ αναχουμα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger