Home » , » Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε! Άμεση αθώωση του Γιάννη και του Μάριου Ν.!

Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε! Άμεση αθώωση του Γιάννη και του Μάριου Ν.!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 | 5:21 μ.μ.

Tην Παρασκευή 18/12/2015 δυνάμεις των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια, εντελώς αναίτια και απρόκλητα φοιτητές, συναγωνιστές μας και στον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, καθώς πήγαιναν σε αντιπολεμική πορεία – αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες. Δύο φοιτητές, τα αδέλφια Γιάννης και Μάριος Ν. συνελήφθησαν αφού πρώτα δέχτηκαν δολοφονικά χτυπήματα από τους άντρες των ΜΑΤ ενώ άλλες δύο φοιτήτριες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο χτυπημένες με γκλομπ και ασπίδες αφού δέχτηκαν και λεκτική επίθεση με απαράδεκτο σεξιστικό περιεχόμενο. Ο Μάριος, που ήταν μάλιστα ανήλικος τότε, νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση ενώ ο Γιάννης  οδηγήθηκε στην εισαγγελία χωρίς την παρουσία συνηγόρου.
Η εισαγγελέας υιοθέτησε  το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που συνέταξε η ΕΛΑΣ, ενώ το δικαστήριο διατήρησε την κράτησή του για 3 μέρες  καταπατώντας ακόμα και βασικά συνταγματικά  και δικονομικά δικαιώματα του κατηγορούμενου.
Οι δύο φοιτητές φορτώθηκαν με κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια, επιπλέον δε στον ένα εξ' αυτών και η κατηγορία της απόπειρας απελευθέρωσης του κρατουμένου αδελφού του μέσα από κλούβα με 30 άνδρες των ΜΑΤ.

Ήταν στην κυριολεξία μια ενέδρα της αστυνομίας καθώς τρεις εβδομάδες πριν, ο φοιτητής Γιάννης Ν. είχε αθωωθεί ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την επίσης ψευδή και κατασκευασμένη κατηγορία της δήθεν εξύβρισης δύο αστυνομικών των ΜΑΤ  σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για σωματική βλάβη  του Γιάννη Ν. και ψευδή καταμήνυσή του. Και αυτήν τη φορά οι συλληφθέντες αγωνιστές κατέθεσαν μηνύσεις ενάντια στους αστυνομικούς που τους κακοποίησαν αλλά σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά, όχι μόνο δεν ασκήθηκαν αυτεπάγγελτα διώξεις για βεβαιωμένο ξυλοδαρμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη και ψευδή βεβαίωση σε βάρος 2 αστυνομικών όπως προβλέπεται, αλλά οι μηνύσεις παραμένουν στο συρτάρι. Ο αρμόδιος εισαγγελέας κωλυσιεργεί, περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να δημιουργηθεί πρώτα τετελεσμένο σε βάρος των δύο φοιτητών.

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία και δεν οφείλονται σε “αστυνομική αυθαιρεσία” ή στην “τυφλότητα της δικαιοσύνης”. Είναι ένας κρίκος στην μακρά αλυσίδα γεγονότων που καταδεικνύουν ότι η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, μπορεί να περάσει μόνο με την χρήση βίας και καταστολής, Μόνο τις τελευταίες μέρες, είχαμε  την συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή με χρήση του τρομονόμου (που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε όπως τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τα ΜΑΤ...), τις δίκες δεκάδων αγωνιστών από τις Σκουριές, επίσης με κατασκευασμένα κατηγορητήρια, και τη βία των ΜΑΤ στη φιέστα του Τσίπρα- Σύλλογου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ακόμα συναγωνιστή μας από τον Συντονισμό, του Κώστα Ξενόπουλου.

Η μάχη για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής. Όπως και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας απάντησε πολλές φορές στην βία και την καταστολή, και σε αυτή την περίπτωση θα απαντήσουμε με μαζικό αγώνα. Η αθώωση των δύο φοιτητών θα δώσει το μήνυμα ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού δεν θα περάσει. Ήδη έχουμε βάλει φραγμό στα σχέδιά τους για γρήγορο και μαζικό ξεπούλημα των σπιτιών του λαού και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε μαζί με ΟΛΟΥΣ τους συναγωνιστές μας

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10π.μ., ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger