Home » , , » Η ελεεινή στάση κάποιων συμβολαιογράφων και η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική (Bίντεο)

Η ελεεινή στάση κάποιων συμβολαιογράφων και η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική (Bίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 | 9:38 μ.μ.

Πριν αναφερθούμε στην σημερινή συνέλευση που πραγματοποίησε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιά και νήσων και η οποία αποφάσισε την λήξη της αποχής για όλους τους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς και μη, όπως ήταν η περασμένη απόφαση τους, να δούμε ποιοι συμβολαιογράφοι είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν ώστε λαϊκή περιουσία να περάσει στα νύχια ξένων και ντόπιων αρπακτικών.

Ο πρώτος είναι ο Γιώργος Ρούσκα, πρόεδρος του συμβολαιογράφων Αθήνας, ο οποίος είναι υπόδικος για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα  (έχει στην πλάτη του ένα κατηγορητήριο  το οποίο περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα), ενώ πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανοιχτή επιστολή που του απεύθυνε, ένας δανειολήπτης.

Το δεύτερο «βαρύ κανόνι» που πυροβολεί ενάντια σε όσους αντιστέκονται στο κοινωνικό έγκλημα που προωθούν κυβέρνηση –«δεσμοί» λέγεται Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά και είναι  η πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης. Αυτή, λοιπόν, η τύπισσα ("συμβολαιογραφική χολέρα" την είχαμε ονομάσει), που έπαιρνε σβάρνα τα τηλεοπτικά μέσα εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της γιατί το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς δεν την "άφηνε να κάνει την δουλειά της" και "καταπατούσε τους νόμους", σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενη, σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα, για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου. Κατηγορείτε ότι υπεξέρεσε μισό εκατομμύριο ευρώ από πλειστηριασμούς. 

Πάμε τώρα και στην τελευταία εξέλιξη που προέκυψε με την απόφαση της συνέλευσης των συμβολαιογράφων Αθήνας.
Στο βίντεο που παραθέτουμε –από τα τηλεοπτικά δελτία του Σκάι και του Αλφα- παρακολουθούμε τα σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ, οπότε δεν θα αναφερθούμε στο τι διαμείφθηκε στην συνέλευση των συμβολαιογράφων η οποία έχει καταγγελθεί σαν «παρακρατική, παράνομη και παραθεσμική».

Τώρα, για ποιο λόγο πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να μείνουν άστεγες στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες μας το είπε με απόλυτα κυνικό τρόπο ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρα: «Είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να υπάρχει μια κρίσιμη μάζα ανακτήσεων κεφαλαίων εκ μέρους των τραπεζών όταν αρχίσουν τα στρες τεστ στις αρχές του 2018».

Εμείς να επαναλάβουμε αυτό που ήδη έχουμε γράψει και με αφορμή τα όσα ακούμε στο παρακάτω βίντεο από εκπροσώπου συμβολαιογράφων. Αν θεωρεί αυτή η βάρβαρα ταξικά προσανατολισμένη αντιλαϊκή κυβέρνηση ότι με «νόμους και διατάγματα» μπορεί να ανακόψει το τεράστιο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς είναι βαθιά νυχτωμένη.

Μπορεί να μετάτρεψε σε αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα η εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους δανειολήπτες που έχουν πέσει στα νύχια τραπεζιτών – τοκογλύφων και αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους.
Μπορεί να υποσχέθηκε πρόσθετα αστυνομικά μέτρα για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων οι οποίοι χωρίς καμιά κοινωνική συνείδηση θα καταντήσουν πληρωμένα τσιράκια, τραπεζικών - «κορακιών» που θέλουν να κατασπαράξουν την λαϊκή περιουσία, αλλά η λαϊκή αντίδραση –που ακόμα δεν αντιλαμβάνονται τι μορφή θα πάρει- όλους αυτούς τους σχεδιασμούς τους θα τους αφήσει στα χαρτιά.

Υ.Γ. Να σημειώσουμε επίσης ότι έχει ξεκινήσει μπαράζ κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών -1900 εντολές την ημέρα- σε όσους πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία, ενώ Σταθάκης και θεσμοί αναμένεται να συμφωνήσουν στο ξεπούλημα λιγνητικών μονάδων της ΔΕΗ και λιγνιτωρυχείων σε ιδιώτες, με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να απειλεί για σκοτεινά Χριστούγεννα.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Νοεμβρίου 2017 στις 9:47 μ.μ.

Τα ψέμματα τελείωσαν. Το αδίστακτο πρόσωπο του Καπιταλισμού με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σφάζει καθημερινά τον λαό με απίστευτη αγριότητα. Απαιτείται ενίσχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ παντού που θα διεκδικεί προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τον λαό. ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger