Home » , , » Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι απλώς ανάλγητη, είναι δολοφονική. Παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (Βίντεο)

Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι απλώς ανάλγητη, είναι δολοφονική. Παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 | 2:59 μ.μ.

Αρχικά δυο ειδήσεις που τυχόν σας έχουν διαφύγει. Χτες ακούσαμε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να μας λέει ότι συμφώνησε με τους δανειστές του ελληνικού κράτους για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που θα ξεπουληθούν σε ιδιώτες και ότι μέχρι «την 1η Δεκεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού για την πώληση των μονάδων».
Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει νέα αύξηση του ρεύματος για τους λαϊκούς καταναλωτές. Όπως τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ «Αποκλειστικός σκοπός των επιδιώξεων της "Τρόικας" είναι να παραδοθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν μέσω της κατακόρυφης αύξησης των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος … Το θέμα των πωλήσεων Μονάδων τίθεται από "συγκεκριμένους κύκλους" μέσα από την ίδια τη χώρα εδώ και καιρό, από ιδιώτες που εποφθαλμιούν τον πλούτο που δημιούργησε η ΔΕΗ και θέλουν να τον αποκτήσουν για να κερδοσκοπούν μέσω των λογαριασμών 7.500.000 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας».

Oύτε στη... Μπανανιά δεν γίνεται τόσο ξεδιάντροπα, η λεηλασία της κρατικής περιουσίας. Κι αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ, υπακούοντας φυσικά σε πολιτικές εντολές δεν είναι απλώς ανάλγητη, είναι δολοφονική, όπως υπογραμμίζαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.


Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό είχαμε σήμερα παρέμβαση μελών του «Ρουβίκωνα» στα κεντρικά ταμεία της ΔΕΗ. Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, γύρω στις 12 το μεσημέρι εισέβαλαν  στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου.
Βρέθηκαν στα γραφεία του διευθυντή της ΔΕΗ, ο οποίος δίνει εντολές για τις διακοπές ρεύματος σε όσα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα τιμολόγια της επιχείρησης, λέγοντας του ότι πρέπει να «σταματήσει να δίνει εντολές διακοπές ρεύματος σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη». Πέταξαν φέι βολάν και αποχώρησαν. Η λεζάντα που συνοδεύει το ρεπορτάζ αναγράφει ότι «απείλησαν τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ».

Σε άλλο μέσο ΜΜΕ και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της «Καθημερινής» αναγράφεται:
Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση της αναρχικής ομάδας, που εκμεταλλευόμενη την ανοχή ή τον αιφνιδιασμό των δυνάμεων ασφαλείας επιδιώκει να οικοδομήσει προσωπείο «προστάτη των πτωχών και των αδυνάμων». 
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ομάδα σε κείμενο που ανήρτησε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου «Το ρεύμα, όπως και το νερό, δεν είναι εμπόρευμα. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δε θα έπρεπε να το στερείται κανένα νοικοκυριό».


Εδώ το κείμενο του «Ρουβίκωνα» που ανέβηκε στο indymedia και αιτιολογεί αναλυτικά αυτή την ενέργεια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger