Home » , » Κροκοδείλια δάκρυα αυτών που προκαλούν τον όλεθρο στη ζωή μας για την τραγωδία με τις φονικές πλημμύρες.

Κροκοδείλια δάκρυα αυτών που προκαλούν τον όλεθρο στη ζωή μας για την τραγωδία με τις φονικές πλημμύρες.

Από giorgis , Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 | 3:24 π.μ.

Του Γ. Γ.

Λεπτομέρειες για τις φονικές πλημμύρες που μέχρι τώρα έχουν στοιχίσει την ζωή σε 15 ανθρώπους της τάξης μας, θα διαβάσετε σε άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Εμείς δεν θα ασχοληθούμε ούτε με τις σχετικές ανούσιες δηλώσεις Τσίπρα, ούτε θα λαϊκίσουμε υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά παραίτηση «αρμοδίου», ούτε θα στιγματίσουμε την υποκριτική ενέργεια της Δούρου να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους θανάτους και την καταστροφή περιουσιών από την φονική καταιγίδα στη Μάνδρας και τη Νέα Πέραμο. (Αλήθεια, τι δουλειά κάνει η κυρία; Μήπως της διαφεύγει;).

Αλλού θα σταθούμε ακούγοντας και πάλι τις συνηθισμένες εκτιμήσεις που υπάρχουν σε ανάλογες καταστάσεις: Φταίνε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», η «σφοδρότητα της βροχόπτωσης» και παράλληλα η προπαγάνδα από τους αρμόδιους συμπληρώνεται με την ευθύνη αυτών που δεν τηρούν τις πολεοδομικές διατάξεις, χτίζουν άναρχα δίπλα σε ρέματα, που πολλές φορές είναι και μπαζωμένα κλπ.
Ετσι λοιπόν η ευθύνη γι’ αυτό το έγκλημα διαχέεται, γίνεται συλλογική, και οι κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτή την τραγωδία απαλλάσσονται, όπως απαλλάσσεται και το πολιτικό σύστημα που υπηρετούν.
 
Είδατε πουθενά να γίνεται λόγος για την ακραία πολιτική αδιαφορία που δείχνουν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις στο να δημιουργήσουν οποιασδήποτε υποδομή προστασίας έναντι των πλημμυρών, στις περιοχές που κατοικεί ο κόσμος της δουλειάς;

Γιατί δεν πρέπει να το προσπερνάμε. Ακούσατε ποτέ να υπάρξουν πλημμύρες που να προκαλέσουν τόσες καταστροφές και ανθρώπινα θύματα στις λεγόμενες «καλές συνοικίες», όπως η Φιλοθέη ή το Ψυχικό;
Γιατί άραγε; Αλλα «καιρικά φαινόμενα» υπάρχουν εκεί, απ’ ότι στην Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο τώρα, ή στο Περιστέρι και στην Νίκαια παλαιότερα;

Όχι φυσικά. Απλώς στις περιοχές που μένουν οι πλούσιοι, η ντόπια αστική ελίτ, τα πάντα λειτουργούν διαφορετικά. Υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία, οι δήμοι τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να διατηρούν προσωπικό ώστε τα φρεάτια να είναι πάντα καθαρισμένα, υπάρχουν αντιπλημμυρικοί αγωγοί.
Σ’ αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν μπαζωμένα ρεύματα που θα αναζητήσει ένας φτωχός σαν οικόπεδο, για να βάλει «ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι» του και με το πρώτο «ακραίο καιρικό φαινόμενο» θα κινδυνεύσει να χάσει την ζωή του.

Και για να τελειώνουμε. Όλα αυτά τα λόγια «οδύνης» και «συμπαράστασης στους πληγέντες» που ακούμε από διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες και το υπόλοιπο αστικό προσωπικό από κροκοδείλια δάκρυα αυτών που προκαλούν τον όλεθρο στη ζωή μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger