Home » , » Προβληματική και άστοχη η κατάληψη του Πολυτεχνείου

Προβληματική και άστοχη η κατάληψη του Πολυτεχνείου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 | 1:59 π.μ.

Εντελώς προβληματική και άστοχη η ενέργεια κάποιων ατόμων που με ανακοίνωση τους στο indymedia ανακοινώνουν ότι «Από τα ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη πραγματοποιούμε κατάληψη στο Πολυτεχνείο για να απελευθερώσουμε το χώρο από τα κομματικά παράσιτα που καπηλεύονται την εξέγερση του Πολυτεχνείου το '73 δεκαετίες τώρα», ενώ σε προηγούμενο κείμενο τους προσπάθησαν να δώσουν θεωρητική κάλυψη σ’ αυτό το εγχείρημα τους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Για «προσπάθεια παρεμπόδισης του τριήμερου εορτασμού» κάνει λόγο η ιστοσελίδα 902, ενώ το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο έχει κατακλυστεί από κείμενα συλλογικοτήτων που επικρίνουν και καταδικάζουν την κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ_λ), ΔΕΑ κ,α) αναφέρει μεταξύ άλλων: «καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό από το χώρο και την απόπειρα ακύρωσης του εορτασμού από ομάδες εχθρικές στο κίνημα. Η κίνηση αυτή δεν έχει καμία νομιμοποίηση από κανένα τμήμα του κινήματος, είναι αποτέλεσμα μιας ακραίας ιδιοκτησιακής λογικής που αποκλείει όλο το λαό από το χώρο του ασύλου». 

Η ΟΚΔΕ χαρακτηρίζει τους καταληψίες «ανθρώπους του περιθωρίου» που «επικαλούνται τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο» για να προβούν σε «θρασύδειλη πρόκληση», ενώ με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την κατάληψη φοιτητικοί σύλλογοι, η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 κ.α
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

16 Νοεμβρίου 2017 στις 12:14 μ.μ.

Σύντροφε συγγνώμη αλλά πρώτον δεν υπάρχει καμία "κατάληψη", αλλά αποκλεισμός, που δεν έχει προβληματικά χαρακτηριστικά ή είναι άστοχος, έχει φασίζοντα αντικομμουνιστικά χαρακτηριστικά και έχει εμποδίσει την πραγματοποίηση του γιορτασμού. Μόνο παρακρατισκοί κραδαίνουν καδρόνια και μολότοφ ενάντια σε μπλοκ αριστερών οργανώσεων! Διάφοροι χάιδευαν το μαύρο φίδι τόσα χρόνια και τώρα μαύρο φίδι που μας έφαγε.

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2017 στις 1:00 μ.μ.

https://athens.indymedia.org/post/1580079/
Εδω φαίνονται διαφωνίες στον Α/Α χωρο

17 Νοεμβρίου 2017 στις 10:43 π.μ.

Το λαλίστατο βαθυ κόκκινο ,βλεπει την ""κατάληψη" απλα προβληματική...Τα εχετε κανει πανω σας η¨" βλέπετε συντρόφους που εχουν κανει λαθος..?
Εδω η ΟΚΔΕ που θα τους συναντήσει μπροστά της αυριο ,μίλησε στα ισια....και ο ΓΓ θα ρωτήσει τον ρουβικωνα πρώτα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger