Home » , » Εκμετάλλευση.

Εκμετάλλευση.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 | 4:26 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αφορμή για την παρακάτω ανάρτηση μου έδωσε η είδηση ότι ορισμένες ιστοσελίδες  "για μερικά «κλικ» παραπάνω", διοχετεύουν ανυπόστατες φήμες για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στον καταμερισμό του λεγόμενου "κοινωνικού μερίσματος" που εξάγγειλε η κυβέρνηση. 

Η εκμετάλλευση του συνανθρώπου που βρίσκεται σε ανάγκη δεν είναι κάτι καινούριο. Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που μας εκμεταλλεύονται, αν κι αυτοί μαζί με τα αφεντικά, μας εκμεταλλεύονται κυρίως.
Προσοχή σε απατεώνες, αφού ΑΦΜ - ΑΜΚΑ κι άλλα προσωπικά στοιχεία μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να κερδίσουν κάποιοι εις βάρος σας. Ορισμένοι κακοήθεις επίσης παίζουν με τον πόνο των φτωχών για διάφορους άλλους λόγους…

Για το ψίχουλο που λέγεται «μέρισμα» δεν έχει καν ψηφιστεί νόμος. Σήμερα «την αρχή του νομοσχεδίου ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, η οποία δήλωσε επιφύλαξη για την Ολομέλεια. Η συνεδρίαση ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί την Δευτέρα, μετά την αναβολή της αυριανής λόγω εθνικού πένθους για την τραγωδία στην Δυτική Αττική». Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη, ενώ αναμένονται οι υπουργικές αποφάσεις που θα έχουν τις λεπτομέρειες.

\Να διαβάζετε πρώτα απ' όλα τα επίσημα έγγραφα (πχ τα ΦΕΚ), όχι διάφορους «ξερόλες». Είναι που είναι ξεροκόμματο το μέρισμα, ελπίζω να τουλάχιστο να μην υπάρξει χάος και ταλαιπωρία για τους ενδιαφερόμενους...

Να εκφράσω ακόμα την μεγάλη μου λύπη για τα θύματα των πλημμυρών, που έρχονται να προστεθούν στους νεκρούς των πολιτικών της καταστροφής και εκμετάλλευσης. Αν θέλουμε να δούμε προκοπή, πρέπει να σταματήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την καταστροφή του Περιβάλλοντος με σκοπό το κέρδος.

Λένε ότι για να γίνει ένα αεροπορικό δυστύχημα χρειάζονται πολλοί παράγοντες. Το ίδιο ισχύει σε πολλές τραγωδίες. Δεν είναι μόνο το φαινόμενο του θερμοκηπίου αποτέλεσμα κι αυτό της καταχρηστικής πολιτικής. Υπάρχουν οι κακοτεχνίες. Σε κάποια σημεία κάθε χρόνο σχεδόν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης κάθε χρόνο ο κρατικός μηχανισμός αντί να προλαμβάνει, μετράει ζημίες και απώλειες. Άρα και η αδιαφορία των υπευθύνων…

Όλα αυτά γιατί δεν υπάρχει ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα. Γιατί το πρόσκαιρο κέρδος ενός ιδιώτη (εργολάβου πχ) ή ακόμα κι ενός κράτους, όπως φαίνεται, είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή… .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger