Home » » 1.2 δις ευρώ για να αγοράσουν Γαλλικές φρεγάτες FREMM θέλουν οι Τσίπρας-Καμμένος; Ένα αντεργατικό σκάνδαλο με ιστορία...

1.2 δις ευρώ για να αγοράσουν Γαλλικές φρεγάτες FREMM θέλουν οι Τσίπρας-Καμμένος; Ένα αντεργατικό σκάνδαλο με ιστορία...

Από Unknown , Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 | 10:08 π.μ.

Οι πολεμικοί εξοπλισμοί αποτελούν όχι μόνο ένα διαχρονικό Σκάνδαλο του ελληνικού αστικού κόσμου, αλλά αποτέλεσαν τη βάση εφόρμησης για μια σειρά ισχυρούς επιχειρηματικούς Ομίλους (ΙΝΤACOM, Μυτιληναίος κλπ) και ταυτόχρονα βασική αιτία για την Χρεοκοπία.
Χρεοκοπία που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν για την λεηλασία της κοινωνικής περιουσίας και την δουλοποίηση   του εργαζόμενου λαού μας, την επιβολή της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης που κρίνεται απαραίτητη για την χάραξη των νέων οδών εργατικής λεηλασίας και εργοδοτικής κερδοφορίας.
Ενώ λοιπόν η κυβερνητική προπαγάνδα χτίζει το Μύθο του "βγαίνουμε από τα Μνημόνια", ψηφίζοντας νέα Μνημόνια ακόμη πιο ισχυρών πληγμάτων στον κόσμο της εργασίας, προχωρά σε κολοσσιαίους εξοπλισμούς, με ιδιαίτερους στόχους την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με τον εκσυγχρονισμό των F16 και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με τις πανάκριβες Φρεγάτες FREMM.
Τα ιλιγγιώδη ποσά ζαλίζουν:
  • 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια για τα αμερικανικά F16.
  • 500-600 εκατομμύρια ευρώ για την κάθε μια από τις δύο γαλλικές φρεγάτες που θέλει να προμηθευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μάλιστα, έγγραφο αίτημα πρόκειται να υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση εντός του επόμενου μήνα, ενώ κυβερνητικές πηγές διαρρέουν την πληροφορία περί ύπαρξης προφορικής συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα-Μακρόν. Εναλλακτικά εξετάζεται το ζήτημα της προμήθειας γαλλικών κορβετών τύπου Gowind.
Ανάλογες πληροφορίες φυσικά υπήρξαν πάμπολλες κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα μεταξύ των Σαμαρά-Ολάντ, χωρίς να υλοποιηθούν.
Σημασία, όμως έχει να δούμε ότι αυτές οι εξελίξεις συνδέονται άμεσα με τις αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Ενοποίηση -με ιδιαίτερη πτυχή την Ενοποίηση και ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας, κάτι που ενδιαφέρει σφόδρα τους Έλληνες επιχειρηματίες- και την Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή με στρατηγική σημασία για το Διεθνές Εμπόριο και τις ενεργειακές ροές, τα ενεργειακά κοιτάσματα, και τους πολεμικούς σχεδιασμούς για την επαναχάρξη της Μέσης Ανατολής, την εκ νέου μοιρασιά της σε ζώνες επιρροής.
Ενώ η καθεστωτική προπαγάνδα μιλά "για την ειρήνη" που φέρνουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί τους, στην πραγματικότητα όλοι ετοιμάζονται για Πόλεμο και ενισχύονται πολιτικά και στρατιωτικά. 
Ο λογαριασμός για την διεκδίκηση ΑΟΖ, ενεργειακών κοιτασμάτων, του Μεγαλοιδεατισμού που θέλει αναβάθμιση του ελληνικού ιμπεριαλιστικού ρόλου από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο έρχεται: προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών-ΟΒΑ, Άξονες του πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου!
Από τον εργαζόμενο λαό μας αρπάζουν μισθό-σύνταξη-κοινωνικές παροχές-σπίτι και ταυτόχρονα δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ για να προμηθευτούν τα γερμανικά Υποβρύχια, τα αμερικανικά Ανθυποβρυχιακά Αεροσκάφη ORION και τώρα τις γαλλικές Φρεγάτες FREMM!  
Πλέον, ακόμη και ο αστικό τύπος πετά στην άκρη τους μύθους "για τις ανάγκες της εθνικής άμυνας"! 
Η εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" γράφει στο κείμενο της "Στα σκαριά η προμήθεια δύο φρεγατών από τη Γαλλία" (12/1/2018): 
"σε κάθε περίπτωση στις προδιαγραφές του πολεμικού Ναυτικού προκρίνονται οι Fremm ως οι φρεγάτες με ενισχυμένες αντιαεροπορικές δυνατότητες και κυρίως προβολή παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία αποκτά αυξανόμενη σημασία για την Ελλάδα, αλλά και τον χώρο συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ.[...] αφετέρου λόγω της διαφαινόμενης αύξησης της ανάγκης παρουσίας της Ελλάδας στην ανοικτή θάλασσα".
Φέρνουμε ξανά στο προσκήνιο κείμενα που αναδεικνύουν όλο το αμαρτωλό παρελθόν των Γαλλικών Φρεγατών FREMM!
Ιδιαίτερα αξίζει να τονιστεί το κείμενο της 11ης Μαΐου 2010, "1,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ" από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, που καταγράφονταν τα εξής:

"Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη-καταγγελία του Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ, Γάλλου ευρωβουλευτή και ηγέτη των Πρασίνων, ότι όπως του εκμυστηρεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του είπαν ότι για να τον βοηθήσουν θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει τα συμβόλαια για τους εξοπλισμούς που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή! Αν όντως ευσταθούν οι αποκαλύψεις Κον - Μπεντίτ, ο Ν. Σαρκοζί εννοούσε την αποπληρωμή των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90 ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και την υλοποίηση των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ που ελήφθησαν επί κυβέρνησης Καραμανλή για αγορά επιπλέον 15 ελικοπτέρων Super Puma ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ και κυρίως των φρεγατών FREMM που αναμένεται να αγγίξει τα 3 δισ. ευρώ.

Οι φρεγάτες

Ειδικότερα, για το πρόγραμμα κατασκευής στα ναυπηγεία Ελευσίνας τεσσάρων φρεγατών FREMM η Γαλλία δίνει μεγάλη σημασία. Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη βδομάδα στην καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας FREMM στα γαλλικά ναυπηγεία, ανάμεσα στην ολιγομελή αντιπροσωπεία που υποδέχτηκε τον Ν. Σαρκοζί ήταν και ο Ν. Ταβουλάρης, ιδιοκτήτης του ναυπηγείου Ελευσίνας. Υπέρ της άμεσης έναρξης υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος έχει ταχθεί ο Θ. Πάγκαλος και έχει συμφωνήσει στη Βουλή η Λούκα Κατσέλη ύστερα από σχετική επισήμανση του Γ. Καρατζαφέρη".

Όμως, η προσπάθεια για την πώληση των Γαλλικών Φρεγατών στο Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζεται τα επόμενα έτη και αξίζει να μελετηθούν τα κείμενα που ακολουθούν:



Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013
Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ-ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ!

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013
Τι σημαίνει η γαλλική πρόταση για "δανεισμό" φρεγατών Fremm. Τι γράφει η Figaro http://diktiospartakos.blogspot.gr

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Το θέμα είναι ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία να μην μείνουν θεατές των εξελίξεων. Να μην περιμένουν μοιρολατρικά την ολέθρια κατάληξη των διαφόρων πολεμικών σεναρίων.
Εξάλλου, ο πόλεμος δεν είναι μόνο ενδεχόμενο στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι η καθημερινότητα της ταξικής πάλης με την εκτίναξη της πολεμοκαπηλείας και της πολεμικής προετοιμασίας, την συγκρότηση "εθνικών μετώπων", με την δουλοποίηση των εργαζομένων, την κλοπή συντάξεων-κοινωνικών παροχών-σπιτιών και κόπων μιας ζωής.
Δεν υπάρχει για μας κανένα εθνικό συμφέρον. 
Να γίνουμε εμείς ο κίνδυνος της ανατροπής τους.
ΔΕ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ 
ΓΙΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ - 
ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ- ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Δεν υπάρχει για μας κανένα εθνικό συμφέρον. Τίποτα «εθνικό» να υπηρετήσουμε και για αυτό να θυσιαστούμε. Είναι αστικές, ταξικές πολιτικές που αφορούν την επιδίωξη κερδών για τον ελληνικό αστικό κόσμο που προπαγανδίζονται ως «εθνικές ιδέες», για να επιβάλλουν «εθνική ενότητα», δηλαδή την υποταγή των εργαζομένων είτε με την προπαγάνδα είτε με την κρατική τρομοκρατία.
Πολιτικές επιλογές άμεσα συνδεδεμένες με το νέο μοντέλο αστικής ανάπτυξης του Επιχειρηματικού κράτους Πολέμου-Καταστολής που απαιτεί τη δουλοποίηση των εργαζομένων, απαιτούν τεράστιες θυσίες για αγορές όπλων και νέους μισθοφόρους, εμπλέκουν τον λαό μας ακόμη πιο ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο ξαναναμοίρασμα της περιοχής, χαράσσοντας ξανά τα σύνορα με το αίμα των λαών.
Καταδικάζουμε τις συμμαχίες με το κράτος κατακτητή Ισραήλ και τους δικτάτορες της Αιγύπτου. 
Το παρόν και μέλλον μας ως εργαζόμενοι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον Τούρκο και Κούρδο εργάτη, τον εξεγερμένο του Παρισίου, της Ροζάβα και της Αραβικής Άνοιξης που σήμερα "δοκιμάζει" τον εμφύλιο-τη δικτατορία-την ιμπεριαλιστική επέμβαση, το μετανάστη-πρόσφυγα από την Συρία, την Αφρική και την Ασία.
Πρέπει τώρα το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να κάνει ξεκάθαρο ότι «Δεν Πολεμάμε-Δεν Καταστέλλουμε για τα συμφέροντα τους». 
Να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μαχητικού ανατρεπτικού εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος. 
Αυτή η κυβέρνηση και η αστική πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. Η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών πρέπει να Ανατραπεί. 
Κοινός είναι ο εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ: Ο κόσμος της εργασίας. Η μόνη ρεαλιστική απάντηση προς όφελος των μεταναστών αλλά και της εργατικής τάξης των ευρωπαϊκών χωρών είναι ο κοινός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία και στο Κεφάλαιο που κάνουν πολέμους και σπέρνουν θανάτους και μεταναστευτικά ρεύματα, προσπαθώντας ύστερα να τα εκμεταλλευτούν προς όφελος τους.
Παλεύουμε για: 
Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ευρωστρατό-Frontex με στόχο να διαλυθούν οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί πολεμικοί-κατασταλτικοί μηχανισμοί. 
Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου και να κλείσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Απρόσκοπτη είσοδος-έξοδος των μεταναστών από τα σύνορα. 
Νομιμοποίηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε όλους μετανάστες.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger