Home » , » Μέχρι να κάνουμε πράξη ένα όνειρο

Μέχρι να κάνουμε πράξη ένα όνειρο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 | 10:51 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Οι κομμουνιστές και όλες οι αριστερές πατριωτικές δυνάμεις στη Ρωσία καταλαβαίνουν ότι ο Κομμουνισμός είναι τόσο κοντά στον Χριστιανισμό όσο η μορφή του καπιταλισμού που υπάρχει στη χώρα μας σήμερα και η οικονομία μας είναι πολύ μακριά από τον Χριστιανισμό». 

Ivan Melnikov μέλος του Κ.Κ. Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επειδή οι δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Πούτιν είχαν πολλές ερμηνείες από τα ελληνικά ΜΜΕ θα πούμε τι ειπώθηκε και για ποιο λόγο.

"Ίσως θα πω κάτι σε κάποιον να μην αρέσει, αλλά αυτό είναι ο τρόπος που το βλέπω", δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνέντευξη για ένα ντοκιμαντέρ.
«Πρώτα απ 'όλα, η πίστη μας βοηθούσε πάντα, να γίνουμε ισχυρότεροι κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας, είχε περάσει δύσκολες στιγμές… Υπήρχαν εκείνα τα χρόνια μαχητικού αθεϊσμού, όταν οι ιερείς εξαλείφθηκαν, οι εκκλησίες καταστράφηκαν, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία. Η κομμουνιστική ιδεολογία είναι παρόμοια με τον Χριστιανισμό, στην πράξη: Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, Δικαιοσύνη - όλα βρίσκονται στην Αγία Γραφή, είναι όλα εκεί. Κι ο κώδικας της οικοδόμησης του Κομμουνισμού; Αυτό είναι εξύψωση, είναι απλά ένα τόσο πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο, τίποτα καινούργιο δεν εφευρέθηκε… 
Κοιτάξτε, ο Λένιν τέθηκε σε μαυσωλείο. Πώς αυτό είναι διαφορετικό από τα λείψανα των αγίων για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και μόνο για τους Χριστιανούς; Όταν λένε ότι δεν υπάρχει τέτοια παράδοση στο Χριστιανισμό… Λοιπόν, να πάτε, να πάτε στον Άθω και να ρίξετε μια ματιά, υπάρχουν λείψανα των αγίων εκεί και έχουμε τα ιερά λείψανα εδώ».

Ο λόγος λοιπόν που ειπώθηκαν τα παραπάνω είναι η διαμάχη για την ταφή (ή όχι) της σωρού του Λένιν.
Χριστιανισμός και Κομουνισμός έχουν τεράστιες διαφορές, τις έχουμε πει στο παρελθόν. Όμως στην όλη υπόθεση υπάρχει κάτι πολύ θετικό, που παραδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας. Ο Λένιν εμπνέει τους Ρώσους. Μαζί φυσικά κι ο Στάλιν. Όλο και περισσότεροι Ρώσοι φαίνεται να αναπολούν την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης.

Κάποιοι βολεμένοι με την τωρινή κατάσταση της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης, φοβούνται ότι ο Κομμουνισμός θα επιστρέψει. Έτσι προσπαθούν να απομακρύνουν τη σωρό του Λένιν πιστεύοντας πως μπορούν να θάψουν την Ελπίδα. 

Ο σημερινός Πρόεδρος της Ρωσίας κάθε άλλο παρά Κομμουνιστής είναι. Είναι όμως έξυπνος. Γνωρίζει πως, αν πειράξει το σώμα του Λένιν, αυτό θα γυρίσει εναντίον του. Βλέπετε η Ελπίδα δεν πεθαίνει κι ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ - Λένιν έδωσε πολύ περισσότερα από Ελπίδα. Έκανε πράξη ένα Όνειρο: Σταμάτησε την καταπίεση των εργατών από τους πλούσιους τυράννους. Έβαλε τις βάσεις για να γίνει η Σοβιετική Ένωση μια υπερδύναμη τεχνολογική, οικονομική και στρατιωτική, από μια παρηκμασμένη, οπισθοδρομική χώρα... Αυτό είναι μεγάλο «θαύμα». Μπορεί να μην είναι Άγιος σύμφωνα με τον ορισμό του Χριστιανισμού είναι όμως από τους σπουδαιότερους ηγέτες της Παγκόσμιας Ιστορίας. Άλλαξε πραγματικά τον κόσμο κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger