Home » , » Πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών ζήτησαν ΕΚΤ και SSM

Πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών ζήτησαν ΕΚΤ και SSM

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 | 3:37 μ.μ.

Πηγή: 902.gr

Πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών φαίνεται πως ζήτησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού των τραπεζών (SSM) από τους εκπροσώπους των ελληνικών συστημικών τραπεζών σε συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα στη Φραγκφούρτη, στην έδρα της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ελληνικά δημοσιεύματα, τέθηκε ευθέως θέμα για πλειστηριασμούς ακίνητων άσχετα από το ύψος της αξίας τους, δηλαδή να μην υπάρχει προστασία σε σπίτια με αντικειμενική αξία έως 280.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα, αν δεν έχουν ενταχθεί οι δανειολήπτες - ιδιοκτήτες τους στον αποκαλούμενο «νόμο Κατσέλη» που ούτως ή άλλως λήγει στις 31/12/2018. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είναι στον αέρα και αφ' ετέρου ακόμη και αυτή «η συμφωνία κυρίων» μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών δεν αποτελεί καμία προστασία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπεναουά Κερέ, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του SSM, ζήτησαν να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί και για «κόκκινα» δάνεια μικρής αξίας που κυρίως αφορούν την αγορά πρώτης κατοικίας και να εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη και φυσικά μέχρι και το 2018. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών επανέλαβαν τη δέσμευση για δραστική μείωση των «κόκκινων» δανείων εντός του 2018, ενόψει και του στρες τεστ που θα γίνει το Μάρτη.

Η κυβέρνηση με συγκεκριμένες κινήσεις διευκολύνει τις τράπεζες καθώς από τις 21 Φλεβάρη οι πλειστηριασμοί θα είναι ηλεκτρονικοί και από την 1η Μάη ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται και για οφειλές προς το Δημόσιο (εφορίες) και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ήδη έχει ψηφίσει αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος όσων κινητοποιούνται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger