Home » , » Πλειστηριασμοί: "Αλλα μελετούν τα βόδια και άλλα σκέπτεται ο ζευγάς"

Πλειστηριασμοί: "Αλλα μελετούν τα βόδια και άλλα σκέπτεται ο ζευγάς"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 | 7:25 π.μ.

Δεν νομίζουμε να έχει ιστορικό προηγούμενο η ελληνική αστυνομία, να καταστρώνει ένα ολόκληρο επιτελικό σχέδιο και να το θέτει σε εφαρμογή, για να "προστατέψει" -υποτίθεται- ένα κλάδο εργαζομένων.

Φυσικά μην πάει το μυαλό σας ότι η ελληνική κυβέρνηση ενδιαφέρετε καθόλου που στις μέρες μας η εργοδοτική τρομοκρατία έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις και οι εργάτες βιώνουν αδιανόητες καταστάσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Αλλο είναι που "καίει" την κυβέρνηση. Το να συμμορφωθεί δηλαδή στις εντολές που παίρνει από τους "εταίρους της".

"Αυστηρές συστάσεις προς τις αρχές και τις τράπεζες να εφαρμόσουν όλα τα εργαλεία, εξαντλώντας μάλιστα όλα τα περιθώρια διεξαγωγής πλειστηριασμών με στόχο την μείωση του βουνού των μη εξυπηρετούμενων δανείων κάνει η Κομισιόν στην Έκθεση Συμμόρφωσης.

Το 2018 οι ελληνικές τράπεζες σχεδιάζουν σύμφωνα με τα πλάνα τους να προχωρήσουν σε 10.000 πλειστηριασμούς ακινήτων και οι δανειστές καλούν τις τράπεζες να ανεβάσουν το αριθμό στους 40.000 πλειστηριασμούς σε ετήσια βάση τα επόμενα τρία χρόνια", διαβάζουμε στην είδηση.

Καπάκι έρχεται και η σημερινή εφημερίδα "Καθημερινή" για να μας γράψει ότι η κυβέρνηση του "γιες μεν" σπεύδει με κάθε τρόπο να υλοποιήσει τις εντολές που παίρνει από τους ξένους "συνεταίρους" της, που "συμπτωματικά" είναι απολύτως ταυτόσημες με τις απόψεις του κεντρικού Ελληνα τραπεζίτη, του Στουρνάρα.

Επειδή απαραίτητο στο να υλοποιηθεί αυτή η βρόμικη δουλειά είναι να γίνουν τσιράκια των αρπακτικών και κάποιοι συμβολαιογράφοι, και με δεδομένη την αντιπάθεια που συγκεντρώνεται στο πρόσωπο τους, η οποία δεν εκφράζεται πάντα με "κόσμιο" τρόπο, η κυβέρνηση αναθέτει στους μπάτσους να τους "προστατέψουν".

«Ειδικό σχέδιο για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων της Αττικής έθεσε σε εφαρμογή η Ελληνική Αστυνομία.Προβλέπει αυξημένες περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ στις περιοχές της; Αθήνας με τα περισσότερα συμβολαιογραφεία, καθώς και την επιτήρηση των 18 γραφείων "στόχων" από αστυνομικούς με πολιτικά», μας γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα η φυλλάδα του Αλαφούζου.

Αυτούς τους σχεδιασμούς κάνει η κυβέρνηση. Πιθανολογούμε, όμως, ότι κάποιοι άλλοι κάνουν διαμετρικά αντίθετους. Και θα εκπλαγούν πολύ δυσάρεστα συμβολαιογράφοι και κυβέρνηση όταν θα τους δουν να υλοποιούνται. 

Υπάρχει και μια λαϊκή ρήση που λέει: "Αλλα μελετούν τα βόδια και άλλα σκέπτεται ο ζευγάς", και στη προκειμένη περίπτωση αυτό το λαϊκό ρητό πιστεύουμε ότι θα βρει πλήρη ανταπόκριση.

Μια υπόθεση κάνουμε και θα διαπιστώσουμε σύντομα αν θα επιβεβαιωθεί. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger