Home » , , » Μπουκάρισμα του "Ρουβίκωνα" στο "άντρο του πλουτοκράτη υπουργού" Τσακαλώτου

Μπουκάρισμα του "Ρουβίκωνα" στο "άντρο του πλουτοκράτη υπουργού" Τσακαλώτου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 | 5:44 μ.μ.

Νομίζουμε ότι δεν έχει προηγούμενο για τις τελευταίες δεκαετίες να υπάρχουν τόσο συχνές ακτιβίστικες δράσεις από αναρχική ομάδα όπως αυτές που πραγματοποιεί ο «Ρουβίκωνας». Κοντεύουμε να φτάσουμε στο σημείο όταν ακούμε απ’ τους τηλεοπτικούς δέκτες την τυποποιημένη έκφραση «σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας», να ξέρουμε ότι το ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει θα αναφέρετε σε ενέργεια αυτής της αναρχικής ομάδας.

Άλλη, λοιπόν μια καίρια συμβολική παρέμβαση είχαμε σήμερα από τον «Ρουβίκωνα» μέλη του οποίου, μαζί με συναγωνιστές τους από την Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, μπήκαν στο κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών στο κέντρο της Αθήνας. Μπουκάρισαν δηλαδή «στο άντρο του πλουτοκράτη υπουργού που θησαύρισε με χαρτοφυλάκια της JP Morgan και της Black Rock, στον τόπο όπου σφαγιάζονται εισοδήματα, συντάξεις και ζωές ανθρώπων, στα γραφεία που παίρνονται αποφάσεις για το ποιος θα ζήσει πλουσιοπάροχα και ποιος θα οδηγηθεί στην πλήρη εξαθλίωση και εν τέλει στην αυτοκτονία», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο τους, και αιφνιδιάζοντας τους παριστάμενους αστυνομικούς, πέταξαν τρικάκια τα οποία περιείχαν συνθήματα ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και αποχώρησαν.

Η οργανωμένη και περιφρουρημένη αυτή ακτιβίστικη δράση συνοδεύτηκε με μια προκήρυξη που δημοσιεύεται στο indymedia. Πρόκειται για ένα πολύ καλόγραμμένο κείμενο, με καίριες επισημάνσεις, απουσία κάθε βερμπαλισμού καθώς και λαϊκίστικης προσέγγισης το οποίο δίνει το στίγμα για το που αποσκοπούσε αυτή η ενέργεια.

«Βρεθήκαμε εδώ (φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού Τσακαλώτου)-για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Απέναντι στην καινούρια φοροληστρική λαίλαπα, στη πρωτοφανή επίθεση του δικαιώματος της απεργίας και της στέγασης, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε πρωτοφανή αντίσταση. Πολύπλευρη και πολυμέτωπη άγρια ταξική πάλη που θα καταστήσει τις βουλές της ανενεργές. Επίθεση σε κάθε ιμάντα που μεταβιβάζει αυτή την απάνθρωπη πολιτική, είτε εκείνοι συνδέονται με τα υψηλότερα των εξουσιαστικών κλιμακίων, είτε με τα χαμηλότερα που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη βρώμικη δουλειά, όπως συμβαίνει με τους συμβολαιογράφους που σκέφτονται να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς», διαβάζουμε σ’ αυτό μεταξύ άλλων.

Και πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι μπορεί η κυβέρνηση να θεώρησε ότι με νόμο ο οποίος προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη που θα συνοδεύεται με ποινή φυλάκισης σε όσους εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους σε δανειολήπτες που έχουν πέσει στα νύχια τραπεζιτών – τοκογλύφων, θα «προστατέψει» τα τσιράκια των «αρπακτικών» το κείμενο του «Ρουβίκωνα» όμως δεν θα τους ενθουσιάσει αφού αναφέρει:

«Απαντάμε τόσο στη κυβέρνηση, όσο και στους τραπεζίτες, στα διεθνή μαφιόζικα funds και στον εκτελεστικό βραχίονα όλων τούτων, δηλαδή στους συμβολαιογράφους που ακονίζουν τα δόντια τους (με προεξέχοντα τον υπόδικο πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων, Γιώργο Ρούσκα – για αυτό το συγκεκριμένο κατακάθι και το ποιόν του απαιτείται ξεχωριστό πολυσέλιδο κείμενο), ότι κανένα πολυνομοσχέδιο, καμία τροπολογία, κανένας νόμος, καμία κατασταλτική μέθοδος δε σταμάτησε ποτέ το δίκιο και αυτό θα το κατανοήσει εμφατικά όλος αυτός ο συφερτός που αναφέραμε, λίαν συντόμως».

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε ότι ο Γιώργος Ρούσκα, πρόεδρος του συμβολαιογράφων Αθήνας, βρίσκεται υπόδικος για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα (έχει στην πλάτη του ένα κατηγορητήριο το οποίο περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα), ενώ πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανοιχτή επιστολή που του απεύθυνε, ένας δανειολήπτης.


Δεν είναι επίσης χωρίς σημασία το ότι το δεύτερο «βαρύ κανόνι» που πυροβολεί ενάντια σε όσους αντιστέκονται στο κοινωνικό έγκλημα που προωθούν κυβέρνηση –«δεσμοί» λέγεται Ιωάννα Μπιλίση- Χρουσαλά και είναι η πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης. Αυτή, λοιπόν, η τύπισσα ("συμβολαιογραφική χολέρα" την είχαμε ονομάσει), που έπαιρνε σβάρνα τα τηλεοπτικά μέσα εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της γιατί το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς δεν την "άφηνε να κάνει την δουλειά της" και "καταπατούσε τους νόμους", σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενη, σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα, για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου. Κατηγορείτε ότι υπεξέρεσε μισό εκατομμύριο ευρώ από πλειστηριασμούς.

Τα παραπάνω για να σχηματίσουμε μια εικόνα για το ποιοι είναι οι συνεργοί στο κοινωνικό έγκλημα που πραγματοποιεί η άθλια συγκυβέρνηση μέσω των πληστηριασμών.

Ολοκληρώνοντας παραθέτουμε την κατακλείδα του κειμένου που αναφέραμε:  

 Στέλνουμε συντροφικό σινιάλο σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, κάθε συλλογικότητα και κίνημα που ορθώνει οδόφραγμα απέναντι σε όλους εκείνους που απλώνουν το χέρι τους στην πρώτη κατοικία, που ξηλώνουν κοινωνικά κεκτημένα, που φτωχοποιούν και επιτίθενται στην τάξη μας. Παράλληλα, καλούμε τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, εκείνους που άμεσα απειλούνται να βρεθούν στο δρόμο, τους εκμεταλλευόμενους και τους απόκληρους αυτού του κόσμου, να πλαισιώσουν τον αγώνα μας. Το κράτος αισθάνεται παντοδύναμο κρατώντας και το καρπούζι και το μαχαίρι. Ας το αφοπλίσουμε…

⏩Από την πρώτη κατοικία έως την απεργία, δεν έχει τέλος του Σύριζα η αλητεία.

⏩Κανένας μόνος του απέναντι στο κράτος.

⏩Αγώνας μέχρι την πλήρη κατάλυση του καπιταλισμού και κάθε εξουσίας.  

Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας


Μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger