Home » , » Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη! Ανεπιθύμητος ο πρόεδρος του κράτους που δολοφονεί και φυλακίζει παιδιά! Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι !

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη! Ανεπιθύμητος ο πρόεδρος του κράτους που δολοφονεί και φυλακίζει παιδιά! Λευτεριά στην Αχέντ Ταμίμι !

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 | 7:13 μ.μ.

Στις 30 Γενάρη επισκέπτεται την πόλη μας ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρουεβέν Ριβλίν, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο του ολοκαυτώματος των εβραίων της πόλης.

Στεκόμαστε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα θύματα ιδιαίτερα του εβραϊκού λαού αλλά και των υπόλοιπων λαών  από τη ναζιστική θηριωδία, απέναντι στην οποία δώσαμε και δίνουμε μάχες ως αριστερές δυνάμεις τόσο στα πεδία των μαχών παλιότερα, όσο και στις ιδεολογοπολιτικές μάχες του  σήμερα, που το "αυγό του φιδιού" εκτρέφεται από τα μνημόνια και την οικονομική κρίση. Ιδιαίτερα στην πόλη μας την Θεσσαλονίκη όπου εξοντώθηκαν, αφού μεταφέρθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, δεκάδες χιλιάδες Εβραίοι.

Στην πράξη, τα θύματα του ναζισμού δεν τα τιμά η ίδια η κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία με την παρατεινόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, βασανισμούς παλαιστινίων, δολοφονίες,  συλλήψεις 400 ανήλικων παιδιών, αποκλεισμό της Γάζας, κτίσιμο τείχους κτλ., επιχειρεί να αφανίσει έναν ολόκληρο λαό, στερώντας του το δικαίωμα να έχει δικό του κράτος.

 Επίλεκτοι σύμμαχοι σ΄αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, είναι πρωτίστως οι ΗΠΑ, που με την πρόσφατη ενέργεια του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, πρόσθεσαν κι άλλη πυρίτιδα την ήδη φλεγόμενη περιοχή, ωθώντας σε μια νέα ιντιφάντα. Επειδή η διεθνιστική αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό είναι παραπάνω από αυτονόητη, επειδή η ισραηλινή κυβέρνηση διαπράττει  εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, επειδή η αντίθεσή μας στη συγκρότηση στρατηγικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ υπό τις ΗΠΑ  που προωθεί και  η ελληνική κυβέρνηση είναι δεδομένη, επειδή θεωρούμε ότι τα θύματα του ναζισμού τα τιμούμε με τον αγώνα μας για να μην επαναληφθούν.

Καλούμε τον λαό της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα μπροστά στο Αμερικάνικο Προξενείο, σε συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, για να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό,  ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στο έγκλημα που γίνεται σε βάρος του, ενάντια στην επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, που για εμάς, είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας.

➤         ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

➤         ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ

➤         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

➤         ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

➤         ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΕΝΤ ΤΑΜΙΜΙ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Τρίτη 30 Ιανουαρίου, 6.30μμ

Αμερικάνικο Προξενείο, Τσιμισκή και Αριστοτέλους

Οργανώσεις, Φορείς,  Συλλογικότητες  Θεσσαλονίκης
Ένωση φίλων Παλαιστίνης
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger