Home » , » Οι ΗΠΑ έχουν απελπιστεί από την επέλαση και τις νίκες του Συριακού Αραβικού Στρατού

Οι ΗΠΑ έχουν απελπιστεί από την επέλαση και τις νίκες του Συριακού Αραβικού Στρατού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 | 4:14 π.μ.

 Γράφει ο mitsos175.

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός πέτυχε νέες νίκες στα Νότια του Χαλεπιού διασπώντας τις άμυνες των ισλαμιστών μισθοφόρων, απελευθερώνοντας πολλές νέες πόλεις. Ο Σύριος Πρόεδρος Άσαντ λοιπόν δεν έχει κανένα λόγο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, αφού πετυχαίνει πλήρως το σκοπό του με τα συμβατικά. Επιπλέον χρήση χημικών θα ωφελούσε μόνο τους ξενοκίνητους φασίστες που αυτοαποκαλούνται “αντιπολίτευση”, αφού θα έδινε αφορμή στις ΗΠΑ να χτυπήσουν τη Συρία και να εμπλακούν άμεσα στο πόλεμο. Η CIA επομένως ετοιμάζει προβοκάτσια. Έχουμε πει πως χημικά χρησιμοποιήθηκαν μόνο από τους τρομοκράτες που μάχονται τον Άσαντ. Τα χημικά είναι τα πιο εύκολα στην κατασκευή φτηνά όπλα.

Οι ΗΠΑ έχουν απελπιστεί. Οι μισθοφόροι τους παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια από ΝΑΤΟ - Σαουδική Αραβία χάνουν συνέχεια έδαφος. Οι Κούρδοι αρχίζουν και βλέπουν πως οι Αμερικάνοι τους πούλησαν, στους Τούρκους, τους οποίους άλλωστε ελέγχουν απόλυτα, παρά το θέατρο του Σουλτάνου, οποίος παίζει διπλό παιχνίδι με τους Ρώσους.

Η Τουρκία ως τώρα όχι μόνο απέτυχε στο να καταλάβει το Αφρίν, αλλά είχε τρομακτικές απώλειες: “473 Τούρκοι στρατιώτες και μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν σε μία εβδομάδα, 36 οχήματα καταστράφηκαν, κάποια τα κατέλαβαν Κούρδοι μαχητές, ενώ οι εισβολείς δεν μπόρεσαν να καταλάβουν κανένα σημείο στρατηγικής σημασίας, παρά την τεραστία αριθμητική υπεροχή, το βαρύ οπλισμό και την υποστήριξη αεροσκαφών”. Οι Τούρκοι έχουν λυσσάξει, έτσι επιδίδονται σε βομβαρδισμούς αμάχων και άλλα εγκλήματα πολέμου.

Πριν λίγες μέρες η Τουρκία σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου αποπειράθηκε να μπει ανάμεσα στο Συριακό στρατό και τις συμμορίες της δήθεν αντιπολίτευσης. Ο σκοπός της προφανής: Η κατοχή εδαφών, η διάσωση των μισθοφόρων, η διάσπαση της Συρίας και η παράταση του πολέμου. Πλήρωσαν το θράσος τους πανάκριβα, με εξευτελισμό και βαρύτατες απώλειες, η δε φάλαγγα 100+ οχημάτων γεμάτων με στρατιώτες και υλικό που θα “σταματούσε τον Άσαντ” διαλύθηκε ενώ τα απομεινάρια της υποχώρησαν άτακτα. Είπαν ότι τους επιτέθηκαν “τρομοκράτες”. Οι τρομοκράτες όμως είναι σύμμαχοι της Τουρκίας, σφάζουν και λεηλατούν αμάχους. Άλλοι δεν δέχτηκαν τετελεσμένα.

Οι ΗΠΑ βλέποντας πως τα τσιράκια τους (ακόμα και οι Τούρκοι) έχουν αποτύχει οικτρά, ετοιμάζονται για να εισβάλουν οι ίδιες στη Συρία. Αυτό, αν τελικά γίνει, θα οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Η Ρωσία έδειξε στην Τουρκία και κατ' επέκταση στο ΝΑΤΟ, πως δεν θα αφήσει μια περιοχή υψίστης στρατηγικής σημασίας για την ίδια. Δεν πρόκειται να δεχτεί περικύκλωση του Ιράν ώστε οι ΗΠΑ να βάλουν στο χέρι όλα τα αποθέματα του πετρελαίου. Η Αμερική έχει κερδίσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Είναι διατεθειμένοι να τα ρισκάρουν ΟΛΑ για να αντιστρέψουν την ήττα τους στη Συρία;
Οι Ρώσοι πάντως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την οικονομία τους να εξαρτάται από τη Δύση. Ας το έχουν υπόψη τους τα αμερικάνικα γεράκια.
Η λογική λέει πως πρέπει να αποδεχθούν τη νίκη του Άσαντ, ώστε να γίνει επιτέλους ειρήνη, αλλά δυστυχώς η λογική απουσιάζει... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger