Home » , , » Μιλάει για "παρακράτος" και "υπόκοσμο" ο Γ. Πρετεντέρης, Ενας γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων

Μιλάει για "παρακράτος" και "υπόκοσμο" ο Γ. Πρετεντέρης, Ενας γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων

Από giorgis , Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 | 10:50 μ.μ.

Του Γ.Γ.

"Αν η επόμενη κυβέρνηση θέλει πραγματικά να κυβερνήσει, είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να καθαρίσει το ιδιότυπο μείγμα παρακράτος και υποκόσμου που περιβάλλει την σημερινή κυβερνητική εξουσία".

Γιάννης Πρετεντέρης - "ΒΗΜΑ" 11/2/2018

Κοιτάξτε ποιος μιλάει για παρακράτος και υπόκοσμο! «Ενας γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων, ένας «γυμνοσάλιαγκας του εκσυγχρονισμού» όπως ευφυώς τον είχε χαρακτηρίσει ο «Ριζοσπάστης».

Το ζήτημα όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι άλλο. Γιατί όλη αυτή η αγωνιώδεις προσπάθεια του Γιάννη Πρετεντέρη να απαξιώσει όσο γίνετε τα όσα βλέπουν την δημοσιότητα με το σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis;

Πώς διάολο έβγαλε το συμπέρασμα ότι το κυβερνητικό κόμμα επιδίδεται σε "λασπομαχία" με στόχο τους πολιτικούς του αντιπάλους και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με "το βρισίδι και το σκούξιμο, επιδιώκει να κερδίσει τις εκλογές"; 
Και είναι τυχαίο ότι επαναλαμβάνει ακριβώς αυτά που ισχυρίζονται οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο -Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος κ.α - ότι οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis δεν έχουν καμιά ουσιαστική αξία και ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς "κινήθηκε εκτός συνταγματικών πλαισίων";

Και είναι αξιοσημείωτο ότι διαχρονικά κάθε φορά που ο λεγόμενος "καλός κόσμος" παρουσιάζεται να έχει συμμετοχή σε λοβιτούρες, ο Γ. Πρεπεντέρης παρουσιάζεται αυτόκλητος υπερασπιστής του.
«Σε αυτή τη χώρα που καταρρέει και με μια κυβέρνηση που διαλύεται, ξημεροβραδιάζεται με τη λίστα Λαγκάρντ, τη Siemens, τον Παπασταύρου, τη διαπλοκή και ό,τι γράφει η κάθε πατσαβούρα», έγραφε σε περασμένο κείμενο του.

Την βάρβαρη ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης την στιγματίζουμε καθημερινά. Αλλά όχι και να βάλουμε τιμητή της πολιτικής μας ζωής των Πρετεντεράκο. Είναι ένας τύπος απ' αυτούς που "δεν δικαιούται να μιλάνε" που θα 'λεγε και ο Β. Γιάννόπουλος.

Να θυμηθούμε λίγο τον ρόλο αυτού του κονδυλοφόρου, από απόσπασμα περασμένης ανάρτησή μας: Bασιλικότερος του βασιλέως στην υπόθεση του Οτσαλάν. ΝΑΤΟικότερος του ΝΑΤΟ, ως προπαγανδιστής της «ανθρωπιστικής» δολοφονίας γυναικόπαιδων στη Γιουγκοσλαβία. Χειροκροτητής της γνωστής έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, που κρούει το σήμα του κινδύνου από τις φιλειρηνικές αντιιμπεριαλιστικές αντιδράσεις του ελληνικού λαού.

Ο εν λόγω "κύριος" λοιπόν, έχει αναγάγει την υποταγή και το ραγιαδισμό σε ύψιστο προτέρημα της ελληνικής φύσης. Με λίγα λόγια, λέει ό,τι όλοι οι γυμνοσάλιαγκες: είμαστε μικρή χώρα και δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς και τους άλλους ισχυρούς σε ό,τι πολιτική προωθούν, άρα πρέπει να κάτσουμε στα αβγά μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να γλείφουμε και να εκλιπαρούμε τους ξένους αφέντες, την οποιαδήποτε εξουσία.

Ακριβώς την ίδια τακτική γυμνοσάλιαγκα κρατάει εξυπηρετώντας και τα συμφέροντα των ντόπιων αφεντικών τους. Τσανακογλείφτης της εκάστοτε εξουσίας δεν διστάζει να συκοφαντήσει κάθε εργατικό αγώνα που γίνεται, να δώσει άλλοθι στον κυβερνητικό θίασο που κάθε φορά υπηρετεί για οποιοδήποτε αντιλαϊκά μέτρο παίρνει.

Ε, τέτοιοι γυμνοσάλιαγκες, υπηρέτες κάθε "ισχυρού", όπως ο Πρετεντέρης, το τελευταίο που δικαιούνται είναι να δίνουν μαθήματα «δημοκρατικής συμπεριφοράς» σε οποιονδήποτε, έστω και αυτοχαρακτηριζόμενο,  αριστερό σχηματισμό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:24 π.μ.

Μήπως όμως πρέπει να πούμε κάτι και για το Σκάνδαλο Καμμένου με τα όπλα στην Σαουδική Αραβία. Λέω μήπως..........

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger