Home » , » 15 Μάρτη 1944: Ενα φρικιαστικό έγκλημα που διέπραξαν οι πρόγονοι του Μιχαλολιάκου σε συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις στην Καλογρέζα

15 Μάρτη 1944: Ενα φρικιαστικό έγκλημα που διέπραξαν οι πρόγονοι του Μιχαλολιάκου σε συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις στην Καλογρέζα

Από giorgis , Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 | 1:49 π.μ.

Του Γ .Γ.

Ενα απ' τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, από τις εκατοντάδες που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής της χώρας μας, με τη καθοριστική συμμετοχή των γερμανοντυμένων ντόπιων καθαρμάτων, που στελέχωναν των εσμό των ταγματασφαλιτών και χωροφυλάκων, ξεκίνησε σαν σήμερα, το 1944 για να ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα με θύματα κατοίκους του συνοικισμού Καλογρέζα στην Αθήνα.

Από ένα βιβλίο - ντοκουμέντο, έκδοση του «Ριζοσπάστη» του 1944 που έχει τίτλο: «ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ» - και το οποίο υπάρχει ολόκληρο στον προσωπικό μου ιστότοπο- αντιγράφουμε κρατώντας την σύνταξη του πρωτοτύπου απλώς μετατρέποντας το πολυφωνικό σε μονοτονικό:

Είναι γνωστό πως από τις φυλακές Συγγρού με εντολή του Ράλλη απολύθηκαν πολλοί κατάδικοι εγκληματίες, διαρρήκτες και κλέφτες αφού δήλωσαν και κατατάχτηκαν στα τάγματα Ασφαλείας. 

Αυτές είναι οι ορδές που οι Γερμανοί, ο Γονατάς και ο Ράλλης ρίχνουν κατά των συνοικιών της Αθήνας, κατά του ηρωικού Λαού των επαρχιών και των ανταρτών μας.

Τα μεσάνυχτα της 15 του Μάρτη ξεκίνησε από το υπουργείο Ασφαλείας μια φάλαγγα με αυτοκίνητα από τσολιάδες, χωροφύλακες και γερμανούς για την Καλογρέζα με επικεφαλής τον Πλυτζανόπουλο, το Γκίνο. το Λάμπου και τον Μπός. Εζωσαν όλο το συνοικισμό. Τα χαράματα άρχισε η ηρωική εξόρμηση. Μπήκαν στα σπίτια τα λεηλάτησαν κι έπιασαν όλους τους άντρες του συνοικισμού. Τους έβαλαν γονατιστούς γύρω απ’ το σχολείο που είχαν το επιτελείο τους και τους κράτησαν με τα χέρια ψηλά όλη την ημέρα.

Διάλεξαν απ’ αυτούς με κατάλογο 5, τους πήραν στο σχολειό κι’ άρχισαν να τους χτυπούν τόσο που τους έκαναν αιμόφυρτη μάζα. Ανάμεσα σ' αυτούς και μια νέα κοπέλα 18 χρονών που αφού την έγδυσαν τελείως της έκαψαν τα βυζιά και της τύλιξαν το κορμί με το σύρμα ενός βούρδουλα. 
Αφού τελείωσε το μαρτύριο αυτό διάλεξαν άλλους 19 εργάτες τραβώντας τους από τα μαλλιά και τους παράδωσαν στο εκτελεστικό απόσπασμα του Μπές, των διερμηνέων του, των τσολιάδων και των χωροφυλάκων.

Θα μείνουν αξέχαστα για τις μελλούμενες Ελληνικές γενιές τα τελευταία λόγια ενός εργάτη προς το Λάμπου και Πλυτζανόπουλο: «Από σας δεν ζητάμε τίποτε. Πεθαίνουμε μόνο μέ τό παράπονο πώς δεν προφτάσαμε να ζήσουμε στην ελεύθερη 'Ελλάδα έστω καί μιάν ώρα».

Αφού εκτέλεσαν αυτούς τους 24 ήρωες με τη γνωστή γερμανικά μέθοδο Κατόν, σώριασαν στ’ αυτοκίνητα τους 200 άνδρες του συνοικισμού και τους τράβηξαν στο Χαϊδάρι οι γερμανοί σαν υλικό για σφάξιμο. Σπαραχτικές κραυγές και κατάρες συνόδεψαν τους απαίσιους κακούργους. Η εκδίκηση φώλιασε βαθειά μέσα στα στήθια της ηρωικής Καλογρέζας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger