Home » , , » O Στήβεν Χόκινγκ, ένας δεδηλωμένος άθεος και από τα σπουδαιότερα επιστημονικά μυαλά που υπήρξαν, πέθανε σήμερα.

O Στήβεν Χόκινγκ, ένας δεδηλωμένος άθεος και από τα σπουδαιότερα επιστημονικά μυαλά που υπήρξαν, πέθανε σήμερα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 | 7:38 π.μ.

O Στήβεν Χόκινγκ θεωρείτε ένα από τα σπουδαιότερα επιστημονικά μυαλά, που είχαν υπάρξει ποτέ στη Γη και ένα σύμβολο της ανθρώπινης θέλησης.
Αφησε σήμερα και σε ηλικία 76 ετών την τελευταία του πνοή, χαρίζοντας μας ένα τεράστιο επιστημονικό έργο, αν και για αρκετά χρόνια ήταν σχεδόν ολοκληρωτικά παράλυτος.

Δεν θα αναφερθούμε στην βιογραφία του την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Θα σταθούμε σε μια άλλη πτυχή της προσωπικότητας αυτού του τεράστιου επιστήμονα η οποία είτε θα παραληφθεί εντελώς, είτε θα υποβαθμιστεί από τα αφιερώματα που θα υπάρξουν γι' αυτόν. Και εννοούμε τον αγώνα που έκανε σαν δεδηλωμένος άθεος ενάντια σε όλες τις μεταφυσικές δοξασίες.

Ο πολυβραβευμένος κορυφαίος φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, σε δεκάδες συνεντεύξεις του εξηγούσε ότι  η επιστήμη πλέον δίνει σαφώς πιο πειστικές εξηγήσεις για το Σύμπαν, «απ’ότι τα θαύματα και τα παραμύθια των θρησκειών», ενώ είχε χαρακτηρίσει τις θεωρίες για τον παράδεισο και την μετά θάνατον ζωή ««παραμυθάκια για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι».

Μάλιστα πριν μερικά χρόνια στο φεστιβάλ Starmus στην Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά ο Χόκινγκ δήλωσε  πως: «Ήταν φυσικό να πιστεύουμε στο Θεό για όσον καιρό δεν είχαμε αναπτύξει τις επιστήμες. Όταν έγραφα στο Χρονικό του Χρόνου πως επιτυγχάνοντας μια ενοποιημένη θεωρία των φυσικών νόμων, οι επιστήμονες θα μπουν στο μυαλό του Θεού, εννοούσα πως θα γνωρίσουν όλα όσα θα γνώριζε και ο Θεός, αν υπήρχε. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει. Είμαι άθεος».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

14 Μαρτίου 2018 στις 8:33 π.μ.

Το παγκοσμιο ρασοφορο ιερατειο σημερα το γιορταζει καθως απαλλαχτηκε απο εναν
ακομη επιστημονα ο οποιος τεκμηριωνε την ανθπαρξια του θεου

14 Μαρτίου 2018 στις 12:01 μ.μ.

Melito κρατάμε το έργο και τα λεγόμενά του. Αυτά μένουν και θα συνεχίσουν να ενοχλούν το παγκόσμιο ρασοφόρο ιερατείο. Ο πόλεμος εναντίον τους συνεχίζεται και θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Πληροφορίες πάντως λένε ότι και η Λιάνα Κανέλλη ετοιμάζει πάρτυ στην Εκάλη...

V For Viva La Revolucion

14 Μαρτίου 2018 στις 5:14 μ.μ.

Leo@.Από χιούμορ σκίζεις.Βγάλε τή χολή σου γιά τό ΚΚΕ, αφού αυτό επιθυμεις και άσε τόν πλάγιο δρόμο.

14 Μαρτίου 2018 στις 9:31 μ.μ.

Melito Huuto εδώ γελάω.Εδώ πέρα παιδί μου σαν άθεοι δεν μπορέσατε να νικήσετε τις θρησκείες στα πρώην κομμουνιστικά κράτη που τις κυνηγούσατε,τις απαγορεύσατε κτλ αλλά όχι μόνο δεν εξαφανίστηκαν αντίθετα επέστρεψαν δριμύτερες μόλις κατάρευσαν τα αθειστικά σας καθεστώτα που καθάρισαν τόσο κόσμο απλώς γιατί έκαναν το έγκλημα να θρησκεύονται.Άντε λοιπόν ασχοληθείτε με κάτι άλλο γιατί ήδη δοκιμάσατε δυναμικά να εξαφανίσετε τις θρησκείες και αποτύχατε παταγωδώς.

15 Μαρτίου 2018 στις 12:05 μ.μ.

το αφγανισταν μετα την κυβερνηση που επηρεαζε η σοβιετικη ενωση ειναι γνωστο για τον θρησκευτικο φονταμενταλισμο και τις παπαρουνες. γελα ελληνα πομακε , προσεχε μονο μην εισπνευσεις λιβανι ή καπνο ακομα καλυτερα
οταν ανθρωπος χασει την ισορροπια του μπορει να βρεθει στο εδαφος, οταν καταρεει μια κοινωνια μπορει να βρεθει στα στασιμα νερα μιας θρησκειας.
μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι, οτι αυτων εστιν η βασιλεια των ουρανων
σημ. το πρωτο σκελος της προτασης δεν εξασφαλιζει το δευτερο, που αποτελει μελλοντικη αποδοση

15 Μαρτίου 2018 στις 8:26 μ.μ.

Είμαι Πομάκος και εμείς σαν Πομάκοι είμαστε μουσουλμάνοι(εκτός από τους αριστερούς Πομάκους αυτοί είναι φυσικά άθεοι).Το Αφγανιστάν πριν έρθουνε οι κομουνιστές και προσπαθήσουν να το κάνουν με την βία άθεο ήταν μια χαρά κράτος.Όταν ήρθανε οι κομμουνιστές άθεοι στην εξουσία τότε ο λαός αναγκάστηκε να επιλέξει μεταξύ κομμουνιστών άθεων Αφγανών(οπότε οι θρησκευόμενοι Αφγανοί θα εκτελούνταν ή θα φυλακίζοταν απλά επειδή ήταν θρησκευόμενοι) ή ταλιμπάν Αφγανών.Κι εγώ αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ κάποιου καθεσ΄τωτος που θα με καταδίωκε για την πίστη μου σαν μουσουλμάνος που είμαι κι ενός ταλιμπάν κράτους που θα με άφηνε να πιστεύω χωρίς να με φυλακίσει θα στήριζα καθαρά το ταλιμπάν κράτος(παρόλο που είμαι μετριοπαθής και φιλελεύθερος μουσουλμάνος).Η στήριξη που λέτε ότι παρέχετε οι αριστεροί σε εμάς τους μουσυολμάνους και ότι δήθεν μας προστατεύετε είναι παραμύθια της Χαλιμάς που καλλιεργούν την ισλαμοφοβία στους χριστιανούς συμπολίτες μας(σου λέει αν τους στηρίζει η αριστερά τους μουσουλμάνους τότε είναι ομοϊδεάτες της).Νομίζετε ότι ξεχνάμε τι τραβήξαμε σαν μουσουλμάνοι από εσάς τους αριστερούς άθεους επί κομμουνισμού σε Αλβανία,ΕΣΣΔ,Αφγανιστάν,Βοσνία-Γιουγκοσλαβία,Κόσοβο κτλ).Αν είχατε εξουσία πάλι τα ίδια θα μας κάνατε.ΔΕΝ θέλουμε την στήριξη των αριστερών σαν μουσουλμάνοι τέτοια στήριξη ενισχύει την ισλαμοφοβία και δυσφημίζει το ισλάμ.Δεν θέλουμε να μας υπερασπίζονται αυτοί που μας δίωκαν επί κομμουνιστικών καθεστώτων.Όσον αφορά τον Χόκινγκς τώρα θα έχει πλέον διαπιστώσει ότι έκανε τεράστιο λάθος που είπε ότι δεν υπάρχει θεός και θα το μετάνιωσε πικρά αλλά πλέον είναι αργά.Μόνος του επέλεξε την πορεία του και την μετά-θάνατον τύχη του. ''Εδώ κείτεται ένας άθεος ντυμένος καλά, που δεν έχει που να πάει΄''.

16 Μαρτίου 2018 στις 12:00 π.μ.

Ελληνας πομακος@Τί πίνεις βρέ φίλε καί δέν μας δίνεις;Τό έχεις κάψει τελείως.Μάλλον σέ πειράζει τό πολύ λιβάνι...

16 Μαρτίου 2018 στις 1:44 π.μ.

ποια προταση σου δεν ταιριαζει με τα υπολοιπα και με το ελληνας πομακος μουσουλμανος ;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger