Home » , » "Μυστική Ομάδα" φασιστών και ακροδεξιών σχεδίασε και οργάνωσε την επίθεση σε πρόσφυγες-μετανάστες στην Μυτιλήνη

"Μυστική Ομάδα" φασιστών και ακροδεξιών σχεδίασε και οργάνωσε την επίθεση σε πρόσφυγες-μετανάστες στην Μυτιλήνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 | 11:38 π.μ.

Τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι η φασιστική επίθεση που δέχτηκαν οι πρόσφυγες στην Μυτιλήνη δεν προήλθε από κάποια αυθόρμητη αντίδραση πολιτών αλλά ήταν αποτέλεσμα οργανωμένης και σχεδιασμένης κίνησης που πήρε την μορφή πανλεσβιακής φασιστικής κινητοποίησης.

Την πρωτοβουλία να προκαλέσει αυτή την τραμπούκικη επίθεση ενάντια σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους -η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάνω από 30 πρόσφυγες τραυματίες- είχαν αναλάβει τα ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία που συσπειρώνονται γύρω από την λεγόμενη «Πατριωτική Κίνηση Μυτιλήνης ΙΙ» και η οποία αυτοχαρακτηρίζεται "Μυστική Ομάδα" κάτι που από μόνο του μας δίνει να καταλάβουμε τους στόχους της.

Δεν ήταν μόνο τα διαδικτυακά μηνύματα τα οποία είχαν προηγηθεί και απευθυνόταν μόνο στους "μυημένους" που μας δείχνουν ότι η επιχείρηση που έγινε ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη. Αυτό διαπιστώνεται και από τον τρόπο που παρουσιάστηκαν οι "αγανακτισμένοι" πολίτες αρκετοί απ' τους οποίους ήταν εφοδιασμένοι με ρόπαλα, κροτίδες και φωτοβολίδες έχοντας εκ' των προτέρων εξασφαλισμένη την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων.

Το διατυμπάνιζαν άλλωστε στο διαδίκτυο ότι αυτοί οι "πατριώτες" ήταν "έτοιμοι για όλα". Ακόμα και να κάψουν ζωντανούς τους πρόσφυγες όπως ούρλιαζαν τα ασπόνδυλα.

Δυστυχώς ο δημοκρατικός λαός του νησιού δεν αντέδρασε δυναμικά, άμεσα και μαζικά. Ετσι μπόρεσαν κάποιες δεκάδες φασιστοειδή να δώσουν το δικό τους αποκρουστικό σόου με τους μπάτσους απλούς θεατές και οι οποίοι αντέδρασαν όταν έβλεπαν ότι οι εξελίξεις έπαιρναν τέτοια μορφή που υπήρχε κίνδυνος να υπάρξουν θύματα από την δολοφονική μανία των ακροδεξιών.

Τελικά γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα μεγάλη αστυνομική δύναμη επιβίβασε με σε λεωφορεία τους διαμαρτυρόμενους για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια, πρόσφυγες και μετανάστες από την κεντρική πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης και τους μετέφεραν στον καταυλισμό.

Είναι ανατριχιαστικά τα όσα περιγράφει στον ανταποκριτή της "Εφημερίδας των Συντακτών"  αυτόπτης μάρτυρας, που βρέθηκε στο σημείο ως αλληλέγγυος:

«Φασίστες μας χτυπούσαν με πέτρες/τούβλα/μάρμαρα/κάδους/κροτίδες/μολότοφ/γαλλικά κλειδιά και ό,τι άλλο εργαλείο μπορεί να βρει κάποιος για να το χρησιμοποιήσει ως όπλο.

Στο κέντρο της πλατείας, όπου έπεφταν όλα αυτά, υπήρχαν γυναικόπαιδα.

Αφού καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στην πλατεία δεν απαντούσαμε στις οποιεσδήποτε προκλήσεις των φασιστών, απλώς δυσανασχετούσαμε και φωνάζαμε ότι θα σκοτωθεί κόσμος, οι ΜΑΤάδες γύριζαν προς τα εμάς και φώναζαν με εριστικό ύφος να σκάσουμε και να μην προκαλούμε και ότι είναι εκεί για να μας προστατεύσουν και αν φύγουν θα μας λιντσάρουν.

Ούτε καν συνθήματα δεν μας άφηναν να φωνάξουμε και πηγαίναμε με τα νερά τους. Οι κροτίδες και οι πέτρες έπεφταν βροχή από την πλευρά των φασιστών, εμείς κατά τα άλλα προκαλούσαμε. Είχαν εντολές (ακούστηκε άλλωστε πολλές φορές και από το CB τους) να μην κινηθούν εναντίον των φασιστών με σκοπό την προσαγωγή/σύλληψη παρά μόνο να τους διαλύσουν.

Οι φασίστες είχαν στήσει διάφορες εστίες φωτιάς-οδοφράγματα στην πλατεία και γύρω από αυτή μέχρι και τη Στοά Βεκρέλη, με σκουπίδια και κάδους.

Τα ρατσιστικά και υβριστικά συνθήματα προς εμάς είχαν την τιμητική τους, όμως δεν λυγίσαμε ούτε στιγμή.  Ενωμένοι όλοι αλυσίδες μέναμε στις θέσεις μας, αντιδρώντας μόνο όταν μας πετροβολούσαν.

Η αστυνομία, που ήταν απαθής σε όλο αυτό, παρά τις 4 φορές που τους κυνήγησε με χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων, απλώς για να τους διαλύσει για λίγη ώρα, αποφάσισε να επέμβει με δραστικό σχέδιο λίγο πριν θρηνήσουμε θύματα!

Αφού απέκλεισε τους δρόμους προς την πλατεία μέσα από την αγορά, αποφάσισε επιτέλους να περιορίσει τους φασίστες μακριά από την πλατεία, αλλά δεν άργησε να ρίξει και σε εμάς δακρυγόνα επειδή απλώς αντιδράσαμε στον πετροπόλεμο φωνάζοντας ότι θα σκοτωθεί άτομο με τη διαταγή που είχαν να μην γίνουν συλλήψεις. (Βέβαια ας μην εθελοτυφλούμε, αν κάποια από αυτά τα γεγονότα τα προκαλούσαμε εμείς θα μας είχαν σαπίσει στο ξύλο και στο χημικό, μας το έδειξαν αυτό για ένα λεπτό έτσι κι αλλιώς).

Να σημειωθεί ξανά ότι δεν έγινε καμία κίνηση σύλληψης/προσαγωγής προς τους φασίστες.

Όταν μίλησα με το ΕΚΑΒ υπήρχαν 20 σοβαρά τραυματίες (δεν έχω ενημερωθεί εάν έχει αυξηθεί ο αριθμός).

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να πλησιάσουν κοντά μας γιατί δέχτηκαν και αυτά επίθεση από τους φασίστες και έτσι οι τραυματιοφορείς κράτησαν απόσταση ασφαλείας φοβούμενοι τη σωματική τους ακεραιότητα -όπως με ενημέρωσε το τηλέφωνο κέντρο (166).

Και έτσι αρκετοί αλληλέγγυοι με κίνδυνο της ζωής τους μετέφεραν οι ίδιοι τους τραυματίες στα ασθενοφόρα».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger