Home » , , » Τιμητής της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής ο Πέτρος Μαντούβαλος! Χαρακτηρίζει "εγκληματική οργάνωση" τον "Ρουβίκωνα".

Τιμητής της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής ο Πέτρος Μαντούβαλος! Χαρακτηρίζει "εγκληματική οργάνωση" τον "Ρουβίκωνα".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Απριλίου 2018 | 9:26 μ.μ.

Κοίτα να δεις που έγινε και τιμητής της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Πέτρος Μαντούβαλος!
Και όχι μόνο αυτό. Δημιούργησε και δική του νομολογία και το μόνο που δεν έκανε ήταν να απαγγείλει ποινές.

Ο αγαπημένος, λοιπόν δικηγόρος των media παρουσιάστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι του Αλαφούζου για να μας πει ότι ο «Ρουβίκωνας» είναι «εγκληματική οργάνωση» η οποία διαθέτει «επιχειρησιακό βραχίωνα και ιεραρχία».
Βγήκε αυτός ο έγκριτος ποινικολόγος να αποδώσει κατηγορίες στην αναρχική ομάδα που ούτε αστικό δικαστήριο δεν το επιχείρησε!
Απ’ ότι ξέρουμε ούτε οι πιο ακραίοι συντηρητικοί πολιτικάντηδες δεν τόλμησαν μέχρι τώρα να χαρακτηρίσουν την αναρχική ομάδα σαν «εγκληματική οργάνωση» με δεδομένο ότι τα μέλη της μόνο με πλημμεληματικού  χαρακτήρα αδικήματα έχουν κατηγορηθεί.
Εν αντιθέσει με τον Π. Μαντούβαλο. 

Από κει και πέρα να σχολιάσουμε τα περί ιεραρχίας στον «Ρουβίκωνα» είναι χαμένος χρόνος. Και ο αρχηγός του Κ. Μητσοτάκης τα ίδια ισχυρίζεται. Προφανώς δεν μπορεί να αντιληφθούν οι αστοί πολιτικοί ότι οι αναρχικές συλλογικότητες δεν έχουν ιεραρχία και οι αποφάσεις τους παίρνονται από οριζόντιες διαδικασίες.

Ο Μαντούβαλος κατόρθωσε να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά και πολιτικά εκμεταλλευόμενος δυο βασικούς παράγοντες. Την πολύ καλή σχέση που κατόρθωσε να αναπτύξει με τους δημοσιογράφους και την Μανιάτικη καταγωγή τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μόνιμα καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και ότι οι Μανιάτες αποτελούν περίπου το 40% του εκλογικού σώματος στον Πειραιά, όπου σταδιοδρομεί ο Μαντούβαλος με πάνω από 70% απ’ αυτούς να έχουν συντηρητική πολιτική τοποθέτηση.
Από εκεί αντλεί την πελατεία του ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., ενώ προσπερνάμε τα όσα κατά καιρούς φημολογούνται για τις σχέσεις του με νομούς της νύχτας και συμπατριώτες του οι οποίοι είναι πελάτες του δικηγορικού του γραφείου, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για κάθε είδους λαθρεμπόριο στο μεγάλο λιμάνι.

Στεκόμαστε μόνο σε αναμφισβήτητα στοιχεία για το ποιόν του τύπου που κατηγορεί σαν «εγκληματική οργάνωση» τον «Ρουβίκωνα».
Του θυμίζουμε λοιπόν ότι είναι ο ίδιος που έχει κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με εμπλοκή του στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα».έχει καταδικαστεί και μάλιστα αμετάκλητα.

Η τελική ποινή με την οποία βαρύνεται είναι φυλάκιση 4 ετών με 3ετή αναστολή. Ποινή «χάδι» δηλαδή σχετικά με όσα τον βάρυναν.
Από την μόνη κατηγορία που δεν μπόρεσε να ξελασπώσει ήταν για την υπόθεση δωροδοκίας του πρώην «δικαστή με τη μεζούρα», Ευάγγελου Καλούση.  Είχε ζητήσει το Νοέμβρη του 2000, από πελάτη του, 30 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να «λαδώσει» τον Καλούση και να μην προφυλακίσει τον εντολέα του. (Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλακή και μάλιστα το δικαστήριο τότε δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Αυτός λοιπόν ο τύπος που είναι χωμένος μέχρι το λαιμό σε λαμογιές έχει το θράσος να χαρακτηρίσει «εγκληματική οργάνωση» μια αναρχική ομάδα η οποία προχωράει μόνο σε συμβολικές ακτιβιστικές δράσεις. Δοξάστε τον!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger