Home » , » Κατανοητή η "αγιογραφία" που κάνει ο Ν. Χατζηνικολάου στον μεγάλο ευεργέτη του Γ. Κουρή (Βίντεο)

Κατανοητή η "αγιογραφία" που κάνει ο Ν. Χατζηνικολάου στον μεγάλο ευεργέτη του Γ. Κουρή (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 | 9:21 μ.μ.

Για τον θάνατο σήμερα του Γιώργου Κουρή και για την προσωπικότητα αυτού του εκδότη - καναλάρχη εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε το παραμικρό σχόλιο.
Αφήνουμε τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο να μας θυμίσει το ποιόν αυτού του μακαρίτη μέσα από μια δήλωση του, την εποχή που είχε έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του (26 Αυγούστου 1980)   που ανάμεσα στα άλλα χαρακτήριζε τον Κουρή σαν: «ένα πολιτικώς προδότη της Δημοκρατίας, προσκυνημένο της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς έναν εκβιαστή και υβριστή και εμπορικώς ένα λωποδύτη της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτη του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτή του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του».

Από κει και πέρα όμως δεν μπορεί να περάσουμε ασχολίαστες κάποιες δηλώσεις που ακολούθησαν την αναγγελία του θανάτου του. Προσπερνάμε την ανακοίνωση του κόμματος του Λεβέντη που με ανακοίνωση του "εκφράζει την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Κουρή" υπογραμμίζοντας ότι "το κενό που αφήνει δύσκολα θα καλυφθεί".

Ούτε έχει νόημα να σταθούμε στις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής - εκλεγμένου με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» τη Ρένας Δούρου-, Γιώργου Καραμέρου που μας είπε ότι ο Κουρής "άφησε το στίγμα του στον Τύπο της μεταπολίτευσης όσο ελάχιστοι", προφανώς εννοούσε ότι "η δημοσιογραφία είναι φτωχότερη από σήμερα".

Αυτό όμως που δεν μπορεί να προσπεράσουμε είναι τα όσα είπε ο δημοσιογράφος και συνεταίρος του εκλιπόντα Νίκος Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική του εκπομπή: "Ο εκδότης Γιώργος Κουρής έφυγε σήμερα νωρίς το πρωί.(...) Παρά τον εκρηκτικό χαρακτήρα του και.. παρότι είχαμε διαφωνίες δεν μου επέβαλε ποτέ τι θα πω και τι θα γράψω. Ήταν ένας εκδότης και ένας δημοσιογράφος μιας άλλης γενιάς, που την ελευθεροτυπία, την ελεύθερη άποψη, την σεβόταν όσο τίποτε άλλο.  Αυτό του το πιστώνω. Κι αυτό ήταν σπάνιας ποιότητας".

Ε. όχι και "σπάνιας ποιότητας" ο μακαρίτης κ. Χατζηνικολάου. Είπαμε να χάνουν οι λέξεις τι σημασία τους αλλά όχι μέχρι αυτού του σημείου.
Πάντως εμείς κατανοούμε απόλυτα αυτή σου την τοποθέτηση αφού ο Γιώργος Κουρής υπήρξε ο μεγάλος σου ευεργέτης. Και δεν το ισχυριζόμαστε αυθαίρετα αυτό. Μας το είπε ο ίδιος ο Γ. Κουρής όταν κατέθετε στην επιτροπή της βουλής που εξέταζε την χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες,

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μακαρίτη ο σημερινός ιδιοκτήτης του Real Group όσο καιρό εργαζόταν στο Alter αμειβόταν με 100.000 ευρώ τον μήνα και μάλιστα παίρνοντας «μαύρα» λεφτά αφού το ποσό αυτό δεν παρουσιαζόταν σε καμιά κατάσταση μισθοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού.
Ο Κουρής δεν τον κατονόμασε «επειδή είναι συνέταιρος» του, αλλά με τα λεγόμενα του τον φωτογράφησε ολοφάνερα. (Την εποχή αυτή υπήρχαν 14 μισθοί. Το λες δηλαδή και «θαύμα» να τσεπώνεις τον χρόνο 1.400.000 ευρώ).

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger