Home » , » Ηλέκτρα Κούτρα: Ο βασανισμός του ετοιμοθάνατου Δημάκη δεν έχει τέλος

Ηλέκτρα Κούτρα: Ο βασανισμός του ετοιμοθάνατου Δημάκη δεν έχει τέλος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Απριλίου 2018 | 12:08 μ.μ.


Μια μονολεκτική ανάρτηση έκανε, πριν λίγα λεπτά στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η δικηγόρος του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, ενώ με επόμενο κείμενο της γίνεται πιο αναλυτική σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. (Οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Μου τηλεφώνησε ο Βασίλης Δημάκης, ο βασανισμός του οποίου δεν έχει τέλος.
Δεν κατάλαβα ούτε τα πλαίσια στα οποία έγινε η επίσκεψη, ούτε γιατί δεν ενημερώθηκαν οι δικηγόροι του.

Ο Εισαγγελέας δεν έδωσε κανένα έγγραφο και καμία δέσμευση στο Βασίλη, που για να μετακινηθεί από και προς το κελί του κατέβαλε σημαντική προσπάθεια.
Αόριστες δηλώσεις του Εισαγγελέα για "εξέταση" του αιτήματος στο μέλλον, ΑΦΟΤΟΥ - ΑΝ λήξει την απεργία πείνας δεν μπορούν να λήξουν την απεργία του Βασίλη, ισοδυναμούν με απόρριψη και περαιτέρω εμπαιγμό.

Ο ίδιος που έχει στα χέρια του το αίτημα του ετοιμοθάνατου Βασίλη και δεν το απαντά, τον κάλεσε να σταματήσει την απεργία λέγοντάς του "δε σκέφτεσαι το μέλλον σου; την οικογένειά σου; Να βρεις ένα κορίτσι και να κάνεις οικογένεια;" και συναφή. Ο Βασίλης απάντησε "Μου περιγράφετε τα όνειρα που είχα πριν με δολοφονήσετε;"

Του δήλωσε πως αν συνεχίσει θα προχωρήσει σε αναγκαστική σίτιση, καθώς "αν πεθάνεις, θα πρέπει να παραιτηθώ".
Ο Βασίλης απάντησε ότι από την αντίσταση που θα προβάλλει αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο θα φύγει έτσι κι αλλιώς επί τόπου, και "θα 'πρεπε να χετε ήδη παραιτηθεί, η καρδιά μου που ήταν δυνατή δεν σας παραίτησε ακόμα, γιατί είστε δολοφόνοι, κι εσείς, και ο Σπηλιώτης, κι ο Γιαννακόπουλος, κι η Φραγκαθούλα, και ο Κοντονής και ο Φυτράκης". 

Με πήρε γιατί θέλει ο κόσμος να γνωρίζει τι συνέβη και να μην εκμεταλλευτεί κανείς τη συνάντηση αυτή ως έχουσα διαφορετικό περιεχόμενο.
Είπε πως αν είναι να μπορέσει να προστατευτεί τις τελευταίες του ώρες από τον περαιτέρω βασανισμό του από τον φιλεύσπλαχνο κ. Εισαγγελέα που δεν απαντά το αίτημά του, να το αποσύρει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θέλει να πεθάνει σε συνθήκη συνδιαλλαγής με τον φασισμό και τους βασανιστές και δολοφόνους του..

Αφότου απέτυχε ο Εισαγγελέας που θα μπορούσε με μια υπογραφή να δώσει λύση, να επιτύχει τη συναίνεσή του Βασίλη Δημάκη, κλήθηκαν ξανά οι συγγενείς του κατεπειγόντως στη φυλακή, στους οποίους προηγουμένως δεν είχε επιτραπεί να τον δουν λόγω της υπεύθυνης δήλωσής του. Φαντάζομαι ότι θα επιχειρήσει να λάβει τη συναίνεσή τους για να προβεί σε αναγκαστική σίτισή του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger