Home » , » Καίριες εισαγγελικές επισημάνσεις στην σημερινή δίκη Ηριάννας - Περικλή

Καίριες εισαγγελικές επισημάνσεις στην σημερινή δίκη Ηριάννας - Περικλή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 | 11:20 μ.μ.

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί ορισμένοι –ευτυχώς ανάμεσα τους δεν υπάρχει κανένα έγκυρος δημοσιογράφος και αξιόπιστο ΜΜΕ- συνεχίζουν να ασχολούνται με το γεγονός ότι  δυο νέα παιδιά, η Ηριάννα και ο Περικλής, εξακολουθούν να βρίσκονται για ένα σχεδόν χρόνο στην φυλακή.

Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το γεγονός λειτουργεί σε βάρος τους; Και αυτό είναι πανθομολογούμενο. Μάλιστα περιστασιακά οδηγεί κάποιους ανεγκέφαλους να προβαίνουν σε αντικοινωνικές ενέργειες .

Το παραπάνω μάλιστα επισήμανε σήμερα και ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο οποίο εκδικαζόταν η συγκεκριμένη υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Ένα στιγμιότυπο της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας.
Καταθέτει ο σύντροφος της Ηριάννας, Κ. Παπαδόπουλος και τονίζει ότι η αλληλεγγύη που υπάρχει στο πρόσωπο της Ηριάννας οφείλεται στο ότι ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται πόσο αδιανόητο και παράλογο είναι να βρίσκεται κατηγορούμενη η 29χρονη για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί.

«Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιαφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα», τόνισε ανάμεσα στα άλλα ο μάρτυρας.

Αμεση η αντίδραση του εισαγγελέα της δικαστικής έδρας: «Δεν έπρεπε να δώσετε δημοσιότητα. Ηταν λάθος τρόπος υπερασπίσεως γιατί είχε ως συνέπεια βανδαλισμούς στην Ερμού».

Πολύ σωστός ο ισχυρισμός του αξιότιμου εισαγγελέα. Πιθανόν ίσως να έπρεπε να τον επεκτείνει και προς το ακροατήριο της δίκης.
Τι ενδιαφέρει τους δεκάδες που γέμισαν σήμερα ασφυκτικά την αίθουσα να σταθούν συμπαραστάτες στους κατηγορουμένους;
Και σήμερα η παρουσία τους μπορεί να ήταν μέσα στα κόσμια πλαίσια. Εχουν όμως συμβεί και ενέργειες αντικοινωνικές, απ' αυτούς που εκδήλωσαν με λάθος τρόπο την αλληλεγγύη τους -ενώ δεν είχαν κανένα λόγο να το κάνουν- στην Ηριάννα και στον Περικλή.
Όπως αυτή που υπογράμμισε ο κύριος εισαγγελέας και η σχετική παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στο προαύλιο της βουλής.

Ας μην μας διαφεύγει εξάλλου ότι η συνέχιση της φυλάκισης αυτών των κατηγορουμένων οφείλεται και στην αντικοινωνική τους συμπεριφορά όπως τόνισε ο εισαγγελέας Γεράκης στην αγόρευση του, στα μέσα Οκτώβρη 2017, όταν το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή τους αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους. 
«Βεβαίως αυτοί οι δύο νέοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της θλίψεως, αφού πρέπει να εκτίσουν την ποινή που τους επεβλήθη. Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, υπάρχει η εμπλοκή τους που εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά, γεγονός που δεν μπορεί να αναιρεθεί», είχε τονίσει την αγόρευση του ο εξαίρετος αυτός δικαστικός λειτουργός.

Και έχει απόλυτο δίκιο στην σημερινή καίρια επισήμανση του ο συνάδελφος του κ. Γεράκη. Αρμόδιοι για να μας πληροφορήσουν για τα όσα συμβαίνουν και σ' αυτή την υπόθεση είναι αποκλειστικά οι λειτουργοί της ενημέρωσης και όχι όσοι/ες παρουσιάζονται αυτόκλητοι αλληλέγγυοι των κατηγορουμένων προβαίνοντας μάλιστα κάποιες φορές σε βανδαλισμούς.

Οπως έχει δείξει και το παρελθόν πάντα η δικαιοσύνη θριαμβεύει στην χώρα μας. Οπως έγινε και στην περίπτωση του Τάσου Θεοφίλου. Μόνο πέντε χρόνια έμεινε φυλακισμένος πριν αθωωθεί (άσχετο ότι τώρα έχει καινούργιες δικαστικές περιπέτειες μπροστά του).
Και η Ηριάννα με τον Περικλή δεν συμπλήρωσαν ακόμα ούτε ένα χρόνο έγκλειστοι στα υποδειγματικά σωφρονιστικά μας καταστήματα.   

Υ.Γ. Η συνέχιση της δίκης θα γίνει στις 24 Μάη
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger