Home » , » Οι ΗΠΑ, παίζουν με τη φωτιά με την πρόθεση τους να εισβάλουν στην Συρία

Οι ΗΠΑ, παίζουν με τη φωτιά με την πρόθεση τους να εισβάλουν στην Συρία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 | 8:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο γενναίος Συριακός Αραβικός Στρατός απάντησε χθες κατάλληλα στις απρόκλητες επιθέσεις των Ιμπεριαλιστών του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ψεύδεται. Λέει ψέματα, όταν υποστηρίζει, πως το Ιράν δήθεν ξεκίνησε πυραυλικές επιθέσεις στα υψώματα του Γκολάν.
Το Ιράν πήγε στη Συρία μ' ένα σκοπό, να προστατευτεί το ίδιο από την απόπειρα των Αμερικάνων, να εγκαθιδρύσουν, μέσω των μισθοφόρων τους, ένα εχθρικό καθεστώς στη χώρα.
Βοηθά τον Άσαντ, ενώ δεν πρόκειται να χτυπήσει κανένα, χωρίς την έγκριση των συμμάχων του, αφού βρίσκεται σε Συριακό έδαφος κι επιπλέον αυτό είναι κάτι αντίθετο προς τα συμφέροντα των συμμάχων του. Οι μόνοι που θέλουν να βρουν αφορμή για να εισβάλουν στη Συρία, ώστε να αλλάξει η κατάσταση, μετά τη συντριβή των τρομοκρατών από τον Άσαντ, είναι οι ΗΠΑ και τα τσιράκια τους.

Πρώτο το Ισραήλ λοιπόν άρχισε να βομβαρδίζει τη Συρία ακόμα και αμάχους. Η επίθεση ήταν σφοδρή.

Σκοποί της ήταν:

1) Την πρόκληση όσο το δυνατόν περισσότερων απωλειών κυρίως στο Συριακό Στρατό αλλά και στους Ιρανούς συμμάχους. Απέτυχε. Η Συριακή Αεράμυνα ανταποκρίθηκε επάξια στο καθήκον της να φυλάει τις ευαίσθητες εγκαταστάσεις, ενώ και πάλι η επίθεση ήταν αναμενόμενη. Επομένως το προσωπικό πήρε τα κατάλληλα μέτρα, για ελαχιστοποίηση των απωλειών.

2) Την τόνωση του ηθικού των συμμοριών, που υποστηρίζονται από τη Δύση, με προοπτική να παρατείνει την διάρκεια του πολέμου, κι αν μπορούσαν, να καταλάβουν εδάφη μεταξύ των υψωμάτων του Γκολάν και της Δαμασκού. Όχι μόνο απέτυχε πλήρως, αλλά η (αναμενόμενη επίσης) επίθεση των τρομοκρατών, παρά την Ισραηλινή υποστήριξη με αεροσκάφη και βαριά όπλα, αποκρούστηκε αμέσως με τεράστιες απώλειες για τους υποτακτικούς των Εβραίων. Εξάλλου η απελευθέρωση των τελευταίων θυλάκων, που παρέμειναν στα χέρια των μισθοφόρων, συνεχίστηκε κανονικότατα.

Οι ΗΠΑ, που κινούν τα νήματα, παίζουν με τη φωτιά. Δεν είναι τυχαίο πως οι Αμερικάνοι διέταξαν αμέσως επίθεση για να σώσουν τα τελευταία υπολείμματα του ISIS, που αφανίζονται κυριολεκτικά από τον Συριακό Στρατό. Γιατί θέλουν να σώσουν τον ISIS; Πρώτα από όλα είναι οι δημιουργοί του. Έπειτα – το πιο σημαντικό – εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους ως φόβητρο - αφορμή για επεμβάσεις στο εξωτερικό και καταστολή των Ελευθεριών στο εσωτερικό. Δεν πήραν το μάθημα τους από τον πρώην σύμμαχο τους, τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Κάποιοι Ρώσοι πάντως ανυπομονούν να δοκιμάσουν τους νέους πυραύλους στα εχθρικά αεροσκάφη και πλοία. Δεν υπάρχουν “γεράκια” μόνο στις ΗΠΑ και το Ισραήλ...

Η απόφαση του Τραμπ ήταν αναμενόμενη, αφού οι Ισραηλινοί εδώ και μέρες συγκέντρωναν στρατό στα σύνορα. Αν επρόκειτο να υπάρξει συμφωνία, δεν θα ενεργούσαν έτσι. Η αποτυχία των ΗΠΑ στη Συρία, τους αναγκάζει να κάνουν βιαστικές κινήσεις. Κινήσεις, που δεν μπορούν να τις δικαιολογήσουν. Πιστεύουν, πως δεν χρειάζεται, πως είναι αρκετά δυνατές, για να παραβιάζουν μονομερώς οποιαδήποτε συνθήκη. Κάνουν μεγάλο λάθος. Ο επεκτατισμός τους ανησυχεί όλα τα κράτη. Ειδικά την Κίνα, που βλέπει πόσο αναξιόπιστοι είναι οι Αμερικάνοι...

Αν οι Ισραηλινοί, Αμερικανοί, Τούρκοι και άλλοι, ονειρεύονται εισβολή στη Συρία και το Ιράν, καλό θα ήταν να ξυπνήσουν.
Οι Ρώσοι αποφάσισαν, να μην τους αφήσουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους, για ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και έλεγχο του πετρελαίου. Θα χάσουν πολύ περισσότερα, από όσα πιστεύουν πως θα κερδίσουν. Θα έπρεπε να το έχουν ήδη καταλάβει, αφού απέτυχαν οικτρά, χάρη στην υπομονή, το θάρρος και την θέληση για Ελευθερία του Συριακού Λαού. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger