Home » , » Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για την σημερινή ενέργεια του "Ρουβίκωνα"

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για την σημερινή ενέργεια του "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 | 2:11 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Σου φτιάχνει η διάθεση όταν διαβάζεις ορισμένα δημοσιεύματα που ακολούθησαν μετά την σημερινή παρέμβαση που έκανε ο «Ρουβίκωνας» σε κτίριο όπου στεγάζονται συμβολαιογράφοι οι οποίοι –με το αζημίωτο φυσικά- συμβάλλουν να περάσει η λαϊκή περιουσία στα νύχια αρπακτικών –τραπεζιτών μέσω πλειστηριασμών.

Να προσπεράσουμε κάποιες αστείες περιγραφές της σημερινής ακτιβιστικής ενέργειας του "Ρ". περί «σοκαριστικής επίθεσης» και «τρομοκρατικής δράσης» και στεκόμαστε σε δυο δημοσιεύματα «μεγάλων» ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.

Αλήθεια, τι θέλει να μας πει η «κυρία στρατηγού» -κατά κόσμο Μίνα Καραμήτρου όταν μας γράφει ότι: «Για άλλη μια φορά τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να κινηθούν "κάτω από τη μύτη" των Αρχών, ενώ προκαλεί απορία πώς ακόμα και ο ηγέτης του Ρουβίκωνα καταφέρνει να ξεγλιστρά από τους αστυνομικούς που θεωρητικά τον έχουν κάτω από συνεχή παρακολούθηση»;

Αν εννοούσε ότι τα μέλη της αναρχικής ομάδας μπορούν να περιφρουρούν τις ενέργειες τους, να δρουν αιφνιδιαστικά και να γελοιοποιούν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση.

Γνωρίζοντας όμως από το παρελθόν ότι η δημοσιολόγος αυτή συνήθως απαγγέλλει δελτία τύπου της ασφάλειας, με ειδική προτίμηση σ' αυτά που αναφέρονται στον "Ρουβίκωνα" ρωτάμε: Είναι τόσο άσχετη και πάει να αποδώσει ιεραρχία σ' αυτή την αναρχική ομάδα;

Το λέμε αυτό γιατί τώρα τελευταία παρακολουθούμε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα για να χαρακτηριστεί ο "Ρ" "εγκληματική οργάνωση", με τελευταία παρέμβαση σ' αυτή την κατεύθυνση την τοποθέτηση που έκανε στο τηλεοπτικό κανάλι του Αλαφούζου, ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος.
Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ., παρουσιάστηκε για να μας πει ότι «Ρουβίκωνας» είναι «εγκληματική οργάνωση» η οποία διαθέτει «επιχειρησιακό βραχίωνα και ιεραρχία». Δημιούργησε δηλαδή, δική του νομολογία και το μόνο που δεν έκανε ήταν να απαγγείλει ποινές.

Και εντάξει, δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό που μας λέει η Καραμήτρου ότι οι ασφαλίτες παρακολουθούν πολίτες.
Πώς όμως ξέρει ότι ο "ηγέτης του Ρουβίκωνα" συμμετέχει στις ενέργειες της αναρχικής ομάδας και ενώ είναι "κάτω από συνεχή παρακολούθηση καταφέρνει να ξεγλιστρά";
Είπαμε, σαν συντάκτρια αστυνομικού ρεπορτάζ να έχει "αστυνομικό δαιμόνιο", αλλά μέχρι αυτού του σημείου; 
Και στην τελική τι την βάζουν να παπαγαλίζει οι υποβολείς της; Οτι πρέπει να κάνουν προληπτικές συλλήψεις όσων θεωρούν μέλη της αναρχικής ομάδας, αφού δεν έχουν άλλο τρόπο να ακυρώσουν τις δράσεις της;
Μπορεί να βιώνουμε εποχές αστικής δικτατορίας με κοινοβουλευτικό μανδύα αλλά η κρατική καταστολή είναι κάπως χλωμό -προς το παρών- να φτάσει σ' αυτό το επίπεδο.

Πάμε τώρα και στα γραφόμενα της ιστοσελίδας του "κομιστή".
"Ανενόχλητοι οι κουκολοφόροι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά - Έντρομοι οι εργαζόμενοι έτρεχαν να κρυφτούν", είναι ο υπότιτλος στο σχετικό κείμενο.

Αχ, τους καημένους τους εργαζόμενους! Σπάραξε η καρδιά μας και τους λυπηθήκαμε ειλικρινά. τώρα που μάθαμε τον τρόμο που ένιωσαν!

Για να δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που ο "Ρουβίκωνας" τους τρομοκρατεί και δεν τους αφήνει στην ησυχία τους να βγάλουν το "μεροκάματό" τους.

Και εδώ δεν θα αναφέρουμε δικές μας εκτιμήσεις. Θα προτιμήσουμε να παραθέσουμε αποσπάσματα από μια ανοιχτή επιστολή που έστειλε ένας πολίτης στον υπόδικο πρόεδρο του συλλόγου Αθήνας των συμβολαιογράφων, Γ. Ρούσκα, ο οποίος πρωτοστατεί, μαζί με ορισμένους συναδέλφους του, όπως αυτούς που δέχτηκαν σήμερα την "επίσκεψη" μελών της αναρχικής ομάδας, για να περάσει η λαϊκή περιουσία, μέσω πλειστηριασμών στα νύχια αρπακτικών – κορακιών.

Αναφερόμενος λοιπόν στο ποιόν των συμβολαιογράφων που για κάποια χρήματα δεν διστάζουν να συμβάλουν για να λεηλατηθούν λαϊκές περιουσίες να μείνουν άστεγοι φτωχοί άνθρωποι, γράφει:

"Τρωκτικά! Τα αιώνια τρωκτικά της πολύπαθης ιστορίας μας. Ήρθατε ξανά σαν τα φαντάσματα, σαν τους βρικόλακες, γιατί μυριστήκατε αίμα...

Το ίδιο όπως και τότε, με τους γερμανοτσολιάδες των Ταγμάτων Ασφαλείας. Μόνο που εκείνοι δεν υποκρίνονταν τους ευυπόληπτους λειτουργούς, ούτε καμώνονταν τους στυλοβάτες της εύρυθμης λειτουργίας του Κράτους. Δεν το έπαιζαν ιδεολόγοι και κουραφέξαλα. Να λιγδώσουν λιγουλάκι το αντεράκι τους ήθελαν, εις βάρος και ενάντια των συνανθρώπων τους βεβαίως, μέσα στην μαύρη κατήφεια της κατοχής".


Αυτοί είναι οι "εργαζόμενοι" που σήμερα τρομοκρατήθηκαν από την παρέμβαση του "Ρουβίκωνα".

Το σχετικό κείμενο του "Ρ" όπως αναρτήθηκε στο indymedia

Ρουβίκωνας: Επίθεση στο συμβολαιογραφείο της Δάλλας Πολυζώη Θηρεσία 

 Δεν είναι περίοδος για μακροσκελείς θεωρητικές αναλύσεις. Όταν χιλιάδες άνθρωποι της τάξης μας απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών είναι η ώρα για δράση.
Όσοι συμμετέχουν σε διαδικασίες εξώσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών θα βιώνουνε και την αντίδραση των από τα κάτω.

Σήμερα λίγο μετά της 10 το πρωί επιτεθήκαμε στο συμβολαιογραφείο της Δάλλας Πολυζώη Θηρεσία.
Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών ήδη από τις αρχές των διαδικασιών.
Όσο για τον ισχυρισμό τους πως δε συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς να γνωρίζουν στο συγκεκριμένο γραφείο πως δεν ξεγελιόμαστε και είμαστε πάντα βέβαιοι για τις κινήσεις και τις δράσεις μας.

 ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

Το σχετικό βίντεο
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Μαΐου 2018 στις 11:49 π.μ.

Ρουβικωνιές!Που βενεργοποιούν τα αντιΚΚΕ σας συμπλέγματα.Δεν μας πληροφορήσατε όμως σε ΤΙ είδους πλειστηριασμούς συμμετείχε η συμβολαιογράφος...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger