Home » , » Ν. Μπογιόπουλος: Μας εξαθλιώνουν με πρόσχημα την μείωση του χρέους ... το οποίο αυξάνεται (Ηχητικό)

Ν. Μπογιόπουλος: Μας εξαθλιώνουν με πρόσχημα την μείωση του χρέους ... το οποίο αυξάνεται (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 | 7:46 μ.μ.

Ποιο δύσκολο είναι να κλέψεις ερημοκλήσι παρά να κάνεις σμπαράλια την καθεστωτική προπαγάνδα είτε αυτή προέρχεται από αστούς πολιτικούς είτε από τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα.

Αν μάλιστα διαθέτεις κατάρτιση την οποία συνδυάζεις με ταξικό οπτικό πεδίο, προσόντα που διαθέτει ο Νίκος Μπογιόπουλος, τότε πραγματικά δεν χρειάζεται, τίποτε άλλο, παρά να επικαλεστείς δικά τους επίσημα στοιχεία για να κουρελιάσεις την φτηνή προπαγάνδα που μας σερβίρουν.

Η συγκεκριμένη σημερινή αναφορά του κομμουνιστή δημοσιογράφου, στην ραδιοφωνική του εκπομπή -την οποία παραθέτουμε σε ηχητικό- εστιάζεται στο σαθρό "επιχείρημα" που ακούμε απ' όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις ότι οι εφαρμοζόμενες βάρβαρες ταξικές πολιτικές επιβάλλονται ... για να πάψουμε να έχουμε εξωτερικό χρέος.

Τα δικά τους όμως στοιχεία τους διαψεύδουν παταγωδώς. Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη ήταν 298 δις ευρώ.
Σήμερα 8 χρόνια μετά και την εφαρμογή 3 μνημονίων που εξαθλίωσαν τον κόσμο της εργασίας και τους απόμαχους της δουλειάς το χρέος έχει εκτιναχτεί στο 180% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη υπολογίζεται σε πάνω από 330 δις ευρώ.

Τι πώς και το γιατί συμβαίνει αυτό και ποια είναι η λύση για να μην εξακολουθούν τα λαϊκά στρώματα να επιβιώνουν μέσα στην φτώχεια και μιζέρια, το ακούμε στο παρακάτω ηχητικό. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger