Home » , » Κοινή δήλωση συνδικαλιστών για απεργία ενάντια στα αντιλαϊκά – κυβερνητικά μέτρα της Δ΄αξιολόγησης και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2020

Κοινή δήλωση συνδικαλιστών για απεργία ενάντια στα αντιλαϊκά – κυβερνητικά μέτρα της Δ΄αξιολόγησης και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2020

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 | 4:21 μ.μ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μαζί με τους δανειστές επιδιώκει να αλυσοδέσει την εργατική τάξη και τον λαό σε μια βάρβαρη πορεία διαρκών μνημονίων, δημοσιονομικού σφαγείου, υποταγής στην χρεομηχανή, υπερεκμετάλλευσης και μόνιμης επιτροπείας. Η "έξοδος από το μνημόνιο" και η "δίκαιη ανάπτυξη" που διαφημίζουν με την "4η αξιολόγηση" και το νέο Μεσοπρόθεσμο έως το 2022,  δεν είναι παρά ένα ευρωμνημόνιο διαρκείας.

Η κυβέρνηση, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ και την αμέριστη υποστήριξη των δυνάμεων του κεφαλαίου, προωθούν ένα  δυσβάσταχτο πακέτο αντεργατικών νόμων, που περιλαμβάνει μείωση του αφορολόγητου κατά 50% για τα λαϊκά εισοδήματα, νέα μείωση των συντάξεων από 1/1/2019 και πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέες αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, πάγωμα των μισθών στο δημόσιο και ταβάνι στις προσλήψεις μέχρι το 2022, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, νέο χτύπημα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, ειδικά στις λαϊκές κατοικίες, μαζικούς πλειστηριασμούς!

Τώρα είναι ώρα μάχης! Με τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μπροστά  η πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ πρέπει να ανατραπεί. "Έξοδος από μνημόνιο" για εμάς σημαίνει εδώ και τώρα ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, αύξηση της φορολογίας για το κεφάλαιο / μείωση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και επανεθνικοποίηση των υποδομών και των  επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, μαζικές προσλήψεις και μείωση των ωρών εργασίας για να βρουν οι νέοι δουλειά, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, σεισάχθεια στα χρέη των φτωχών νοικοκυριών, σταμάτημα των πλειστηριασμών και προστασία της λαϊκής κατοικίας.

 Ξέρουμε ότι η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, αντί να ενώσει τους εργάτες μεταξύ τους και με τα λαϊκά στρώματα,  τους διασπά και ενώνεται με τις εργοδοτικές οργανώσεις στην "κοινωνική συμμαχία". Αντί να οργανώσει τον εργατικό αγώνα, οργανώνει πανεθνικές μέρες δράσης. Ότι όπως και στις 12 του Γενάρη έτσι και τώρα δεν θέλει να κάνει τίποτα στον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική.

  Για αυτό εμείς που υπογράφουμε το κείμενο ΚΑΛΟΥΜΕ:

 Όλες τις ταξικές δυνάμεις να συντονίσουν τη δράση τους και να προτείνουν σε όλα τα μαχόμενα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συνελεύσεις, τις ταξικές ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ,  να οργανώσουν από τα κάτω απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 13/6, καθώς και πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις και συλλαλητήρια  στις 14/6, μέρα που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα στη Βουλή.

Αυτός ο αγώνας, όσο δύσκολος και να είναι, είναι ο μόνος δρόμος για να μπουν οι βάσεις και για την υπεράσπιση τω δικαιωμάτων μας αλλά  και για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Για να  έχουμε τους αγώνες στα δικά μας χέρια. Για να αλλάξουμε την ζωή μας.


Αγαπητός Θανάσης μέλος ΔΣ  Β' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. , μέλος ΓΣ Ν/ Τ. ΑΔΕΔΥ - ΕΔΟΘ Θεσσαλονίκης.
Αθανασάκη Βάσω, μέλος ΔΣ Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, ΓΣ ΑΔΕΔΥ
Αθανασίου Μανώλης Πρόεδρος συνδέσμου εργαζομένων ΑΣΠΡΟΦΩΣ
Αλεμίδου Θώμη, μέλος ΔΣ Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Αλεξάκος Φώτης, μέλος ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Αλεξόπουλος Παναγιώτης μέλος ΔΣ ΣΕΛΜΑ (Μετρό)
Αντωνόπουλος Παύλος, Πρόεδρος ΔΣ Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
Αποστολίδης Ανδρέας, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Βαϊνάς Παντελής αντιπρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών Π Ε Αιγάλεω
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger