Home » , » Εκτακτη μεταφορά του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας

Εκτακτη μεταφορά του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 | 2:47 μ.μ.

Επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, από χτες που δόθηκε στην δημοσιότητα η ιατρική γνωμάτευση που υπέγραφε η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου και η οποία τόνιζε ότι δημιουργούνται «συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης» της υγείας του Δ. Κουφοντίνα ο οποίος συμπλήρωσε μια βδομάδα σκληρής απεργίας πείνας, διεκδικώντας το αυτονόητο. Την χορήγηση ολιγόωρης άδειας από τις φυλακές, όπως προβλέπουν οι δικοί τους νόμοι, με τους οποίους τον δίκασαν.

Σήμερα το μεσημέρι οι γιατροί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου είχε μεταφερθεί ο Δ. Κουφοντίνας, διαπιστώνοντας ότι ο απεργός πείνας έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να σταθεί όρθιος, παρουσιάζοντας καρδιακές αρρυθμίες αποφάσισαν σε έκτακτη σύσκεψη τους να μεταφερθεί επειγόντως στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Και το ερώτημα που ξαναέρχεται πιο επιτακτικά στην επιφάνεια είναι: Θα δολοφονήσει η κυβέρνηση τον απεργό πείνας; 
Θα βάψει τα χέρια της με αίμα, πραγματοποιώντας ένα τέτοιο έγκλημα;

Να θυμίσουμε ότι ο Δ. Κουφοντίνας έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».



Το Σαββάτο 9/6 στις 13:00, δεκάδες συλλογικότητες απευθύνουν καλέσματα για Πορεία στο Μοναστηράκι, στην οποία θα εκδηλωθεί η αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και θα απαιτηθεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger