Home » , » Εμφανής η προσπάθεια επανενεργοποίησης μετεμφυλιακών άρθρων του Ποινικού Κώδικα

Εμφανής η προσπάθεια επανενεργοποίησης μετεμφυλιακών άρθρων του Ποινικού Κώδικα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 | 7:58 μ.μ.

τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάλυση μας στην οποία αναφερόμαστε στην δικαστική απόφαση η οποία αθώωνε τον Γιώργο Καλαϊτζίδη, (Εδώ πρόσφατη συζήτηση που είχαμε με το μέλος της αναρχικής ομάδας) ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για ανάρτηση που είχε κάνει στο facebook.

Το σκεπτικό του εισαγγελέα της έδρας που δίκαζε το μέλος του "Ρουβίκωνα" το είχαμε διαπιστώσει από τότε όταν στην διάρκεια της αγόρευσις του ζητούσε την καταδίκη του κατηγορουμένου με το επιχείρημα "χουντικοί -ξεχουντικοί οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται".
Αφού όμως το δικαστήριο δεν του έκανε την χάρη και αθώωσε το μέλος της αναρχικής ομάδας ο συγκεκριμένος εισαγγελέας επανέρχεται καταθέτοντας έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης.

 Δεν νομίζουμε ότι εμείς θα μπορούσαμε να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω από τον εύστοχο σχολιασμό τον οποίο κάνει, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η αγωνίστρια δικηγόρος Αννυ Παπαρρούσου (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Β´ Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος σε βάρος του μέλους του Ρουβίκωνα. 
Ενδιαφέρουσα η έκθεση έφεσης η οποία κατατέθηκε από εισαγγελέα που δεν έλαβε υπόψη του ακροαματικής διαδικασία και εμπεριέχει σοβαρές νομικές πλημμέλειες
Εμφανής η προσπάθεια επανενεργοποίησης μετεμφυλιακών άρθρων του Ποινικού Κώδικα που σκοπό έχουν να πλήξουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. 
Η διωκτική υπερβολή σε βάρος των μελών του Ρουβίκωνα προοιωνίζει τις επερχόμενες διώξεις ενάντια σε κάθε μορφή πολιτικής εναντίωσης στο καθεστώς του τρόμου της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Για όσους αντιστέκονται στην επαναφορά και επικράτηση μιας νεοχουντικής έννομης τάξης πρέπει να γίνει σαφές ότι η εμπειρία των αγώνων και η ιστορία της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής αντίστασης δεν επιτρέπουν να κάνουμε βήμα πίσω».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger