Home » , , » Θα υπάρξει πρόσωπο απ' το περασμένο φθαρμένο πολιτικό κατεστημένο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του δώσει πολιτική στέγη;

Θα υπάρξει πρόσωπο απ' το περασμένο φθαρμένο πολιτικό κατεστημένο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του δώσει πολιτική στέγη;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Ιουλίου 2018 | 5:36 μ.μ.


Παρά την θηριώδη υποστήριξη που είχε και έχει το πολιτικό μόρφωμα της Φ. Γεννηματά, από τα ΜΜΕ, όλα δείχνουν ότι πάει για φούντο.

Δεν είναι απλώς το πλήγμα που υπέστη μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και την σημερινή ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης των λεγόμενων "Μεταρρυθμιστών" του Σπύρου Λυκούδη ότι τα στελέχη του αποχωρούν από τα καθοδηγητικά όργανα του ΚΙΝ. ΑΛΛ. Είναι και η εσωτερική αντιπαράθεση που υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής, η οποία απ' ότι φαίνεται θα πάρει ανεξέλεγκτες  διαστάσεις.

Δεν μας απασχολεί επί της ουσίας τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του αστικού αυτού κόμματος. Αξίζει όμως να εστιαστούμε σε δυο πράγματα ουσίας, μετά τα όσα ακολούθησαν την διαγραφή του Γιάννη Ραγκούση από τον πολιτικό σχηματισμό της Γεννηματά.

Ολα ξεκίνησαν όταν πριν μερικές μέρες ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έδωσε συνέντευξη στην «Εφ. Συν.» κάνοντας λόγο περί «δολίου σχεδίου αιχμαλωσίας» του ΚΙΝ. ΑΛΛ. εκ μέρους Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «με λεφτά του κ. Μαρινάκη επιχειρεί να χειραγωγήσει το Κίνημα Αλλαγής».
Τα ίδια ακριβώς υποστήριξε και σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Σκάι δηλώνοντας χαρακτηριστικά ««Είμαι μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝΑΛ και παραμένω. Με ενδιαφέρει να έρθουμε όλοι μας σε επαφή με την εκλογική μας βάση, την προοδευτική παράταξη που εκπροσωπούσαμε ως ΠΑΣΟΚ και σήμερα έχουμε αποκοπεί και συνεχίζουμε να απομακρυνόμαστε όσο η κ. Γεννηματά και η ηγεσία ακολουθούμε ένα δρόμο προς τον κ. Μητσοτάκη». 

Αυτή η εξέλιξη είχε σαν συνέπεια να δηλώσει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Παύλος Χρηστίδης: «Εδώ και καιρό στο Κίνημα Αλλαγής δεν ασχολούμαστε με τον κ. Ραγκούση όπως και εκείνος δεν ασχολείται με το Κίνημα Αλλαγής.  Έχει κάνει την επιλογή του και συμπεριφέρεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τα όσα επακολούθησαν μετά τις δηλώσεις Ραγκούση βάσιμα μπορεί να υποθέσουμε ότι υπάρχουν παρασκηνιακές επαφές του πρώην Πασόκου με κυβερνητικά στελέχη και πιθανόν να έχουμε σύντομα ακόμα μια πολιτική "μεταγραφή". Και εδώ αξίζει να σταθούμε λίγο.

Είναι κάτι συνηθισμένο πολιτικάντηδες να γλείφουν σήμερα εκεί που χτες έφτυναν. Αλλά ρε γμτ δεν θα υπάρξει φθαρμένο πολιτικό στέλεχος στο οποίο δεν θα δώσει πολιτική στέγη ο ΣΥΡΙΖΑ; Πώς διάολο σήμερα η ιστοσελίδα της "Αυγής" του "left", του "Κουτιού της Πανδώρας" κλπ., αναλαμβάνουν να προβάλλουν με πηχυαίους τίτλους τις τοποθετήσεις ενός πολιτικάντη που μόλις πριν λίγο καιρό χαρακτήριζε "αρρωστημένα εγωπαθή και σαν πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης" τον Αλέξη Τσίπρα; (Ρητορικό φυσικά το ερώτημα).

Και για να σχηματίσουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη για το πρόσωπο που μιλάμε παραθέτουμε περασμένη μας ανάρτηση:

Ο Γ. Ρακούσης, η βίλα του, και η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει

Του Γ. Γ.

Κάποιος διανοούμενος –μου διαφεύγει το όνομα του- είχε πει ότι  «και το γελοίον έχει τα όρια του πέρα από τα οποία καθίσταται συμπαθές». Αυτή η ρήση μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας σε δημοσίευμα  Κυριακάτικης φυλλάδας –στο «Πρώτο Θέμα»- την δήλωση του Γ. Ραγκούση ότι «έχτισε με την δουλειά του» μια υπερπολυτελή βίλα την οποία νοικιάζει 2.000 ευρώ την μέρα!!!

Τα μόνο λεφτά που έβγαλε «με τον ιδρώτα του» ο Γ. Ραγκούσης ήταν όταν είχε ένα μαγαζί GOODYS –από κει προήλθε και το «μπιφτεκάς της Πάρου» όπως αποκαλούσαν σκωπτικά τον Γ. Ραγκούση, αρκετοί πρώην συνάδελφοι του-.

Ελαχε εκεί να κάνει διακοπές ο Γ. Παπαπανδρέου με τον Γιώργο Νταλάρα. Εκεί ο αοιδός γνώρισε στον ΓΑΠ τον ξάδελφο της γυναίκας που τύχαινε παράλληλα να είναι παιδί του ΠΑΣΟΚικού κομματικού σωλήνα.

Μόλις στα 29 του χρόνια ο Γ. Ραγκούσης είχε αναλάβει διευθυντής σε δημόσιο οργανισμός (στο Κέντρο Ερευνών και θέματα ισότητας 1992-1995), αργότερα υπήρξε και πάλι κρατικοδίαιτος σαν σύμβουλος του επιτρόπου Χρ. Παπουτσή 1995-1998 και αφού θήτευσε για δυο τετραετίες δήμαρχος Πάρου μετά την γνωριμία του με τον ΓΑΠ βρέθηκε σε επιτελικές θέσεις που ούτε στον ύπνο του δεν μπορούσε να τις φανταστεί. Σαν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ πρώτα και σαν υπερυπουργός- συντονιστή μετέπειτα.

Με τέτοια προϋπηρεσία λογικό δεν είναι ο Γ. Ραγκούσης να φτιάξει μια τέτοια βίλα
Το δημοσίευμα της φυλλάδας που δημοσιεύεται η είδηση δεν μας λέει πόσο κοστίζει η βίλα, -αρκείται να παρουσιάσει τις μοναδικές ανέσεις που προσφέρει-. μας πληροφορεί όμως για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού, ότι την νοικιάζει για «βιοποριστικούς λόγους», αφού σήμερα είναι άνεργος, με ένα ενοίκιο που είναι «μια μέση τιμή προς χαμηλή».
Μάστα

Πάντως αν κάποιος/ια ενδιαφέρετε να απολαύσει τις πολυτέλειες που προσφέρει η βίλα Ραγκούση πρέπει να γνωρίζει ότι είναι ήδη κλεισμένη από αρχές Ιούνη μέχρι 19 Ιουλίου, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να τη νοικιάσουν για τις διακοπές τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το μίνιμουμ χρονικό διάστημα είναι επτά μέρες με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 14.000 ευρώ την βδομάδα.

Κάντε κάτι να βοηθήσετε τον άλλοτε πανίσχυρο συνεργάτη του ΓΑΠ που δηλώνει θύμα της οικονομικής κρίσης και στο τελευταίο «πόθεν έσχες» του καταθέσεις μόνο 200.000 ευρώ.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger